Reklama

Reklama

Obsahy(1)

To najväčšie nebezpečenstvo vás všetkým čaká priamo na palube. Mala to byť ohurujúca výletná plavba, ale tá sa po teroristickom útou zmenila na to najhorúcejšie peklo. Aj keď vrcholia novoročné oslavy, tep srdca zúčastnených dosahuje extrémne hodnoty. Loď sa potápa a skupinka ľudí vedená kňazom a príslušníkom domobrany sa pokúša evakuovať ľudí na záchranný čln. Času rozhodne nie je veľa... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrná tv (mini) série, na které je zajímavá hlavně nebývale vysoká koncentrace někdejších béčkových stars! Jako fandu tohoto typu filmů mě to nijak nezaujalo ale ani naurazilo. Samozřejmě s původním Poseidonem (s Hackmanem a Borginem) to vůbec nelze srovnávat. Celkem vtipný mi přišlo, že se tu téměř po dvaceti letech opět sešli před kamerou Rutger Hauer a T. C. Howell... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

V mnoha věcech je to podařenější než filmový remake z poslední doby. Po technické stránce to sice je otřesně televizní, ale z malého rozpočtu trikový spektákl udělá jen génius. Co filmu však ubližuje je nevhodně vložený motiv terorismu a atmosféru ničící skoky z polopotopeného parníku do řídícího centa USarmy. Kdyby páni producenti z Hallmarku nebyli hovada a rozuměli by filmu, tak by kvalitní filmy produkovali častěji, než je teď. Protože jistý potenciál mají k dispozici. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +zachování původního scénáře, převedeno do moderního hávu (teroristé, výbušniny, kamera...), povedený výběr herců, dálka která umožní ukázat postavy víc do hloubky -i na TV film nejsou triky nic moc, tvůrci si moc nepohráli s nástrahami a jejich zdoláváním/// Tak tuhle novou verzi Poseidona jsem si celkem užil. Díky skoro tříhodinové stopáži měli tvůrci více prostoru na to se věnovat hercům (postavám) a celému vyprávění. Měli možnost ukázat i více z toho co se dělo kolem. Přesto zůstali zachovány ty klíčové scény, které neodmslitelně k Poseidonu patří. Jen si pak říkáte, že to stejné vidíte potřetí. Nadruhou stranu poslední třetinu bych tvůrcům vytknul. TO nejdůležitější, tedy samotná záchrana pár odvážných jedinců je hodně ošizená. Ten kláustrofóbický pocit z původního filmu je pryč. Divák ví, že se blíží záchrana , ví jak to dopadne, nic ho nepřekvapí. Zde tvůrci měli zabrat, vyšperkovat to, vytvořit několik zajímavých nástrah a pořádně nám je naservírovat. Místo toho si párkrát řeknete "WTF, to je všechno" a jde se dál. I tak těch skoro tří hodin nelituji. Scénář Poseidona zbožňuju a je mi jedno v jaké je to verzi, vždy rád a znovu si toto dobrodružství zopakuji./// Celkem 73%/// ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Tak přesně něco takového jsem čekal. Režisér, o kterém jsem nikdy neslyšel a o němž už asi ani nikdy neuslyším, adaptace románu, který pravděpodobně taky za moc nestál (i když byl bestseller), herci, kteří svoje nejlepší už mají dávno za sebou (a to jejich nejlepší taky nebylo zrovna nejlepší), efekty, za které by se nemusel stydět ani kterýkoliv TV film od České televize a hlavně postavy jako by byly udělané podle nějaké šablony. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Príšerne uťahaný televízny film. Keď sa po celej hodine oboznamovania nás s hlavnými postavami a ich vzťahmi konečne stane niečo zaujímavé (veľmi efektné prevrátenie lode), trvá to asi 15 minút a potom nastupuje až do konca filmu nekonečná nuda. Pasažieri sa rozdelia na dve skupiny, pričom je hneď jasné, ktorá dopadne lepšie a tiež je jasné, že aj z nej bude postupne ubúdať. K tomu ešte kopec mimoriadne trápnych scén. Niektorí hrdinovia sa obetujú, všetci si hovoria ako veľmi sa majú radi a tie ich akože vtipné dialógy boli absurdné. Ja si neviem predstaviť, že ľudia, bojujúci o život na lodi, ktorá sa môže každú chvíľu potopiť sa na seba usmievajú a v pohode sa rozprávajú o blbostiach, akoby sa nič nedialo. Vrcholom všetkého je záver, kde asi 20 minút trvá, kým sa 11 ľudí dostane z jedného konca 10- metrového mosta na druhý. Samozrejme tam ešte túto skupinku zbavia všetkých "zlých". Oveľa lepší je Poseidon z roku 2006, ktorý je o 90 minút kratší a dynamickejší. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Paula Gallica. (Terva)

Reklama

Reklama