Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Recenze (739)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Puberťácka blbosť, ktorá ma bavila ? No asi tak nejak. Kotek a Mádl sa slušne rozbehli a je to dosť zaujímavá dvojka na to, aby utiahli celý film. Príbeh nie je nič moc (ale o ten tu ani nejde) a celkovo postavy tiež nie, vlastne celý film je len zbúchaný, aby dobre fungoval a aby bavil a až na niektoré nudné pasáže za seba môžem povedať, že som sa celkom dobre bavil. Vtipy sa fakt podarili a herecké ženské obsadenie na čele s krásnou (Slovenkou) Andreou Kerestešovou (a s Terezou Voříškovou) tiež. Jedna s tých českých jednohubiek, ktoré sú technicky dobre zvládnuté, hudobne dobre naladené a občas aj pobavia. 65% - 3* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vojtěch Kotek a Jiří Mádl. To vám bola svojho času velice populárna herecká dvojica pubertálnych mamľasov. V roku 2004 mali premieru ako "Snowboarďáci" a o dva roky neskôr, v roku 2006, sa objavili v spoločnom filme ako "Rafťáci" a tiež aj ako rockoví podvraťáci. Vždy to bolo v kostrbatej réžii bohovsky coolového trotla Karla Janák. No či už Mádla s koKotekom štylizoval do úlohy snowborďákov, podvraťákov či ako v tomto prípade nadržaných rafťákov, vždy sa mi to zdalo trapné, nezábavné a blbé. * ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Rafťáci aneb Seznam, najdu tam co (dávno) znám. Dvě hvězdy dávám za dva vtipy, u kterých jsem opravdu zasmál (ožrala, kterýmu strčí Mádl mobil, aby přesvědčil máti, že je u strýce a malej brácha, co opakuje teenagerovský hemzy holkám na lodi), jinak spousta scén bylo skutečně trapných, přitažených za uši, skoro všudypřítomný product placement iritoval ještě víc než Dannyho malej brácha. Vtipy jsou ohrané a na jedno brdo jako u Snowboarďáků, takže doufám, že Janák buď změní noty nebo přestane točit. Jestli tohle je vrchol žánru komedie, co Češi dokáží natočit, tak bůh s námi:-/ JDoufám, že Janák nebude tak dlouho točit svoje "komedie", dokud se fakt nepřejí i teenagrům! Možná se potom zase ujme kvalitní komedie, kdo ví. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice Kotka s Mádlem fakt moc rád nemam, ale musim uznat, že tohle se jim povedlo. Od začátku to je výborně zábavný, svižný a nechybí ani netrapný a dokonale vtipný scénky s Milanem Šteindlerem nebo Oldřichem Navrátilem. Je teda pravda, že ke konci, už to přece jenom trochu ztrácí dech a situace se mírně opakujou, ale i tak sem se nadočekávání bavil a výběr hudby nebyl vůbec špatnej, i když to nebyla taková ta typická teenagerovská hudba ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty máš fakt kozy a bobra? A kde je pěstujete? Někde ve chlívku?" Jako zkušený zoolog odpověď na tuto otázku znám, ale s raftováním jsem neměl vůbec žádnou zkušenost a sledováním tohoto snímku se to nijak výrazně nezlepšilo. Protože ono o to raftování zase tolik nešlo. Šlo o jízdu na loďkách, trabantu, čtyřkolce, Klárce, Radce či Vendule a na tom všem bych se s těmi dvěma nadrženými trotly prohnal celkem s chutí. V mladším věku bych si však to puberťácké pnutí v kalhotách rozhodně užil rozhodně o něco více než nyní. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (40)

  • Filmovalo se na řece Ohře, u Svatošských skal, na hradu Loket, Rožmberku nad Vltavou, v Praze a vesnici Rájov. (M.B)
  • Letní komedie stála produkci 30 milionů českých korun a už během prvního víkendu (9. – 12.3.) promítání vydělala v českých kinech rekord s 103 320 diváky. Rafťáci tak překonali pět let starý úspěch Tmavomodrého světa (84 066 návštěvníků) a zároveň byly od roku 1989 prvním českým filmem s návštěvností větší než 100 000 diváků za první víkend. Na první příčce se udrželi měsíc a za tu dobu je vidělo 457 808 lidí. (imro)
  • Ve scéně, kdy Honzík (Matyáš Valenta) stříká dělem z hasičského vozu, není cisterna nastartovaná. Bez toho by však dělo nefungovalo. (PAULOO)

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama