Reklama

Reklama

Na stojáka

(pořad)
Komedie / Stand-up
Česko, 2004, 112x30 min

Režie:

Zdeněk Tyc

Kamera:

Josef Hruša

Účinkují:

Pavel Liška, Michal Kavalčík, Tomáš Matonoha, Tomáš Hanák, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Marek Daniel, Bohumil Klepl, Anna Polívková, Václav Koubek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Stand up comedy - sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Sledujte Na stojáka z produkce HBO ČR.  Originální česká "stand-up comedy" vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Slavným americkým příkladem byl komik Lenny Bruce, kterého ve známém filmu Boba Fosse ztvárnil Dustin Hoffman. Pořad NA STOJÁKA tvoří trvalou součást českého programu HBO. Původně se opíral o populární tváře typu Tomáše Hanáka, Tomáše Matonohy, či Ester Kočičkové, autoři však postupně objevili i talenty dosud neznámé - například Ivu Pazderkovou, Josefa Poláška, Lukáše Pavláska, Marii Ludvíkovou, či Lumíra Tučka. "Na stojáka je odvaha vystoupit a dát se všanc," říká režisér Zdeněk Tyc. "Na stojáka je prolomení chladné televize, něco, co tu ještě nebylo, něco, co riskuje a chce překvapit," upřesňuje režisér. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

waits 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi líbil vlastně jen Hanák (Úvaha, Musíme si pomáhat) , zbytek na mě neudělal valný dojem. Po bedlivějším průzkumu ovšem musím přiznat, že vedle notné dávky šmíry, trapností nebo jen prosté nevtipnosti se tu najde i dost zábavy. Nenajdete jí u některých provařených bavičů, jejichž výkony považuji za méně povedené (nebudu jmenovat,i oni se snažili). Na druhé straně Václav Koubek svým parádním způsobem vypráví povídky, známé z jeho vystoupení a knížek (Bůček, Tao, Dva jeleni), Iva Pazderková předkládá svou tupou blondýnu (Politika, Casting), za poslechnutí stojí Miloš Knor (Pohádka o 13. důchodech, Poprvé,Podruhé) nebo Robert Nebřenský (Superstar fanclub, Parkování, Bulsara, Jsme tým). Největším překvapením pro mě ale je Daniel Čech (Dobrej hardware, a co software reklamy Vodefone), především v IT, Fotbalistech - i když s dikcí sklepáckého Jana Slováka, Kabelech, Řeči zvířat. Prokousejte se slabšimi scénkami a průměrem, budete nakonec odměněni. Na you tube to všechno je. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Jeden velký omyl, místy vtipné ale jinak vůbec ne. Z větší časti až nechutné, perverzní a vážně nezábavné. Nehledě na to že úroveň spíše strmě klesá a když začínala na ničem tak je to vážně smutné! Odpad! Jediné co to zachrání jsou vybrané povedené scénky kterých je ale velmi ale opravdu velmi pomálu! ()

Reklama

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Sice pár dílů třeba nemusí sednout, ale když sednou, tak je to ta největší prdel na světě! Nejlepší díly Lukáše Pavláska: Kdybych tolik chlastal _____ Něco do bytu ____ Rodinná sešlost ____ Operace____ Ábíčko ____ Nejlepší díly Daniela Čecha: Potichu ____ Americký standup ____ Letadlo ____ Kabely ____ Klávesnice ____ IT nadšenec ____ Fotbalisti ____ Jágr 1 ____ Rande ____ Nejlepší díly Marka Daniela(také někdy jako ING Miloš Hlaváček): Automechanik komik ____ Za sebe ____ ING Miloš Hlaváček - Malíř ____ ING Miloš Hlaváček - Neboj Praho ____ Nejlepší díly Karla Hynka(také někdy jako Borec): Borec(1) ____ Borec a borkyně(2) ____ Zaškolení borce ____ Borec takovej veršovanej ____ Blondýna a eskalátor ____ Tchýně ____ Proč? ____ Nejlepší díly Petra Cerhy: Vlastní pořad ____ Hádej kdo jsem ____ Informatika ____ Nejlepší díly Miloše Knora: Poprvé ____ Podruhé ____ Taška ____ Kontejner ____ Testy DNA ____ Joint ____ Nejlepší díl Roberta Nebřenského: Fanklubák ____ Nejlepší díl Josefa Poláška: Hladomor ____ Nejlepší díl Petra Reifa: Balzam ____ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V našich končinách dosť neobvyklý projekt. Krátke, pár minútové, vtipné vystúpenie jediného učinkujúceho pred komorným publikom niekde v zafajčenej kaviarni. Hovorí sa tomu Stand-up comedy. Je potreba mať hodne odvahy a byť skutočne pohotový zabávač, aby to človek zvládol a nestrapnil sa pri tom. Komerčná televízia HBO sa rozhodla dať priestor realizovať sa v tejto činnosti ľuďom, ktorí si na to trúfli. A čo z toho vzišlo? Nuž všeličo. Niektoré výstupy sú vskutku nezabudnuteľné, že som sa doslova dusil od smiechu. Ale našlo sa aj dosť hodne trapných kúskov. Napriek tejto nevyváženosti dávam relácii "Na stojáka" tri hviezdičky s prihliadnutím na tuzemskú originalitu tohto formátu. *** ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Co jsem viděl, tak je to pořad, kde ten u mikrofonu vypráví starý vtipy a podává je, jako by to byly jeho vlastní zážitky... hahaha... Vážně mám radši anglickej humor... Sakra, machrujem jak jsme hrdý na ten náš, a přitom je to celý jen o trapnosti... Přednes 120 sprostejch slov jako hlavní vtip večera, to chce koule - uřízlý. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama