Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 140)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nolan ve svých starých dobrých botách komorního příběhu, ověšen hodinářskými hereckými výkony a neortodoxní perspektivou vyprávění. Hluboko zapuštěná esence toho, co dělá film dobrým filmem, jen zbytečně kontrastuje se závěrečnou polopatičností. Ve výsledku nicméně o dost lepší než Batman začíná a chvílemi skutečně divácky dokonalé. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nelítostný souboj dvou ambiciózních kouzelníků je ideální látkou, na které se Nolan mohl vyřádit. Obě hlavní postavy mají své chyby, takže nedochází ke klasickému souboji dobra se zlem. Magická atmosféra snímku je podpořená linkou vizionáře Tesly, který byl stylově obsazen dalším géniem Bowiem. Nechybí femme fatale, Nolanům dvorní herec Caine a vypečený twist. Dokonalý film. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy, které mě hodí do Mínotaurova bludiště, dají mi falešnou mapu, schovají klubko a udělají ze mě natvrdlého Hastingse, abych na konci pochopila scénáristu-Poirota:-) Kouzlo není v jistotě, ale v tom momentu , kdy překračujete most od tajemství k odhalení, okamžik, kdy trik tušíte, ale nejste si jistí a pilíře vaší teorie se mohou kdykoli s rachotem zhroutit. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan je čím dál diskutovanější režisér. Jedni ho kritizují, druzí milují a ti ostatní se zdržují hodnocení a potichu se těší na jeho další film. Dokonalý trik přišel po velkém úspěchu Batmana (kritici chválili, diváci chodili...takže to je úspěch). Nelehkou situaci si Nolan raději napsal sám a neprohloupil. Sehnal si dva herce, které by chtěl každý režisér v jednom filmu. Hugh Jackman už není jen Wolverin co běhá jak Singer nebo Rattner pískají, ale stal se z něj herec první třídy po kterém se můžou režiséři utlouct. Proti němu stojí Christian Bale. Někým oblíben, ostatními nenáviděn, ale rozhodně výborný herec. K nim se rád připojil nestárnoucí a stále úžasná Michael Caine s dvěma krásnými herečkami, zatím poměrně málo známou Piper Perabo a už světoznámou hvězdou první velikosti Scarlett Johansson. Malou roličku si po delší době zahrál občasný herec, ale stálý zpěvák David Bowie. Úchvatné obsazení, které by však bez skvělé režie Nolana nebylo ničím. Nolan perfektně vystavěl svůj film na přátelství, které se po smrti ženy milované oběma muži změnilo v pomstu a nenávist. Dokonalý trik je úžasně vystavěný, vygradovaný, atmosféricky vytříbený a plný úžasných hereckých výkonů. Jeho délka je možná trochu větší než je obvyklé, ale film je opravdu napěchován nápady a dokonalým provedením. Často je diskutovaný závěr, v kterém se vše natvrdo řekne a ukáže. Pro jistou část lidí je to dobře, protože ne každému by vše došlo a druhou část lidí zamrzí, že tak chytře napsaný film musí uvadnout v primitivním přímočarém vysvětlení všech jeho tajemství. Osobně si přímo myslím, že to byl zásah studia, ale to ví asi jen pár lidí včetně režiséra. Film i s tímto koncem patří mezi to nejlepší co bylo natočeno v roce 2006 a doufám, že jeho kouzla vydrží i na mnoho dalších podívání. Nejlepší kouzelnický trik kinematografie, nebo znáte lepší? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu bravůrně vykonstruovaný děj, kde nic se nezdá takové jaké ve skutečnosti je. Nejmenší detail dokáže ušpinit celkový dojem z právě provedeného fígle, který na mně zanechal nepatrný záchvěv třesosti a dokázal přikovat do židle o to víc, tak jak to režisér dokázal a nejen díky dokonalým hercům nebo výbornému příběhu, ale především díky temné atmosféře, která chvílema dokázala pocuchat úsměv na rtech a na konci o to víc dokázala potěšit. Dokonalý trik je film, který jsem dlouho neviděl. Ze začátku mi přišel sice zmatenější, ale to proto, aby dokázal diváka udržet v napětí po celé dvě hodiny, což se mu neskutečně daří. Upřeně jsem na obrazovku hleděl celé dvě hodiny, abych si snažil utřídit fakta, která jsem nastřádal po celou dobu, aby mi nakonec tvůrci ukázali fikci, která zastřela fakta a podtrhla je na celé čáře. --- Obětování se...to je cena za dobrý trik ! ()

Galerie (74)

Zajímavosti (55)

  • Hugh Jackman (Robert Angier) ke svému kontaktu se světěm opravdových kouzelníků řekl: "Pracovali jsme se dvěma, s Rickym Jayem a Michaelem Weberem. Hodně nás naučili o stylu a o kouzelnickém druhu herectví a samozřejmě došlo i na nějaké ty triky. Bohužel jich neylo moc. Po pár týdnech jsem si Rickymu stěžoval, že mám dvě děti, takže půlka mého života se odehrává na nějakých oslavách, a tam je spousta drobotiny, která bude hrozně zklamaná, že neumím víc, než je ve filmu. Zákeřně jsem na něj tlačil, jako to jen šlo, ale bylo to jako bušit do zdi. Nepustil ani chlup. Ale setkal jsem se i s dalšími kouzelníky a můžu vám říct pěknou historku. Byli jsme s manželkou v Las Vegas na představení Davida Copperfielda a on nás pak pozval k sobě. Říkal, že má muzeum. Takže jsme nasedli do jeho auta, byla to taková dlouhá zlatá limuzína, a zastavili uprostřed bizarní zapadlé ulice na kraji města. Nikde ani živáčka. Vystoupili jsme a koukáme, že jsme před něčím, co vypadá jako ne právě prosperující sex showp. David ho odemknul, vešli jsme dovnitř a hodně zmateně jsme na sebe s manželkou pokukovali. Vůbec jsme netušili, která bije. A David povídá: 'Zmáčkni té figuríně bradavku!" Tak jsem to udělal - vy byste to udělal taky - a najednou 'vžum!'. Otevřely se dveře a prošli jsme do neuvěřitelného skrytého muzea, velikého asi jako čtyři fotbalová hřiště! Byla tam neskutečná sbírka kouzelnických rekvizit. Původní Houdiniho nádobíčko! David pro nás pak ještě asi hodinu dělal soukromou show." (NIRO)
  • David Julyan vedie diváka ku kúzlu "Skutočný Prenesený muž" tak, že vrství jednotlivé akordy sláčikov a pridáva tlmené dunenie, ktoré má odkázať na Teslovo laboratórium. (Biopler)
  • Román „Nežádoucí efekt“ spisovatele Christophera Priesta vyšel prvně v roce 1995 a získal například prestižní World Fantasy Award. (imro)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama