Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejstupidnější film ze Startrekovské série (včetně pozdějších filmů s posádkou pod velením Picarda), který nezachrání ani zmíněné kultovní prostředí. Režije se ujal představitel kapitána Kirka William Shatner a zřejmě podle toho to také vypadá. Chybí akce, napětí a vůbec všechno, co ke Star Treku patří. Tímhle filmem jsem byla opravdu značně zklamaná, ještě že se tvůrci, producenti a kdovíkdo ještě nakonec vzpamatovali, natočili Neobjevenou zemi a vskřísili kult ST výbornou Novou generací... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ môj najslabší Star Trek, aký som videl. Vytratil sa duch a originalita, námet o ničom, dej nudil, kopec zbytočných scén, ktoré nezachraňujú ani vtipné sekvencie, ktoré tam nasilu pchali. Herci si odviedli štandard aj keď to mohlo byť lepšie. Očakával som aspoň poriadne vyústenie deja, no dostal som plochý a nezaujímavý záver, v ktorom bolo vidieť odfláknutie scenára, minimum rozpočtu a nechuť zaujať. Film mi pripadal, ako jedna epizóda zo stupidného seriálu. Je to ledva priemerný film, no ja sa prikláňam k nižšiemu hodnoteniu. 50% ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Doprdele lidi vy jste fakt mentálové :D Tak já tenhle díl na základě zdejšího zdrcujícího hodnocení roky odkládám a teď když ho náhodou chytnu v tv zjistím, že je to úplně pohodová svěží jízda plná nadhledu... Výsledné vypointování celé té pouti za nejzazší hranici je sice kapku nedotažené a dalo se z něj vytěžit mnohem více, ale jinak je to fajn zábava a v řadě startrekovských filmů rozhodně nejde o nějaký propadák.. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl z klasické šestice. The Final Frontier má zajímavý námět a plus v exotickém prostředí, ale tím výčet jeho kvalit končí. Děj je občas nudný, občas hloupý. Nezachránily ho ani slušně napsané postavy, ani filosofie. Filmu chybí ta správná trekkie atmosféra. William Shatner se o ni sice pokusil, ale stvořil jen jakousi parodii. Zápletka nabídla několik silných scén, bohužel z většiny promarněných. Přesto stará známá posádka utáhla i tenhle slepenec alespoň na průměr. ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1990 : VÍŤAZ (3) : Najhorší film, Najhorší herec - William Shatner, Najhoršia réžia - William Shatner, NOMINÁCIE (+3) : Najhorší film dekády (desaťročia), Najhorší herec VR - DeForest Kelley, Najhorší scenár - David Loughery, William Shatner, Harve Bennett. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 11. října do 28. prosince 1988 v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama