Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto animovaném komediálním dobrodružství studia Disney se legrační partička chlupatých přátel se vydá z bezpečného prostředí městské zoo do ulic velkoměsta. Sampson je králem fiktivní džungle daleko od afrických plání – je to lev žijící v zoologické zahradě v newyorském Central Parku, kde vládne ostatním zvířatům včetně jízlivého medvídka koaly Nigela, přihlouplé, ale dobromyslného anakondy Larryho, bystré, ale cynické žirafy Bridget a mazané veverky Bennyho. Pýchou a radostí Sampsonova života je jeho syn Ryan a je proto naprosto zdrcen, když je Ryan jednoho dne naložen do bedny a odvezen na lodi zpátky do Afriky. Sampson v zoufalé snaze svého chlapce najít uteče s pomocí svých kamarádů ze zoo a vydá se na odvážnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy zvířátka opustí brány svého domova, poznají, jak velkou a bláznivou džunglí se může stát i obyčejné město. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pod hodnotenie sa asi silne podpísal fakt, že som už pár dní žiadny film nevidel a táto skvelá oddychovka mi dokonale navrátila a naplnila filmový deficit. Ale aj bez toho nechápem to úbohé percento, pretože toto je bez-pochýb super, naozaj super animák, ktorý aj keď kopíruje 'Madagascar', tak kopíruje len jeho podstatu, ale inak je to svižnejšie, nápaditejšie a hlavne vtipnejšie! 75%. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Animace výborná, ale to je snad jediný klad. Neskutečně infantilní dílko! Navíc už mě poslední dobou pěkně sere, že v každým animáku musí být buď veverka, nebo tučňáci. Tvůrci tohoto filmu se nebáli extrému a vrazili tam pro jistotu tyto živočichy oba, asi aby zdvojnásobili zábavnost snímku. Musím podotknout, že marně. Nicméně dětem se film jistě líbit bude, jen chudák dospělý si to bude muset nějak odtrpět. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $37,384,046Tržby Celosvetovo $102,338,515Tržby za predaj DVD v USA $42,996,681 //počet predaných kusov 2,332,605║ Mix zvieracích postavičiek z Levieho Kráľa a Madagascaru nevyšiel, celé to je jedna otravná bezduchá báchorka, kde ani jedna postavička nemá kúska čara, o poriadny gag a vtip to ani neobtrie, animačne to bol znesiteľný priemer. Jedna z najhorších počítačovo animovaných rozprávok čo som videl, radšej obísť, nič to neprinesie. /20%/ ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Keď som videl na tento film plagát, myslel som si, že je to alternatívny názov Madagaskaru. A ono to aj tento film dosť vykráda, nehovoriac o tom, že Madagaskar nie je jediný film s ktorého si Divočina požičala, čo sa jej páčilo. Nie, že by bol Madagaskar niečo extra, ale oproti tomuto je to veľkofilm! Divočina je nudná, bez vtipu, tisíc-krát obmletá s predvídateľným dejom. Jediné čo ma ako-tak pobavilo bola koala, ktorá má v slovenskom dabingu unudený a zhulený hlas. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se spojí něco z Lvího krále, Madagaskaru a Doby ledové - vznikne překombinovaná slátanina, která nejen, že neumí prezentovat charaktery tak, aby bylo možné si je vůbec zapamatovat, ale ani je alespoň omezit na takové množství, aby nějaké vůbec vynikly. Nevím, co to Disney napadlo, parazitovat na něčem, co již existuje a pokusit se vytvořit něco dle sebe, co postrádá jak dobrý námět, tak i humor jako takový. Naštěstí, aspoň zpracování nešlo ruku v ruce se zbytkem, i přes místy nepropracovaná prostředí (grafik pozná rozmázlou texturu). 45% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Eric Idle (ze skupiny Monty Python) s kolegou Johnem Du Prezem přispěli písní Really Nice Day, kterou také nazpívali. Na filmu se dále podíleli interpreti jako Lifehouse, Big Bad Voodoo Daddy, Everlife nebo Coldplay, kteří přispěli svou písní Clocks z alba A Rush of Blood to the Head. (hippyman)
  • Dvě lodi v přístavu v New Yorku jsou pojmenované "The Lily Maia" a "Nicolai" po dceři produkční designérky Lily a synovi producenta Nickovi. (HappySmile)
  • Srst lva Samsona se skládá z více než 6 milionů chlupů, které byly ve všech záběrech každý zvlášť vyrenderovány počítačem. Ovšem “nejchlupatějším” zvířetem ve filmu je pudl, který má na sobě více než 14 milionů chlupů! (contrastic)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama