Reklama

Reklama

Na stojáka

(pořad)
Komedie / Stand-up
Česko, 2004, 112x30 min

Režie:

Zdeněk Tyc

Kamera:

Josef Hruša

Účinkují:

Pavel Liška, Michal Kavalčík, Tomáš Matonoha, Tomáš Hanák, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Marek Daniel, Bohumil Klepl, Anna Polívková, Václav Koubek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Stand up comedy - sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Sledujte Na stojáka z produkce HBO ČR.  Originální česká "stand-up comedy" vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Slavným americkým příkladem byl komik Lenny Bruce, kterého ve známém filmu Boba Fosse ztvárnil Dustin Hoffman. Pořad NA STOJÁKA tvoří trvalou součást českého programu HBO. Původně se opíral o populární tváře typu Tomáše Hanáka, Tomáše Matonohy, či Ester Kočičkové, autoři však postupně objevili i talenty dosud neznámé - například Ivu Pazderkovou, Josefa Poláška, Lukáše Pavláska, Marii Ludvíkovou, či Lumíra Tučka. "Na stojáka je odvaha vystoupit a dát se všanc," říká režisér Zdeněk Tyc. "Na stojáka je prolomení chladné televize, něco, co tu ještě nebylo, něco, co riskuje a chce překvapit," upřesňuje režisér. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

vorry 

všechny recenze uživatele

Byl dobrý nápad vymyslet pořad Na stojáka. Některé scénky jsou hodně našlapané a jiné zase nic moc, ale to je u všech podobně laděných pořadů normální. Mezi mé nejoblíbenější komiky patří Miloš Knor, Lukáš Pavlásek a "blbá blondýna" Iva Pazderková. Nejčastěji pořad sleduji na yo*tube.com (hvězdička je tam proto, aby mě někdo nenařkl z reklamy na jiný server) :D ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Samotnou iniciativu nakonec - když to vezmu kolem dokola - vítám a vesměs chválim. I přes množství vysloveně trapných vystoupení to pořád dopadlo mnohem líp než naše pokusy o sitcom a panelovku. U mě osobně pak nejvíc bodujou dvojice - ať už znaková řeč na více způsobů nebo muj zřejmě největší favorit. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Stoupnout si před obecenstvo, představit veselou historku či bystrou úvahu do mikrofonu a neudělat ze sebe přiblblého truhlíčka chce hodně odvahy kombinované s velkou dávkou umu. Zdaleka ne všichni vystupující tohle dokážou a já se nemohu příliš bavit při scénkách, jejichž vtipnost je založená pouze na vulgaritách, zabržděnosti či imitováním stylu Felixe Holzmanna. Některé, pro mne většinou málo známé tváře, mě občas pobavily nečekanou originalitou, ale tento pořad jako celek drží v lehkém nadprůměru blonďatá nádhera s nepřehledně vysokým IQ. Její slepiččí polévku bych si sice nedal, na konci Nietscheho knihy bych s ní pravděpodobně neplakal, ale zemřít bez pokoukání na její vystoupení bych nechtěl. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Když se řekne „Na stojáka“, hodně lidí si představí legendární scénku, kde Matonoha čte otevřený dopis KSČM. Pak existují ještě asi dvě ucházející, jenže ty jsou kapka v moři balastu. Na stojáka je většinou strašně nudné, herecky neobjevné a intelektuálně velmi unavené. Například Iva Pazderková jako blondýna je smutný důkaz, že se náš humor za posledních dvacet let silně propadl. Před dvaceti lety se lidé smáli Cimrmanovi, hercům jako Kaiserovi, Lábusovi, Wimmerovi. Cimrman již sepsal svůj dramatický kšaft a nemá, zdá se, dědice. Svěrákův a Smoljakův humor byl inteligentní, jintojaný, jemný. Na stojáka musí lidi nakopnout a všechno udělat jasně jako pro malé děti, aby to ti kuřáci v sále pochopili. Vrchol nevkusu je Knor, především jeho pokus o politickou satiru (Pohádka o třinácti důchodech). Panu Knorovi někdo zapomněl říct, že politická satira má být VTIPNÁ, ne křečovitě útočná a pateticky vzteklá. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Na stojáka je neskutečná show, která stojí za zmínku. Jsem dá se říci náročný divák,kterého je velice těžké pobavit co se týče komediální stránky. U tohoto pořadu se ale pokaždé neudržím a musím se smát nebo alespoň usmívat..Mezi mé velké oblíbence v tomto pořadu patří: Iva Pazderková, Miloš Knor, Tomáš Matonoha,Ester Kočičková,Marek Daniel,Lenka Vychodilová a Lukáš Pavlásek. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama