Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

No závěr s dědečkem tedy rofl, chvíli jsem měl za to, že to myslí skutečně vážně. Jerry se sice vrátil, ale to je tak jediné, co na pátém Star Treku stojí za pozornost. Minutu od minuty je to čím dál větší zmar a ke konci se z toho stává plnohodnotné filmové déčko a to jsem se ještě nezmínil o drzosti, s jakou nám tvůrci v roce 1989 předkládají efekty, připomínající skoro původní seriál z šedesátých let. Nejlepší je tak na celém snímku počáteční uvolněná kapitola o dovolené na Zemi, která tak trochu vzpomněla skvělý čtvrtý díl. Snímek je koukatelný jen díky hlavním hrdinům, díky Kirkovi ani tak ne, ale Spock a McCoy jsou úžasní. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na hraniční planetě mezi Federací, říší Klingonů a říší Romulanů, která je jakous takous zárukou celovesmírného míru, ve městečku, kde má každá civilizace svého zástupce, se objevuje Vulkánec Sybok - který díky své schopnosti telepatie přesvědčí všechny ostatní, o existenci tajemné planety Sha-ka-ree. Ta má v každé civilizaci svůj obraz toho pravého ráje. Sybokovi a jeho lidem se podaří i "zabavit" Enterprise, a společně s její posádkou se vydává až k samotné hranici vesmíru... Oproti čtyřce, která je jedna z nejlepších Star Trek filmů, tak pětka obsazuje opačné pole pořadí - celý film je neuvěřitelně nudný. Sice se neustále dějí nějaké "zvraty", ale k ničemu to nespěje, a tak jsem si docela oddechl při závěrečných titulcích... ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Je zde citit velmi citelne konec tehle generace v cele s Williamem Shatnerem a Leonardem Nimoyem. Vice nez nejaka akce se tu sedi u taboraku a filosofuje se. Pro me asi nejzajimavejsi namet ze vsech startreku, ovsem sem to nepatri. Nekam do jineho filmu, ale ne do star treku. Mrzi me to nejvic, protoze prave tenhle druh filmu, filozofujici sci-fi, ja miluju ovsem porad musim ctit znacku Star Treku. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

První Star Trek přišel s velmi inteligentním příběhem, další zase s akcí, čtvrtý místo toho přinesl odlehčené blbnutí a vtipkování a pátý... ten tohle všechno naradil hromadou mystického blábolení a nebetyčnou nudou všude okolo. Po Spockovi se režie chopil Kirk a dokázal, že ač mu to i přes jeho věk před kamerou pořád docela jde, tak za kamerou je značně neschopný a do snímku s už tak hloupým dějem nedokáže vnést ani trochu napětí nebo alespoň přibližně filmový vzhled. V době kdy vesmírným sci-fi na plátnech už dávno vládli Vetřelci je Final Frontier jen pitomou televizní epizodkou co do kin zabloudila snad jen omylem a hravě ji ve všem překonávají dokonce i jednotlivé epizody Star Trek: New Generation, které už tehdy pár let okupovaly televizní obrazovky. 5/10 ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Nejzazší hranice je opět trochu krokem zpět. Přesto má své kvality a nechápu, proč má nejhorší hodnocení ze všech dílů. Vtip nadála naštěstí přetrval, bohužel příběh trochu pokulhával. Přitom začátek vypadal velmi nadějně a myslel jsem si, že se bude jednat o podobný úspěch jako v předchozím díle. Vše naštěstí zachraňuje špičkování mezi Spockem a Kostrou, které se nikdy neokouká. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Fanoušky i kritiky je tento film označován jako nejhorší z šestice klasických Star Trek filmů. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 11. října do 28. prosince 1988 v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama