Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě to šlo, než se začal Damian modlit ke svému otci a v hajzlu to skončilo, když začal promlouvat ke svým ovečkám a žádat je, ať zabijí Ježíše (nejen, že je ta scéna naprosto tragická a výkonem Sama Neila v ní až komická, ale zatažení „druhé strany“ do příběhu a odstavení boje ďábel vs. člověk, mi vůbec nesedlo, ještě když ta zápletka a pointa s druhým narozením Krista je tak průhledná a předvídatelná již po pár minutách filmu). Navíc je to docela nuda. Ale má to dobrou hudbu. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sam Neill v roli dospělého Damiena, co víc si může hororový fanoušek přát. Jeho obsazení dodává jinak celkem obyčejné trojce šmrnc. Musím pochválit solidní smrti (i ty neukázané díky své povaze budí děs - eliminace potenciálních Ježíšů) a občas jsem měl pocit i drzého černého humoru. Naprosto trapný je konec a jakási snaha o romantickou linku, takže rozhodování mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami je podle nálady - nebo podle absťáku po osmdesátkových hororech. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po mnoha a mnoha letech jsem si řekl, že se podívám i na samotný závěr ságy Damiena Thorna a Poslední střetnutí. Původní film je nejspíš nejlepší horor všech dob, dvojka je taky vynikající a ve trojce je Sam Neill. Příběh je naprosto strašlivá nuda, což je škoda, protože ten námět je nejspíš víc než fajn, zápletka je zajímavá a dalo se z ní hodně vytěžit, ale snad až na první (sebe)vraždu tenhle film nemá vůbec nic, čím by mohl zaujmout. Je to strašidelně dlouhé, opravdu zajímavých scén je v něm pomálu, samotné finále je strašlivě, strašlivě nezáživné a atmosféru jakéhokoliv napětí, znepokojení či strachu film zcela postrádá. Snad jen ten Sam Neill je fajn, ale bohužel to sám nevytrhne. Ale zas taková hrůza to není, dějově se to skutečně někam posouvá a pak taky existuje milion mnohem horších pokračování a horších filmů. Tohle je prostě těžký průměr, který rozhodně nijak výrazně nenadchne, ale ani nijak zásadně neurazí. V rámci možností to dopadlo ještě docela dobře, ale jednou naprosto stačilo. 50%. Ave Satani. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie (filmy som videl prvý krát ako dieťa) a za Sama Neilla dávam za štyri hviezdy. Je to už spolu s pokračovaním o dosť slabšie, ako Donnerov majsterštyk, ale na to, že sa vôbec producenti pustili do takejto série, ktorá mohla skončiť podstatne béčkovejšie a namiesto strachu rozsievať iba nechcený humor a trápnosť, je zázrakom, že to dopadlo aspoň takto solídne. 70% a ak by som to videl dnes, asi by som išiel v hodnotení nižšie. Načo si ale ruinovať nostalgické spomienky z mladosti. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší než Omen dvojka, (mrkni, co jsem psal o 1 a 2, ale samozřejmě jenom tehdy, pokud chceš a máš rád/a dobré komentáře..ehm.. nemohu Tě do ničeho nutit, že?... dělej jen to, co Ty chceš, jak by radil i třeba Szandor La Vey v jeho Satanské bibli... - no, to já jen, kdybys měl/a nutkání se trochu více angažovat, tak ať víš, kde se dočíst trochu skutečných "satanistických" žvástů pro veřejnost) ale to jen díky představiteli hlavní role. Jinak slabé. Tak, to by asi tak bylo.... o filmu.... vše. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Herec James Mason byl sponzorem produkce pro herce Sama Neilla (Damien). Mason původně navrhl producentům filmu, aby se na Neilla podívali. Producent Harvey Bernhard nechal Neilla letecky dopravit do Londýna na konkurz, který Mason zaplatil. Neill později Masonovi letenku proplatil. Neill při svém výkonu a vykreslení postavy využil některé Masonovy manýry. (Johnny.ARN)
  • Damien při rozhovoru s prezidentem prohlásí, že za dva roky bude rok 1984, takže je rok 1982. Pokud je tomu tak, pak Přichází Satan! (1976) by se měl odehrávat v padesátých letech, nikoliv v roce 1976, jak tomu zřejmě je. To by mohlo být způsobeno tím, že producenti a studio v té době nepočítali s pokračováními a s tím spojenou časovou osou. (Johnny.ARN)
  • Astronomové uvádějí, že hvězdná konjunkce ohlašující druhý příchod se odehraje v souhvězdí Kasiopeji. Souřadnice, které uvádějí, RA 1h 16' 12", Dec +22°, jsou však v souhvězdí Ryb. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama