Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Doslova autotelická revue jako autoterapie z automobilizmu! Hotový autoukájení a jiný perverze ve verzi BBC... %-] Někdy vskutku přímo autogenní... ;o))) . . . Nedívám se automaticky na každý díl, ale když už, tak bavím se autonomně skvěle! Ono je to totiž zase jen O TOM, že kde to je, tam to jede, ba tam to frčí a pánové jsou autority k poježdění... Britsky břitce, autorsky svižně! - - - - - (Vídáno nepravidelně leč s chutí na tv >primagear< , hodnocení 1.8.2011 po rozkošně uvolněné epizodce s Rendou Latitude /...pozor spoiler!...spoilery to nejistí!!.../ 9159., autentický komentář zde ve velmi dobrém rozmaru rozvolněný jako třistašedesátýdruhý - 1.8.2011) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento seriál není jen pro příznivce rychlých,ale i pohodlných aut,ale také pro příznivce anglického humoru,kterého tady najdete mraky.Moderátoři se skvěle doplňují,takže ani nedáváte moc pozor na údaje o autech,ale jen posloucháte kdy zazní další vtip.Jeremy Clarksone,Jamesi Mayi a Richarde Hammonde,díky hoši.A samozřejmě i Stigu.Hodnocení:85% ()

Reklama

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Nejsledovanější motoristický pořad na světe! Top Gear je neskutečně vtipná show o automobilech plus v každém díle je zajímavý host v cenově dostupném autě. Ano, zdůraznil jsem slůvko show, protože to tak je. Spousta věcí tam je nahraných a hnaných až do extrému, ale já to prostě žeru! Viděl jsem to od první řady až po současnou jednadvacátou, plus většinu speciálů a pořád mě to baví! Také oceňuji absolutně nabušený soundtrack, díky kterému jsem objevil mistra Ludovica Einaudiho a za to tomuto pořadu velmi děkuji. Za všechny řady dohromady je to za 9/10. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Délka 3595 mm, šířka 1646 mm, provozní hmotnost 939 kg, počet náprav 2, rozvor náprav 2494 mm, pohon zadní, točivý moment 91 Nm, atmosférické plnění motoru, uložení vzadu napříč, karosérie samonosná třídvéřová, retardér ne, hydropohon ne, míst k sezení 5, míst k stání 0, lůžek 0. To jsou suché údaje, které žádného příčetného motoristu nemůžou nikdy zajímat. Šťastný majitel Renaultu Twingo se samozřejmě pídí po zcela jiných informacích: a) jak bude jeho vůz reagovat, pokud po prahy zapadne do proudu rozžhavené lávy o teplotě 1200 stupňů Celsia, b) zda vůz odolá útoku amerického armádního bitevníku A-10, c) jak postupovat, pokud mu uprostřed laoské džungle dojde pohonná hmota a k dispozici je pouze vana přepáleného řepkového oleje. Na tyto a tisíce dalších palčivých otázek naštěstí odpovídají Jeremy “The Kokot” Clarkson, Richard “The Hovado” Hammond a Kapitán Šnek v Top Gearu , nejlepším pořadu s auty a o autech od doby, co byl vynalezen spalovací motor a pneumatika. Kdybych chtěl tohle porovnávat třeba s takovým Autosalonem, stál bych před podobně zapeklitým problémem jako si vybrat, zda šukat s Bárou Hrzánovou nebo Bonnie Rotten. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Must-see pro všechny příznivce aut. Nebo pro všechny příznivce humoru. Nebo pro všechny příznivce kutilství. Nebo pro všechny příznivce dospělých mužů co si můžou plnit klukovské sny. Nebo pro všechny příznivce známých britských osobností. Nebo pro všechny příznivce závodních her. Jakýkoliv průsečík těchto skupin jen umocňuje zážitek, který se násobí s každou řadou strávenou s ústřední trojicí moderátorů. Hodnotím z pohledu nových sérií, trio Clarkson-May-Hammond je super v každém díle, skvěle se doplňuje a když je příležitost, tak i pošťuchuje. Zábavná alternativa ke klasickým "autosalónovým" pořadům, které fungují spíš jako katalog nových aut. Zde nová auta sice občas dostanou podobně laděný prostor, ale většinou to bývají auta drahá. Auta levnější a/nebo použitá vždy souvisí s nějakou zajímavou blbinou - zejména to jsou různé výzvy, kdy místo slibů a vyprávění prodejce autobazaru vidíme auta v akci, častokrát jedoucí na doraz. Anebo si moderátoři postaví úplně nové auto podle výzvy. Anebo si dají závod. Anebo si dá kolečko host. Anebo Stig. Každý díl je vždy napěchovaný nějakými činnostmi a klasická britská délka (6 epizod na řadu) zabraňuje, že by řídla kvalita. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (70)

  • Postavu Stiga vymyslel Jeremy Clarkson spolu s producentem pořadu Andy Wilmanem, přičemž "Stig" byla přezdívka nováčků na jejich střední škole v Reptonu. (šerminator)
  • Obecenstvo musí odstát celé natáčení 60ti minutového dílu, protože nejsou zajištěna žádná místa k sezení. To je v televizních pořadech raritou. (Maulincio)
  • Jeremy Clarkson byl v březnu 2015 z BBC vyhozen, i když zbývalo odvysílat ještě dva díly z 22. série (tyto hotové epizody tak byly odvysílány jako čistě filmy bez vstupů do studia). Důvodem byla roztržka s producentem, kterého Clarkson udeřil, protože neměl připravené teplé jídlo. Britská televize BBC se poté rozhodla neobnovit s Clarksonem smlouvu, což vyvolalo kritiku fanoušků pořadu Top Gear. Pár dnů na to z pořadu, i přes nabídky od BBC, odešli i James May a Richard Hammond. (Maulincio)

Reklama

Reklama