Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 1
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 313)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

[na konci malý SPOILER]Prvních pětačtyřicet minut zaujme především velmi zajímavě se rozvíjející atmosféra, postupně však začíná rozjetý potenciál filmu upadat a další děj už se více jak na slibný rozvoj zaměřuje na honění, akci, akci a honění, k tomu ještě předvádění toho, jak by mohla vypadat případná budoucnost lidstva, kterou už jsme však mohli vidět tolikrát, že ani kreativní mysl tvůrců, v oblasti "budoucí technologie" moc nezaujme. [S]Happy Endy mi sice nijak nevadí, ale tohle bylo sladké jak med s nuttelou[S]. Škoda, škoda, že to nepokračovalo v podobném duchu jako na začátku, ale dneska chtěj holt lidi akci, tak co...a v Bayově režiji bych snad ani nic jiného čekat nemohl. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Caspian Tredwell-Owen .. Znáte to, i mistr tesař se utne .. a Bay tadyhle tnul mimo a ne poprvé. Když bych se měl pozastavit nad tím, proč byl film propadák, nenapadá mě jednoznačná odpověď. Možná proto, že trailer už sám o sobě prozrazoval téměř vše podstatné z děje. A když k tomu potom první diváci přidali fakt, že jinak skvělý režisér akčních scén už velmi okatě vykrádá sám sebe, na průšvih je zaděláno. Něco obdobného zažil také M. Night Shyamalan s jeho Vesnicí. Má to všechny potřebné ingredience, ale stále ze stejné vody, tj. prověřených postupů apod. se vařit ten nejchutnější pokrm prostě nedá. Nejhorší Bayovina to ovšem není! Dost pomáhají herci, ústřední duo Scarlett Johansson a Ewan McGregor je skvělé a spousta vedlejších postav a záporáku je taktéž výborně obsazená. Navíc sci-fi námět s příchutí klonování je velmi dobrý, jen některé scénáristické kličky a chyby zejména v pozdější fázi filmu zamrzí. 75%. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

První film toho odpudivého rejžovského megalomana po Skále, který jsem si zase vychutnal i s polevou. Opravdu nevím, proč v případě Ostrova mluvit o nějaké závažnější myšlence, ta je sice možná v embrionálním stádiu zajímavá, ale naštěstí má Bay z hlubších témat zjevně strach, takže celou mravoučnou základnu Ostrova zredukoval do drobátko nablblých, ale snesitelných dialogů a po chvíli už se celá zápletka zredukuje na "před kým je třeba utéct / koho je třeba porazit a co je třeba zničit". Žádné kličky, ale naopak parádní akční palba ze všech kanónů, rychlý střih, výborná podkresová hudba, dechberoucí efekty (zejména scéna s vlakovými koly je úchvatná). Ostrovu dominuje až klinicky čistý styl obrazu, krystalicky jasná a ničím nekomplikovaná futuristická estetika, která je stejně přehledná a čitelná jako příběh filmu. Sama klouže krkem a netíží v žaludku. Vůbec nemíněno ve zlém. Všechny ty klišovité zpomalovačky, přelety kamery atd. umí Michael Bay čistě a precizně jako málokdo a Ostrov operuje s výrazivem akčního filmu s naprostou bravurou. Výsledkem jsou dvě hodiny, ky jsem měl sladce vypnuto a jel jsem pouze na vlně adrenalinu, který není ničím tlumen. Parádní relaxační zážitek, samozřejmě chápu, že kdo čekal inteligentní sci-fi, musel být zklamán. Ale chtít to zrovna od Míši je asi jako požadovat obřízku u sv. Víta. Už jsem někdy psal, že je Scarlett Johansson absolutně k SEŽRÁNÍ??? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelý akčný sci-fi film. Má výborný príbeh o dvoch ľudoch, mužovi a žene, ktorí ako jedni z mnoha žijú v špeciálnom stredisku, ktorý ich chráni pred kontaminovaným vonkajším svetom a túžia odísť na nenakazený ostrov, ale muž zistí, že to všetko je len podvod a navyše hrozí nebezpečenstvo jeho priateľke a tak utečú, ale ide po nich nielen polícia, ale aj najatí žoldnieri. So spracovaním som veľmi spokojný, film nemá žiadne slabé miesto a je rozdelený na dve odlišné fázy, v prvej ide o zaujímavo sa odvíjajúci príbeh a druhá je už takmer nekončiaca sa akcia. Akcie je tu dosť a je perfektná. Je veľkolepá, nápaditá a úžasne natočená. Hlavne po vizuálnej stránke je skutočným zážitkom. Najviac sa mi páči naháňačka s kamiónom, kde dôjde k deštrukcii viacerých automobilov a patrí medzi tie najlepšie cestné naháňačky, čo som kedy videl. Herecké obsadenie je výborné, Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Sean Bean, Steve Buscemi a Djimon Hounsou, všetky dôležité postavy sú veľmi dobre obsadené. Réžia technická stránka sú vynikajúce, je tu perfektná kamera, strih aj efekty, Bayov štýl mi tu skvelo sadol, snád´ každý záber sa mu vydaril. A veľkým plusom je ešte aj krásna hudba. Ostrov je prvý Bayov film, ktorý ma výraznejšie zaujal, celú jeho predchádzajúcu tvorbu s prehľadom prekonal a patrí medzi najlepšie filmy svojej kategórie. 87% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po Skále jednoznačně nejlepší Bay. Michael nenatočil svůj tradiční bezhlavý akčňák, ale do filmu zakomponoval i jakousi vizi budoucnosti, která není až tak nereálná. Budoucnost zde opírá o problémy současnosti a to klonování. Samozřejmě nebudeme ušetření ani toho starého dobrého Baye. Akční scény jsou brilantně natočené, honička dokonce předčí tu z Mizerů 2. Hudba je taktéž na velmi vysoké úrovni. Celý dojem z filmu mi ale kazí nepříliš povedený závěr. Scarlett Jonansson je opravdu nádherná, Ewan McGregor roste v budoucí Hollywoodskou hvězdu té nejvyšší svítivosti a já nejsem vůbec proti. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • Auto, kterým jedou Lincoln Six Echo (Ewan McGregor) a Tom Lincoln (Ewan McGregor), je automobilový koncept Cadillac Cien z roku 2002. Tmavomodrý kamion jedoucí po dálnici je Mack Pinnacle, který byl upraven do futuristické podoby. Naproti tomu v krátkém filmu u Toma doma vystupuje Tom z Ferrari 250 GT Berlinetta (1961). (Steewe)
  • Dr. Merrick (Sean Bean) na konci filmu zmiňuje, že má rád španělského malíře a sochaře Pabla Picassa. (Zix.)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama