Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři sta let po škole! Tak zněl ortel vynesený před mnoha a mnoha lety nad Saxánou, studentkou čarodějnické školy v Říši pohádek, která utekla do světa lidí za svou první láskou Honzou Bláhou. Saxána nyní žije normálním životem v krásné rodinné vile se svým manželem Janem, dcerkou Saxánkou, bláznivou tetou Irmou a strýcem Evženem. Na co ale úplně zapomněla, je půda skrývající tajemství o jejím předešlém čarodějnickém životě. Právě toto maminčino tajemství náhodou objeví dcerka Saxánka, která se nenadálou souhrou okolností a své zvědavosti ocitne v kouzelné Říši pohádek plné trpaslíků, rarachů, draků, bazilišků, šotků a morkolabů. Na malou holčičku čekají neuvěřitelná dobrodružství neznámého světa, který se právě ocitl na pokraji zkázy. Odvážná Saxánka za pomoci svých nových pohádkových kamarádů rozplétá zamotaný svět pohádek, který se zlými silami snaží ovládnout komiksový gangster Crashman. Žákyni 2.B čeká nelehký úkol, jak se vypořádat se všemi nástrahami podzemní říše, přelstít komiksového gangstera a dostat se zpátky domů k mamince. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (656)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kdo očekával, že svou kvalitou bude tento film navazovat na "jedničku", tak musel být hodně zklamán. Mezi takové diváky patřím i já, a přece jsem dokázal vydržet - k svému úžasu - sledovat celý film. K čemu tuhle slátaninu přirovnat? Jak je možné, že to napsal tentýž člověk, co "jedničku", a s režií to bylo totéž? Ubohá amatérština, a smutek z toho celého, to je můj výsledný pocit. ()

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem průser, ale tohle předčilo i mé nejděsivější noční můry. Komu byl tento paskvil vlastně určen?!? Dětem školou povinným? To těžko, když hned v úvodu cca. desetiletý spratek rozebírá "bujné vnady", vylupování bank a vyhazování Prahy do luftu... Teenagerům? Možná, ale ti hodnotí (tedy krom humoru a vulgární mluvy) především efekty a ty jsou příšerné... Dospělým lidem? Pochybuji. Za prvé mají rádi originál, za druhé je to pohádka (respektive měla být) a za třetí to učí jejich potomky věci, které by ještě nějakou dobu znát neměli... Důchodcům? To ani v nejmenším - taktéž mají rádi originál a navíc neuznávají ani komiksy, ani oprsklé a přechytralé děti (a já se jim nedivím)... Dělám to sice nerada, ale gratuluji, pane Vorlíčku. Stvořil jste nechutně předražené pokračování, kterým jste nejen dokonale pošpinil originál, ale zároveň jste kompletně pokřivil význam slova "pohádka". Doufám, že bude brzy trojka - ještě dražší a ještě američtější!;-) ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zatímco Dívka na koštěi měla příběh a byla plná zajímavých figur, mladší Saxana je chaos plný počítačových triků. Chybí vtipné hlášky a zábavné situace. Osobně si myslím, že po veliké éře Harryho Pottera nebylo moudré oprašovat kouzelnické téma. Dnešní děti jsou příliš zmlsané dokonalou animací, na které naše republika nebude mít nikdy dostatek finančních prostřeků, aby vytvořila originální dílo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento pokus o návrat v čase i úspešnosti nielen, že nevyšiel, ten dokonca vrhá kúsok toho tieňa i na svojho kultového predchodcu. Neviem si to vysvetliť, ale pôsobí to ako slabý odvar, akási telenovela na tému Saxany, kde nefunguje vôbec nič. Nie je to o peniazoch, tie určite boli, ani o hercoch, ktorí sa snažili. Je to bez atmosféry, nič chytľavého iba všemožné postavičky bez života, ktoré odkecávajú svoje repliky. Zvlášť to nechápem z dôvodu, že to robil ten istý V. Vorlíček! , pretože výsledok pôsobí, akoby ho robil nejaký neskúsený študent. Nakoniec musím súhlasiť s vydareným výrokom užívateľa Fr...Ďeťom to nepúšťajte, miesto toho im dajte poriadny výprask. Aj tak si ho zaslúžia a užijú si ho určite viac ako film...20%. ()

Traffic odpad!

všechny recenze uživatele

Radši zůstat 300 let po škole, než mít za úkol na tohle napsat recenzi! Takřka nesnesitelná ukázka jakési kameňákovské narace, kdy je film spíš sledem neprovázaných scén, mezi nimiž navíc naprosto zmateně přestřihává, a k tomu všemu je tu vlastně v hlavní roli Bohdalová. Nejhorší je, že ten film jako pohádka rezignuje i na vyjadřování pozitivních hodnot, a když už se nějaké ty negativní snaží jakoby démonizovat, tak je přitom sám jejich ztělesněním. Hnus. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (26)

  • Rozpočet filmu dosáhl částky 75 mil. Kč a patří tak k nejdražším projektům české kinematografie, a to se ještě tvůrcům zdá vzhledem k jejich záměrům docela málo. (hippyman)
  • Na Saxaně pracovalo 20 animátorů. Triková část filmu byla realizována v průběhu 1 roku. (M.B)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Taková normální rodinka je zpět!

Taková normální rodinka je zpět!

20.04.2007

Je už takovým nepsaným zvykem, že se úspěšné filmové tendence ze zahraničí časem dostanou i k nám. V zámoří trend nekonečných remaků a pokračování snad už dosáhl svého vrcholu, zatímco u nás se tato… (více)

Reklama

Reklama