Reklama

Reklama

Uvnitř tančím

  • Velká Británie Inside I'm Dancing (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Uvnitř tančím je příběhem 24 letého Michaela s mozkovým ochrnutím, který dlouhodobě žije v domově pro invalidy "Carrigmore" vedeném impozantní Eileen. V jeho životě nastane zlom, když se do domova přistěhuje rebel Rory O'Shea. Michael s úžasem zjistí, že rychle mluvící Rory, který může pohybovat pouze svojí pravou rukou, rozumí jeho skoro nesrozumitelné řeči. Roryho dynamická a vzpurná povaha zapálí v Michaelovi oheň a představí mu zcela nový svět vně "Carrigmoru". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (517)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tento film mne dokonale přesvědčil, že opravdu stačí vědět, že film je vynikající a nic víc! Byl jsem zaskočen, co dělá Uvnitř tančím v žebříčku csfd, ale po shlédnutí mohu jen konstatovat, že poprávu. Damien O'Donnell je talentovaný režisér a já doufám, že se ještě v budoucnosti od něj dočkáme mnoha zajímavých snímků. Ústřední dvojice James McAvoy a Steven Robertson zahrála naprosto dokonale a proti jejich výkonu nemohu říct ani popel, hlavně James McAvoy svými neustálými hláškami dává filmu ten správný rozměr. Dále musím pochválit krásnou hudbu a kameru. Na závěr mi nezbývá než jen vzkázat těm, co Uvnitř tančím ještě neviděli, aby to v co nejbližší době napravili, opravdu se jedná o velký filmový zážitek........ ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tento film má obrovský náboj, Rory srší neskutečnou chutí do života, který si užívá plnými doušky každou nanosekundu. A po jeho boku začne touhou po opravdovém životě trpět i Michael. A já musím přiznat, že je to nakažlivé. Celý film byl nakažlivý fantastickou chutí na život. Moje duše tančila s Rorym. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nepochopil, pre koho sa takéto filmy točia. Najlepšie by to mohla vystihnúť scéna, keď Siobhan plačúc hovorí Michaelovi, že nemôže zato koho nemiluje. Tak to proste je, ja tiež nemôžem zato že v Somálsku hladujú, že ujovia s krížikmi znásilňujú deti a náš národ volí zlodejov. Nijak som sa o to nepričinil, tak neviem čím si zaslúžim, mať preto výčitky. Aspoň že je tu ten príjemný sebakritický humor, baví ma to hneď viacej, ako kohokoľvek Levá noha. Prvá polka za päť, zvyšok 3* ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Malý princ s modrýma očima, blond vlasy, mluvící cizí řečí a na vozíku, bloudí ve vlastním nemohoucím těle i v pustině neschopnosti dorozumět se. Nakonec dosáhne svého cíle. Nezíská sice lišku, ale uvědomí si, že musí cítit zodpovědnost. Sám k sobě.____ Anglosasové prostě umí točit filmy o postižených, Jižani by to podali tklivě, Slovani možná až drasticky bezútěšně, tohle ale byla téměř vyvážená směs ironie, plíživé tragédie, drásavě trapných scén i velmi nenápadně něžných. Dva kluci na vozíčku se v ústavu nemusí vypořádávát s Velkou sestrou, ale s nemožností žít svůj vlastní život. Pravidla ústavu jsou sice rozumná, ale ne jejich. Soukromí je pro ně naprosto nedostupné. Vždycky a všude potřebují někoho, kdo by jim pomohl. Nemůžou rozhodovat o tom, čím se mají bavit, dokonce ani o svém účesu. Scény z koupání jsou beze slov, ale plné napětí (většinou ne sexuálního).___ Film přímo hmatatelně zobrazuje nesnesitelnost třeba dobře míněného soucitu, vášnivou touhu po svobodě i nesmělé pokusy o osamostatnění. Vadily mi ale občasné patetické monology, které spíš šustily papírem, než by připomínaly dialog dvou skoro-puberťáků. /29. 2. 2011/___ Ještě mne napadlo, že zdraví lidé kolem dvojice hlavních hrdinů se většinou nechtějí chovat špatně, jenom prostě nevědí, jak se obracet na dva kluky na vozíku a brát je přitom po psychické stránce jako každého jiného, jen se zřetelem na tělesné postižení. Že to není samozřejmé a možná ani jednoduché až legračně názorně vystihuje produkční počin televize Cool, která film Tančím v nitru zařadila do dramaturgické řady filmů se tituly jako Tyranosaurus - zkáza Aztéků, Vetřelec kontra predátor a něco jako Nebezpečná chapadla. Čili mimoděk coolovští dramaturgové dali najevo, že lidé na vozíčku patří k věcem odlišným, prapodivným, nehezkým až zrůdným a smrtelně nebezpečným. Možná jsem s touhle úvahou zašla moc daleko, ale Cool to fakt dala do jednoho týdne v rámci Filmů od pondělí do čtvrtku. Docela hnusný, byť možná jen podvědomý postoj, což? /1. 3. 2011/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úžasné.. Tady je cítit, že se opisovalo ze života. Chyběl kousek, který by umocnil emoční dopad snímku a mohlo se tu rýsovat plné hodnocení!! I s kolečky a přiblblými úředníky se dá tak nějak žít, přičemž rebelský mladík břitkých hlášek, ignorujíc jakákoliv pravidla i řád a zároveň i trpějíc uvnitř, nevybíravým způsobem rozpumpuje život jiného chovance (po mozkové obrně) jednoho stereotypního ústavu. Hřejivě sympatický snímeček nám vmete několik pravd, kterak jsou na tom ti kolem nás mnohdy o poznání hůře, ale naopak jak se svému stavu postavili čelem. Svět kolem ústavu je barevný a oba naši hrdinové v něm dokáží být soběstační a čelit svému údělu. Navíc s přispěním fešné pečovatelky (Romola Garai z Pokání), do které nebude tak těžké se zamilovat. Pořád by bylo co rozebírat a chválit, i k nějaké chybce by se člověk propracoval, nicméně si irský režisér Damien O´Donnell spolu se scénáristou zaslouží absolutorium. Na samém vrcholu pak ční dvojice Steven Robertson a skotský klenot James McAvoy (ten má za sebou po filmové stránce navýsost pohádkové období). Prostě nějak takhle se má TEN ŽIVOT žít.. 85%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Asi v polovici vloží Siobhan (Romola Garai) do prehrávača CD so slovami: "Poslouchej tohle, ta písnička se mi líbí." Ide o skladbu "Hurt", ktorú spieva Johnny Cash. (metal.storm)
  • Hlavní postava Rory O'Shea (James McAvoy) trpí svalovou dystrofií, což je genetická vrozená vada, při níž postupně ochabuje svalstvo. Většinou v letech dospívání - nebo i dříve - zasahuje srdeční a dýchací svaly. (pufina)

Související novinky

Dny evropského filmu běží

Dny evropského filmu běží

29.01.2006

Jen abyste nezapomněli... momentálně probíhá až do 5. února v pražských kinech Světozor a Aero promítání filmů v rámci festivalu Dny evropského filmu. Od 6. do 14. února pak bude festival probíhat v… (více)

Reklama

Reklama