Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Chudobnejší príbuzný Schaffnernovej klasiky z roku 1968, ktorý sa zo svojho predchodca snaží vyťažiť čo sa dá. A dlho sa to aj darí, ale v momente, keď sa objavia na scéne "inteligentní" ľudia obývajúci planétu, ide to "do kytičiek" a vytráca sa logika a prichádza skôr absurdita. Vynikajúci výkon ale podáva James Franciscus a záver tohto filmu je ozaj výborný, presne taký, aký som si prial. Film určite nedosahuje kvality predošlej Planéty opíc, ale treba uznať, že na to, čo sa dialo (natáčalo) na túto tému v neskorších rokoch a pokračovaniach, tak Do vnútra planéty opíc je ešte celkom uchádzajúci film, ktorý ani nenadchne ani nesklame. Proste priemer. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,KEBY ŤA CHYTILI GORILY, MUSÍŠ SI PAMÄTAŤ JEDNO. NIKDY NEHOVOR." ,,ČO BY SOM MAL, DO ČERTA, HOVORIŤ GORILE?" __ Prvé dva diely Planéty opíc (ďalšie už stoja za...) ma ako malého veľmi zaujali a v mnohom priviedli do desivého údivu, čo bolo samozrejme spôsobené pôsobivými koncami. Kým v jednotke to bol určitý pád monumentality, dvojka bola ešte strhujúcejšia svojim apokalyptickým koncom (ale tiež aj filozofiou a ,,odhalením sa" posledných ľudí), kedy som si prvý krát uvedomil aká ničivá môže byť sila len jednej zbrane. Aj po rokoch sú pre mňa oba diely kvalitou takmer rovnocenné, no kým kedysi u mňa víťazil pesimistický druhý diel, dnes by sa poradie asi vymenilo, pričom sa mi žiada doplniť, že dvojka tu je mimoriadne nedocenená a účasť v červených číslach by si určite zaslúžila. Ďalší z rady slávnych starých filmov, ktorý je zo zoznamu TV repríz zrejme vyškrtnutý. Linda Harrison je jedna z najkrásnejších žien aké som kedy videl. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je sviznejsia a ponuka ovela viac akcie na ukor nejakych myslienok na zamyslenie. No a tych par iba recykluje posolstvo z jednotky. Cely cas vlastne sledujeme postupne sa schylujucu bitku medzi barbarskymi gorilami a sfanatizovanymi oziarenymi ludmi. Medzi tym sa pohybuje par znamych postav z jednotky. Zo vsetkych je znova najsympatickejsia Zira. Hestonovi sa do toho uz prilis nechcelo a tak sa tu mihne len na par minut. A tak ho musel nahradit novy modroočko James Franciscus, ktory znova stroskotal na planete opic ako Heston. Dost beckovo pôsobiace vysvetlenie. Radsej mohli postavu Taylora rovno preobsadit. Celkovo je to film za 2 hviezdicky, ale tretiu si film zasluzi vdaka odvaznemu zaveru, v ktorom to cele vyhodia do vzduchu. A divak ma pocit, ze nic lepsie si ten zdegenerovany svet nezasluzil. 5/10. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Pokračování Planety opic sice nemám ráda, ale tohle jsem ještě jakžtakž překousla. Dalo se na to koukat, občas to bylo trošku napínavé a hlavně to neni takový průšvih jako další díly, která jsem samou nudou ani nedokoukala. Celá komerce kolem Planety opic měla skončit hned u prvního dílu, protože ty ostatní jsou nudné a nesmyslné slátaniny, které navíc kazí pověst jedničce. Alespoň, že tu ještě pořád hrál Charlton Heston, který film hodně zachraňuje. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

První půlka se nese v duchu originálu, a i když jen těží z jeho slávy, je to zábavné. Ovšem druhá půlka už je tak neskutečně pitomá. Tohle nemělo vzniknout. Planeta opic je klasika, která nikdy neměla mít následovníka, pokračování. Konec jedničky už nevyniká tak dobře, když se ještě pokračuje dál. Slabé 2 hvězdy. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (16)

  • Ze všech hraných filmů původní série včetně televizních filmů a seriálů je toto jediný díl, ve kterém nehraje Roddy McDowall. (fiLLthe3DD)
  • Tvůrci počítali s natočením scény s dítětem - poloopem, poločlověkem. Producenti se nakonec zalekli ztráty ratingu a ve filmu se tato scéna neobjeví. (HellFire)
  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno