Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Jediná zaznamenaná událost kdy duch zavinil smrt člověka. Takový perfektní téma a vono se to dostane do rukou nějakýho břídila. Po všech stránkách blbě natočený, hrozná hysterická hudba, špatnej střih a kamera vůbec nevěděla co točit. Efekty bych zvládnul doma v malování a předvídatelnost je tak velká, že když si 10 minut před nějakou událostí řeknete "Tak a teď se stane tohle" tak se to vážně stane. Zbytečně moc krátký, dostat se to do správnejch rukou bylo by to mnohem lepší. Takhle je to odpad. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Variovanie stále tých istých scén, lakačiek a výrazov začne byť po chvíli únavné. Jediný kto stojí za zmienku je Rachel Hurd-Wood, na ktorú sa neuveriteľne dobre pozerá. Páčilo sa mi zasadenie do minulosti, ale aj napriek tomu sa jednalo o totálne nevyužitý potenciál. Najviac ma dostal digitálny dážď. Film postráda výraznejšiu scénu aj atmosféru. Je síce zručne natočený a má parádne tempo, ale nič pamätné sa vo filme neobjaví. Sutherland a Spacek sú príliš starý na to aby dokázali vyzerať v úlohe mučedníkov vieryhodne a James D´Arcy je tu ako postava veľmi zbytočný. Film sa neposúva nikde a aj napriek tomu, že je pomerne krátky, stojí zdanlivo čo sa týka vývinu príbehu, na jednom mieste. A keď si zoberiem k čomu to všetko vlastne spelo.. príde mi to veľmi úsmevné. Aj napriek tomu, že sa jednalo o vec, ktorú som naozaj neočakával. Zmysel totiž mal byť predsa o tom ako duch zabil človeka nie? Ale zase snaha o lakačku pre teen obecenstvo, sa Solomonovi uprieť nedá. ()

Reklama

Jimmi 

všechny recenze uživatele

American Haunting hodnotim ako nadpriemerny horor(ked ratame tieto novodobe),dostal som presne to co som od filmu cakal.....par lakaciek,nejaky ten pribeh(nie moc originalny alezaujimavy).Ale koniec ma moc nepotsil..aj ked treba uznat ze nic take som este vo filme nevidel(je mozne ze to uz niekto pouzite bolo ale pre mna to bolo uplne originalne) ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl jednu hvězdu přihodit za povedenou scénu s úprkem v kočáře, nicméně hloupý a poměrně odfláklý konec mi v tomto úmyslu zabránil. Nuže dočkali jsme se standardního bu-bu-bu, k jehož technickému provedení nemám výhrad, ale které je zároveň ověnčeno těmi nejhoršími klišé a chvílemi fakt nudí. Dvě hvězdy málo, tři zas moc... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Klasický průměrný horůrek o strašidelném domečku, ničím nevybočujíc z řady. V průměrném duchu se nesou i všechny herecké výkony, kde překvapivě nedobře zahrál veterán Donald Sutherland. Něco však přeci jen stojí za to vyzdvihnout. Hudba je krásně temná a navozuje tu pravou atmosféru, prostředí je velice, velice nádherné (natáčelo se v Rumunsku). Hodně mě zklamal konec, který působí poněkud hloupě a hlavně urychleně. Efekty také nic moc. Za příjemnou, chvílemi temnou atmosféru, za nadprůměrnou hudbu a za překrásné prostředí je průměrné hodnocení to pravé. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Snímek získal dvě nominace na Teen Choice Awards, jednu pro Rachel Hurd-Wood za její filmový křik a druhý snímek samotný za nejlepší thriller. (imro)
  • V jednej scéne roztrhajú bibliu. Tu si môžete všimnúť, že na každej strane knihy je to isté. (Greenpeacak)
  • Kromě několika filmových zpracování se legenda stala také námětem pro mnohé písně. Například metalová skupina Mercyful Fate zpívá ve skladbě „The Bell Witch“ na albu „In the Shadows“ (1993). (imro)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama