Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k faktu, že tohle vyloženě není "my kind of humor" považujte dvě hvězdičky za velmi kladné hodnocení. Nemám prostě ráda trapné situace, nesnáším je v osobním životě, nerada se na ně byť i jen dívám - a peripetie dvou bukvicovitých krasobruslařů zkrátka jsou postaveny na trapnosti a poněkud laciných vtipech. Čas od času mi to škublo koutkem, ale nakonec jsem dala přednost četbě knihy před touhle ujetou ptákovinou. Snesitelná komedie - to je ode mě skutečná poklona:-). 45% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +kupodivu snesitelný a dokonce zábavný Will Ferrel, skvělí Jon Heder, sympaticá Jenna Fischer, zábavné, vtipné, napínavé -mohlo být klidně delší/// Tak jsem se konečně po dlouhé době zase skvěle bavil. Bylo to tak příjemné zábavné, že jsem chtěl ještě nášup. Má to sice pár trapnějších situací, ale nic co by jste neustáli a ty zábavné převládají. Jinak příjemná romantika a celkově je tohle film na odreagování jako dělaný./// Celkem 83%/// ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell jede a jeho jméno začíná být opravdový pojem a záruka legrace, jenže Jon Heder už mi tak sympatický není, zatímco za každou Ferrellovou grimasou cítim, že je komikem z celého srdce a pobaví mě klidně i jenom tím, jak se předvádí, tak u Hedera bych věřil, že se retardovaně tváří snad i v reálu :) Jako komediální duo jim to však klape dobře, bohužel o to víc mě mrzí, že film přišel pouze s minimem POŘÁDNÝCH vtípků (boob handshake), na které by se dalo vzpomínat i déle, než jen pár dní. Když už se film drží klasicky stupidního scénáře o sportovním vzestupu/pádu (což samozřejmě vůbec nevyčítám, neboť je to pro tento styl komedií typické), tak mohl atakovat mou bránici trochu víc. Dodnes vzpomínám na některé kousky z Old School, Wedding Crashers, či na famózní výkon Jacka Blacka v School of Rock, ovšem Blades of Glory byla "jen" středně nadprůměrná, pohodovka, takže musím zůstat na pohodových třech hvězdičkách. 6/10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zábavný, základní kostrou ohraný, herecky působivý film, jehož fórky se Vám zaříznou do bránice stejně jako brusle do krku partnera při Železném zvedáku. Geniálně dynamický úvod. Zajímavě se rozvíjející děj. Klišovité překážky na cestě k cíli. Spousta dobrých, ale nedotažených nápadů. Ústřední dvojice funguje bezproblémově. Vidět Willa Ferrella na běhacím pásu v akci (no dobře, neběží, ale alespoň jde) a slyšet ho při tom odhrkávat text My Humps od Black Eyes Peace je skutečný zážitek! A Jon Heder se konečně vymanil z role loosera. 70% 61 miliónů dolarů(rozpočet)/144,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Můj pohyb na bruslích je značně nejistý a potvrzování existence gravitačního zákona při něm probíhá poměrně často, za což od svých sedacích partií nesklízím příliš ovací. Z nějakého záhadného důvodu mám však krasobruslařské filmy poměrně rád a mužskou taneční dvojici považuji za pětihvězdičkový krasobruslařský nápad. Proto je hrozná škoda, že autor nedokázal skvělou výchozí pozici proměnit v nezapomenutelnou pecku. Místo toho nabídl pouze lehce vtipnou bramboračku, kterou občas bruslí prořízl brutální fór. Krasobruslařské figury, o kterých svět ještě neslyšel, jsou však naprosto dokonalé a kdyby hrdinové neopustili po celou dobu ledovou plochu, tak bych v hodnocení sakramentsky přitvrdil. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Chazz  (Will Ferrell) si ve finále poranil pravý kotník, za který jej Jimmy (Jon Heder) drží při roztáčení riskantního prvku Železný lotos. (melica)
  • Scénáristé prohlašují, že většina dialogů Willa Ferrella jsou čiré improvizace nebo repliky, které si Ferrell osobně upravil. (Siriuss)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama