Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

JAn 

všechny recenze uživatele

I developed a move. A move the likes of which the world had never seen before. A move so revolutionary, so dangerous that it would have catapulted the team that stuck it straight to the top. And like many revolutionary ideas, it just scared the shit out of the establishment. So I quit. And I took it to the one place on earth batshit crazy enought to give it a try. North Korea. Behind the Bamboo Curtain, they call it "The Iron Lotus". Will Ferrell opět nezklamal. Jeho a Hederovi společné bruslařské kousky ´sou nezapomenutelně sexy, a hlášky, které oba drmolí celý film, vás prostě převálcujou. Takhle dobře ´sem se naposledy bavil u Anchormana. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hvězdná dvojice Will Ferrell a Jon Heder spojili své síly, aby dostali zase jednou krasobruslení na vrchol popularity. Pochybuji, že se každé malé dítě snaží právě ukecat své rodiče, aby mu koupili brusle a dostal lekce bruslení, ale určitě se každý kdo film shlédne s jistým nadhledem pobaví. Z názvu udělali česky distributor doslovnou parodii, ale to snad tolik nevadí. Film je velmi jednoduchý a nejzábavnější jsou na něm obě hlavní postavy, kterým herci vdechli život a s přehledem vtipkují v každé situaci nejen slovy, ale i pohyby a gesty. Chtělo to však ještě trochu humoru a nějaké silné vtipy, které by přežili déle než týden po shlédnutí filmu. Přesto jde o kvalitní zábavu, která je na hranici mezi 3 a 4 hvězdičkami a pro milovníky Willa Ferela je povinností. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Být uživatelem, který do komentářů vkládá citace z filmů, měl bych tady opravdu velký problém vybrat si. Povedenými fórky je totiž film natřískán jako málo-který jiný. Ferrell mě před tímto snímkem svým humorem zvlášť neoslovil, tady ale dostal dost prostoru a bavil nejen kameným výrazem i při těch nejstupidnějších scénách. Není to ale jen jeho one-man-show. Dobrou práci předvedl i skvělý Heder a spousta dalších postav. Čekal jsem hovadinu, a to jsem taky dostal. Byla to ale hovadina, která mě skvěle bavila celou půl druhou hodinu. Podobnou, ale slabší sportovní komedií s Ferrellem je Poloprofesionál. Alternativa: Semi-Pro. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Docela podařená zábava, ale absolutně ničím výjimečná. Obsazení a herecké výkony byly dobré, mám rád Willa Ferrella a v dalších rolích se objevili Jon Heder (Napoleon Dynamite), Will Fichtner (Prison Break) a Luke Wilson. Scénář byl docela zábavnej, ačkoliv nijak překvapivej, bylo jasné, že vše dobře skončí. Krasobruslařských kreací si užijete dost, stejně jako přiblblejch forků, škoda jen občas poněkud hrubozrnného humoru. Zábavná komedie, ale myslím, že se na to víckrát nepodívám. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„They laughed at Louis Armstrong when he said he was going to go to the moon. Now he's up there, laughing at them.“ No snad tam hraje i ve skafandru na trubku.. Komik Will Ferrell přede mnou dlouho skrýval všechny své možnosti a naplno to konečně rozbalil až nyní jako v dialozích hodně improvizující černovlasý Plujščenko se závislostí na sexu, jenž zásadně praktikuje odpíchnutého Rittbergera jen v rámci sexuálních praktik. Závěrečná medailová jízda na Flash Gordona mě odbourala. Dávám 5.9 a na led směrem k Chazzu Michaelsovi házím plyšového medvídka a hned za ním i své spodky.. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu se mluví stále jen o "zimních hrách" a ani náznakem se neobjevuje slovo olympijský, jehož užití je Mezinárodním olympijským výborem z marketingových důvodů přísně licencováno. (melica)
  • Ve filmu se osobně objevili mimo jiné tito krasobruslaři: Sasha Cohen (stříbro na ZOH 2006), Peggy Fleming (zlato na ZOH 1968), Brian Boitano (zlato na ZOH 1988), Nancy Kerrigan (stříbro na ZOH 1994), Dorothy Hamill (zlato na ZOH 1976), Jamie Saleo a David Pelletier (zlato na ZOH 2002, společně s ruským párem Běrežná, Sicharulidze). (melica)
  • To, že se Chazz a Jimmi musí dělit o zlatou medaily, kvůli systému známek s hodnocením 6.0 je odkaz na kraslobruslařský skandál ze zimních olympijských her v roce 2002. (Bajda)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama