Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Neni to az tak spatne jak jsem podle hodnoceni ocekaval, ale nejslabsi Star Trek film do te doby to urcite je. Stale jsou zde ale super sceny na zemi v narodnim parku, pisecne prostredi planety Nimbus III, setkani s bohem, nebo navrat hudby Jerryho Goldsmithe, takze co nabidnout to ma. 6/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nedalo by sa vyslovene povedať, že je to zlý film. Rozhodne nenarúša žiadnu zo zaužívaných štruktúr, ktoré boli vytvorené v iných "star trek" filmoch. Nemá nejakú výraznejšiu scénu čo mu ako u predchádzajúcich filmoch, trocha podráža nohy, ale v konečnom dôsledku to nie je zlé. Scotty, Spock a Kirk tvoria zohranú trojicu, ktorá hláškuje, zachraňuje a behá z miesta na miesto a práve na to som si už akosi zvykol. Nevadí mi to, a baví ma na to pozerať. Plus je to všetko umocnené krátkou stopážou, teda aspoň kratšou ako u predchodcov, takže film má aj rýchlejšie napredovanie. Možno len to haló okolo zeme zasľúbenej bolo miestami až priveľmi prehnané. A rovnako ako to býva aj koniec. Ktorý sa snaží vždy spraviť nejakú moralizujúcu bodku za každým star trek filmom. Ale inak nemám čo vytknúť. Aj keď nejaký poriadny záporák by sa konečne hodil. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tak hlavně že pluj pluj loďko pluj, chch. No nevim jak je to možny, ale docela mě to bavilo. No nebavilo mě to zas tak moc jako třeba krmení koně, ale v nouzi se to dalo. Triky už ušly poměrně solidní cestu, Spockova rodina dycky překvapí a klingoni bez titulků mě bavili svou řečí (nevim jestli to byl tak vtipnej dabing nebo originál, chch). Obzvlášť vyzdvihuju dokonalej českej dabing Rusa komandéra Pavla Chekova, nemá chybu. Nikdo mě už ale nedonutí se na to někdy kouknout znova. To si rači nechám uříznout a přišít ucho. Naopak. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Shatner to zkusil s náboženstvím a dopadlo to doooost průměrně. Na jedné straně slušná kamera i kulisy, na druhou triky, které snad musely být záměrem, a scénář, snažící se být tak strašně cool, až je to docela nuda. První půlhodinka hodně navnadila ("kempování" se Spockem je vzrůšo), ale jinak jedno velké nic, narvané až po okraj WTF momenty (Spockův brácha, McCoyův táta, Bůh...). ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci. Vím, že by to měl bejt nejslabši St film (a hodnocení 4,7 na IMDB to je potvrzují) ale mě to nadchlo. Už úvodní scéna na Planetě Nimbus III... Film je opět neuvěřitelná sranda, trojice Kirk - Spock - McCoy je k sežrání ( i když Leonard Nimoy už je přeci jen kapičku tlustší a v některých scénách je to až nepříjemně vidět) a celá ta Filozofická hloubka.. Víte kdysi sem četl jeden román od A.C Clarka (vlastně dva.... První se jmenoval Proti Pádu noc a druhý, Město a Hvězdy byl poněkud upraven, od půlky předělán, aby vyhovoval době a nebyl tak naivní). Pracovalo se v něm s objevováním zakázanéh, obávaného a dávno zapomenutého, a vytupovalo tam jakési Neomezené Vědomí (jmenovalo se tuším Vanamont). Nejzazší hranice mi tyto knihy velmi připomíná. Obsahuje jednu jedinou vyloženě akční scénu, ale dech mi vyrážel prakticky neustále (třešínka na dortu je pak tančící Uhura :) a nepotřeboval k tomu žádných okázalých prostředků. Tvůrcům stačilo pouhé budování atmosféry, práce se světlem... Myslím, že tento díl si rozhodně nezaslouží tak špatné hodnocení, rotože jediné, čím se provinil je, že se nedrží Star Trekovských Standardů. Já to považuji za velmi odvážný krok a je mi Williama Shatnera na pozici režiséra líto, že musel snášet tak negativní ohlasy, protože se evidetnně velmi snažil. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Fanoušky i kritiky je tento film označován jako nejhorší z šestice klasických Star Trek filmů. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama