Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Recenze (739)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Komedie o nadržencích (pardon, ale oni opravdu o ničem jiném nemluvili) na sněhu měla nejen mezi pubescenty úspěch, takže se po dvou letech navázalo jinou disciplínou. Tentokráte hoši jedou vodu na raftu a hádejte o čem je hlavně řeč? Ne o jezech to není ! A zase tu máme vnadné krásky, tentokráte neobrněné zateplenými overaly, ale naopak oblečené tak aby ty kousíčky látky co mají na sobě ještě více zvýrazňovaly to co mají skrývat... S hochy to dělá pravé divy a tak tu máme postaráno opět o nejednu hlášku, ale i legraci a bohužel i nějakou tu trapárnu... Jenže když se nad tím divák zamyslí víc, má pocit, že je na něm páchán podvod. Jasně - člověk na to kouká rovnou s tím, že se bude jen bavit a nic víc nečeká. Ale náhle si uvědomí, že je to prakticky to samé jak Snowboarďáci, jen na vodě. To první zmiňované bylo alespoň originální svým námětem. Jsem nucen dát o hvězdu méně a doufám, že Karel Janák tímto skončil. Pokud bude další díl o rogalistech nebo cyklistickém výletu, asi už jej s klidem minu... Oni i hlavní aktéři už asi nebudou mít pod nosy ty pubertální nikdy neholené knírky a tak by to stejně nepůsobilo věrohodně :-). Dvě pádla. * * PS. tu Voříškovou jim ale závidím ! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Rafťáci aneb Seznam, najdu tam co (dávno) znám. Dvě hvězdy dávám za dva vtipy, u kterých jsem opravdu zasmál (ožrala, kterýmu strčí Mádl mobil, aby přesvědčil máti, že je u strýce a malej brácha, co opakuje teenagerovský hemzy holkám na lodi), jinak spousta scén bylo skutečně trapných, přitažených za uši, skoro všudypřítomný product placement iritoval ještě víc než Dannyho malej brácha. Vtipy jsou ohrané a na jedno brdo jako u Snowboarďáků, takže doufám, že Janák buď změní noty nebo přestane točit. Jestli tohle je vrchol žánru komedie, co Češi dokáží natočit, tak bůh s námi:-/ JDoufám, že Janák nebude tak dlouho točit svoje "komedie", dokud se fakt nepřejí i teenagrům! Možná se potom zase ujme kvalitní komedie, kdo ví. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že na rozdíl od filmu Panic je nanic se zde neobnažují pouze ženy starší šedesáti let, ale jinak toho není mnoho, co by stálo za pochvalu. Kotel s Pádlem hrají mizerně, výborně se tudíž doplňují, jdouc ruku v ruce s režií. Ta doplácí na svou snahu působit „übercool“ a vyvolává spíše lítost, než efekt spadlé tlamy. Lítost nad tím, kterak se chlapec z Čech chtěl vyrovnat svým americkým vzorům, leč nevyrovnal. Pravda, nedá se říct, že bych se nudil a cítil tak trapně jako u předcházejících Snowboarďáků, jednou jsem se dokonce i uchechtl, ale člověk by čekal výraznější posun kupředu. Navíc mě neskutečným způsobem iritovala, když pominu spoustu, spoustu jiných věcí, jakási zvrácená „filozofie“ Rafťáků i většiny ostatních teenagerských komedií: osoby starší třiceti let jsou zabedněná paka, která nic nechápou a zaslouží si být leda tak zesměšňováni + všechny dívky se chovají jako pitomé slepice a jako takové mohou „sloužit“ k jedinému účelu. Překvapuje, mě, že k druhému problému, typickému opravdu pro všechny dosavadní české teen komedie, se zatím hlasitěji nevyjádřily zdejší feministky. Asi to nepovažují za problém hodný komentáře, kdo by ostatně bral vážně názor prezentovaný zábavou natolik pokleslého charakteru. 40% Zajímavé komentáře: Brouk, castor, hudryhudry, MoiJe, Triple H ()

juta 

všechny recenze uživatele

Rafťáci se mi zdají o něco horší, než jsou Snowboarďáci. Myšlenka vrznout si je tu mnohonásobně silnější, spíš bych volil mírnější cestu a netlačit tolik na pilu. Vtipné scény jsou trošičku okopírované, ale některé i přesto hodně pobavily. Potěšil kývající se most u obce Svatošské skály, kde jsme byli se základkou na výletě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je to tady. Podnebí se mění, cíle obou hrdinů nikoli. Zimní bundy jsou přece jenom trochu těsné. Tak na to šel režisér trochu z jiného soudku. Ač chtějí hoši "zasunout do pouzdra" sebevíc, klacky jim pod nohy hází zejména scénáristická nemohoucnost, která se několikrát ocitne v propastné krizi!! Přesto.. Karel Janák je bezesporu úspěšným kopáčem v daném žánru a přejme mu to. Měl odvahu, nápady, reakci publika si zaslouží. Technická stránka filmu se relativně povedla. Místy je to svižné, jindy si vypomáhá zbytečným dělením obrazovky, prostě vše na míru přizpůsobené modernímu divákovi. Co se příběhu týče, je opět nijaký. Je absurdně vymodelovaný, sešroubovaný, aby to dalo jakýs takýs smysl. Je předem dáno, že jeden z dvojice mladíků o své panictví přece jenom přijde a že rodiče druhého z nich najdou ztracenou vitalitu skomírajícího manželství. Jdeme tak přímočaře od demoličních pasáží (asi slabost pro destrukci stanů, lodí nebo motokár), přes humorné momenty (Mádl s „krávou“ a svíčkami na seně nebo scéna se záměnou cedulek ve sprše) i jejich slušivé načasování, i ke scénám naprosto bezradným, vykrádajícím vlastní nápady, ději nepomáhajícím (těch ale bylo) nebo naprosto nereálným. Vyústění většiny epizodek odhadneme s přehledem už na jejich počátcích. Navíc je tu i tolik omílaný a vlezlý product placement, kdy je například nejmenovaná tyčinka hrdinům aranžovaná do cesty tak okatě, jak jen může být (s vyhledávačem „seznamem“ to dopadne o poznání lépe). Pro dívky má Janák jen dementní úlohy objektů, ostatně samy dívčiny svými hereckými výstupy dokazují, že hlavní pozornost je věnována jejich fyzické vybavenosti a odvaze ukázat co nejvíce (uznale musím podotknout, že Tereza Voříšková už tehdy nad mladými neherečkami výrazně vyčnívala). Nadsázka už tu bohužel nehraje ani tu nejniternější roli, aniž bych puritánsky rýpal, tak dle Janákových hrdinů a hrdinek stačí mrknout a něžné pohlaví už šimrá v podbřišku. Naopak to platí samozřejmě stejně. Viděl bych v tom opět spíše bezradnost jak dotlačit scénu do diváckého očekávání – tedy do postele. Nevím, jak na to mladé diváctvo nahlíží, ale dobře to určitě není (stačí si vzpomenout na podstatně horšího Panice). Sic to pak Janák nechá nasnímat jako romantické milování z Top Gunu, záměna sexu za lásku je ale evidentní. Proč se zaobírat nějakými city? Možná jsem rád, že už dávno nepatřím do cílové skupiny. Ono kašlání na nějaké autority pak Janák dovedl do už nesnesitelných poloh v následujícím (mnou stejně hodnoceném, ale podstatně horším) Ro(c)ku podvraťáků – kradu, směju se nájemnému zabijákovi do obličeje, ale co, hlavně, že jsem cool. Nemyslím, že podobný přístup je vhodný. Jo, a nevěřím, že ona cílová skupina má v malíku Formana a jeho Hoří, má panenko. Patřičně drzá ústřední dvojice nezklamala, sic jsou jejich úmysly a nápady triviální, herecky se Mádl s Kotkem opět vyznamenali a tvoří společně s technickým zpracováním hlavní trumf, na který se může místy tápající režisér spolehnout. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně, kdy Radka (Tereza Vořísková) hází trubku dolů z věže, je možné vidět, že trubka už je rozbitá. (G3niu5)
  • Ve scéně, kdy po Filipovi (Jiří Mádl) vrhá Franta sekyru, je při prvním hodu vidět vlevo dole ruka, která sekyru zasekne do dřeva. (Tera257)
  • Malou roli si ve filmu střihl i slavný český hokejový brankář Dominik Hašek. V závěru filmu hraje záchranáře, šplhajícího po žebříku na skálu. (ricky4)

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama