Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vizuálně povedené a docela strašidelné. Docela pěkný příběh se zajímavou zápletkou, i když předvídatelnou. Nicméně mi jisté momenty přišly velmi přehnané, až fantasmagorické, a Calista Flockhart nepůsobila zrovna věrohodně. Možná za to mohl poněkud slabší scénář, který se mohl trochu víc rozvětvit a také neškodilo klást větší důraz na detaily. Všichni mi přišli až příliš zabednění či přehnaně hysteričtí. Celkově koukatelná duchařina. 60% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Niesom si istý ani ako hodnotiť. Klasická ghost-hororová žánrovka s Ally McBealovou (to nepatrí k tej klasike, to je vskutku neobvyklé herecké obsadenie), ktorá obsahuje už bežné klišé scény (hlavnej hrdinke nikto spočiatku neverí a myslia si, že je len prepracovaná alebo že má z iného dôvodu "zahmlené videnie"). Aléé, na druhej strane sa na to celé až do konca pomerne dobre pozeralo, atmosféra určite nebola zanedbateľná, odhalenie tváre hlavnej záporačky Charlotte taktiež stálo za to a záver navyše vôbec nič nepokazil, ako to už bohužiaľ býva zvykom, že keď ste s filmom spočiatku spokojní, konečná pasáž vám domrví celý dojem. Fragile ale našťastie nebol oným prípadom. A aj preto dávam štyri. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejlepší horor, který jsem v poslední době viděl. Neskutečně atmosférická záležitost (sledováno v noci o samotě) se strhujícím koncem, která mě navíc ani chvíli nenudila (jak jsem tak trochu čekal). Herecké výkony jsou velmi dobré (i děti) a strašidlo působivé. Potěšil mě i závěr, který je někde na pomezí happy-endu a bad-endu. Tento neznámý film mohu jenom doporučit, pro hororového fanouška takřka nutnost. Absolutně nechápu, jak tomuto může někdo dát jenom jednu hvězdičku. PS: Ten, kdo vymyslel český název, je idiot. Horror movie of the year ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Nový Raimi? Ale ne. Jaume Balagueró se ubírá na velmi kvalitní rozcestí ve směru k hororovému prvku, který diváka naprosto ďábelsky zasáhne, silně otiskne a ovlivní. Velká budoucnost v tomhle žánru. Mě nejvíc dostal v REC a ZATÍMCO SPÍŠ. Tohle jsou teprve začátky, které ale v žádném případě nejsou slabé - naopak tu už něco začíná tušit, co lze v budoucnu očekávat (kvalitu). FRÁGILES je důmyslným a vybudovaným hororem, který má bohužel slabší scénář, ale za to dobrou atmosféru, která diváka škrtí za krk napětím. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Fragile je neprávem podceňovaný a nepříliš známý film. Klíčem k jeho síle je úžasná atmosféra, která postupně roste od úvodních vteřin, a v závěru už giganticky bouří. Té hojně napomáhá výborná hudba. Ač Fragile není vysloveně děsivý, nejlépe si ho určitě užijete po tmě se svojí přítelkyní (popřípadě schoulená/ý po boku přítele). Herecké obsazení je vskutku vyrovnané a vynikající, v čele s výbornou a velice přesvědčivou Calistou Flockhart. Klasicky duchařský příběh je překvapivě nápaditý, s velmi uspokojivým závěrem. Vážně příjemné osvěžení hororového žánru. No a taky by si ho neměl nechat ujít nikdo, kdo chce slyšet Calistu říkat "Shit!". :-) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)
  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama