Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šikanovaný student vojenské akademie dostane za úkol uklízet v katakombách pod kaplí. Při svém úklidu narazí na místnost, kde je mimo jiné ukryta kniha Satanova. S pomocí počítače přivolá Satana a pomstí se všem, kdo mu činili příkoří. (JohnSmith)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

ESTEBAN! Sakra, takový zajímavý a zvláštní osmdesátkový horror, se skvělou hudbou (výborný hudební motiv), zajímavými triky a neotřelými nápady, o prasatech nemluvě, a já se k němu dostanu až teď? Až je mi z toho stydno. Zajímavé uchopení démonické tématiky a výpočetní techniky. Tohle má na to, stát se kultem. ESTEBAN. I WILL RETURN! 3.5* ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Evilspeak, který začíná jako příběh o šikaně, se nakonec promění v nápaditý, originální postsatanský snímek, ve kterém hrají hlavní úlohu vepři a "compjůtry". Dočkáte se zde mnoha klasických situací z běžných satanských hororů spojených s nejmodernějšími technologiemi té doby. Brutální béčko ve výborném osmdesátkovém hávu plné krve a místy i černého humoru vás posadí na zadek a donutí vás bez mrknutí sledovat až do konce a navíc ještě silně potrápí vaší bránici. A představitel hlavního hrdiny, outsidera, snad ani nemohl být vybrán lépe. ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor s originálním nápadem. Uťáplej týpek na vojenské univerzitě je šikanován ze všech stran, jak odpornými spolužáky kteří by si zasloužili nejlíp vyliskat, tak fanatickými vojáky z vedení univerzity. Náhodou ve sklepení najde knihy se starými satanistickými rituály a pomsta může začít. Film plyne relativně pomalu a volně, je jasné že se všechno stupňuje až do makabrózního finále, které je mimochodem velice povedené. Trochu krkolomná a polopatická mi přišla týpkova komunikace se satanem skrze počítač, ale proč ne. Navíc je to film z roku 1981, takže zavzpomínáme jaké to bylo když vše valilo pouze přes textové uživatelské rozhraní. Na svou dobu celkem povedenej kousek, neurazí, ale ani nijak nezvedne ze židle. 6/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Docela nenápadný a polozapomenutý kousek ze zakázaných "videonasties" hororů. Úspěšně skloubil několik žánrů do jednoho, aniž by vypadal přeplácaně a vyzněl trapně. Z drtivé většiny se jedná o drama mladíka, jehož šikanují spolužáci z vojenské školy a učitelům je zase jenom pro smích. Pak trochu toho sci-fi, ale to jenom kvůli starému počítači, skrz něhož obtloustlý hrdina naváže spojení s dávno zesnulým satanistou. A právě tady se dostáváme k satanskému prvku, díky kterému se Evilspeak mění v tu správnou řezničinu. Ze šikanovaného mladíka se stává posel satanův, aby se konečně pomstil všem svým trápitelům. Závěrečných 15 minut se až šokujícím způsobem změní v nehorázný masakr, kde není nouze o brutální mňamky jako usekané hlavy, vytrhnuté srdce a sežrání zaživa prasaty. Už jenom tenhle krvavoučký konec si zaslouží napařit hvězdu navíc. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2014] Zlořečení je překvapivě dobře fungující slepenec satanistickýho hororu, dramatu o šikanovaném klučinovi ze školního prostředí a sci-fi prvku v podobě počítače fungujcího jako nástroj ďábla. (Schopnost nainstalovaného programu bezchybně překládat texty z latiny do angličtiny působí úsměvně a Google Translate bledne závistí.) Celou dobu mi jen vrtalo hlavou, proč se hlavní hrdina ve svý situaci obrací zrovna k Satanovi. Po úvodu z minulosti s vyhoštěným otcem Estebanem následuje vtipný přemostění do současnosti a dlouhou dobu sledujeme naprosto normální školní drama, u kterýho sem naprosto netušil, jak naváže na satanistickou linku. Pak vstoupil na scénu stařičkej Apple, program Esteban (nenainstalovaný spojení s duchem otce Estebana), kostel, skrývající temná tajemství, a příběh začal nabírat grády. Varování: Obsahuje černej humor a černou magii. Nevhodné pro křesťany a slabší povahy. DATA KOMPLETNÍ | ► trailer tak trochu jinak, aneb střípky z Otrlce ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Clint Howard a Don Stark sa dohodli, že sa nebudú stýkať počas natáčania filmu, aby sa udržal nepriateľský vzťah medzi ich postavami vo filme. (beso74)
  • Ve Velké Británii byl film zakázán a umístěn na seznam tzv. "Video Nasty" filmů. (hladass)

Reklama

Reklama