Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 080)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

K abdikaci na svou funkci guvernér barbarství z Rakouska přinucen nebyl, už jen proto, že Nispelův film mohl klidně stát zcela mimo conanovskou mytologii, ale to by zase nemohl použít známou značku k marketingovým účelům a šel by pak nejspíš rovnou na DVD. Jedna nachem zabarvená zběsilá řežba stíhá druhou a já si to tak užíval, že ani nebyl čas přemýšlet nad logikou, či návazností, ale bohužel, s blížícím se finále už všechno skřípe jak dveře od bruntálského úřadu práce, načež při odchodu z kina zjistíte, že vám z nového Conana nezůstalo v hlavě nic. Snad jen syn Vlada Naražeče, bratr Magui a otec Mickeyho Rourkea v podání Stephena Langa, který si svou roli prostřednictvím drobných gest vskutku vychutnával. A představitel cimmérského nevzdělaného plémě? Momoa, co vypadá, že jeho rodiště je Samoa a že jej píchl do čela ovád, odvedl to málo, co bylo potřeba a svými hladkými půlkami sedinky evidentně nedá některým místním mužským uživatelům spát. Až tak, že by mu mezi ně nejraději vnořili svůj… meč. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

No hezké to tam ti Bulhaři mají. Jinak nevím, proč se stále snaží někdo srovnávat a hledat v tomto druhu filmu nějaké skryté či odkryté významy. Je to prostě film pro zábavu, film odpočinkový, u kterého vypnete přemýšlivou část mozku a zapnete relaxační části. Takového filmy jsou prostě potřeba a pokud plní ony relaxační a odpočinkové funkce jsou to dobré filmy. Přiznám se, že jsem měla před zhlédnutím obavu z hlavního hrdiny, pán je to takový prapodivný, mně celkem nesympatický. Ale dopadlo to výborně. Momoa je prostě barbar tělem i duší. Patrně je pozůstatkem (dle nedávných výzkumů) souběžné vývojové větve Homo neanderthalensis, neboť dle toho co si pamatuji z dějin pravěku naprosto odpovídá popisu: čelo ustupující, prchavé, nadočnicové oblouky vystouplé. A hlavně, na to, že jeho otec byl Perlman se z něj vyklubal vskutku krasavec. No, a uznejte sami, Arnold má taky ještě spíše výraz Ötziho. Zajímalo by mě, jak moc ovlivnila doba, kdy bylo poprvé možné zhlédnout Barbara Conana, hodnocení tohoto filmu. Pro mě to tenkrát byla naprosto neuvěřitelná pecka, kdybych film viděla poprvé až nyní, nevím jak bych reagovala. ()

Reklama

DaliX 

všechny recenze uživatele

Vskutku zábavná a brutálne nakrútená jednohubka, ktorá pripomína viac epizódku z nejakého fantasy seriálu ako celovečerný film. To, že sa ujal režisérskeho postu práve sám Nispel je jasné už od úvodných minút, ako hororový režisér si dáva nesmierne záležať na brutálnych scénach, a dokonca aj tam kde nemajú nijaký význam (vyslýchanie mníchov, kde hlavný záporák doslova otrieska hlavu o betón jednému z nich, mladý Conan lačný po krvi ešte predtým ako mu zabili otca - dokonalý nezmysel, rovnako ako keď chlapec, ktorý ešte nikdy nebojoval zabije pol tucta po zuby ozbrojených lovcov). Práve tieto scény mi prídu úplne abstraktné a hoci ide o fantasy, mám pocit, že Nispel okrem akcie nezvládol doslova nič. Taktiež je hlúpe z hľadiska brutality porovnávať s inými historickými filmami (nechcem uraziť Scotta, Petersena alebo Mela Gibsona), kde režiséri chceli divákom ukázať surovosť doby a autenticitu. V tomto filme však akoby všetko to násilie Nispel doslova oslavoval, dejová lína sa prestriháva neustálou akciou, tá je vskutku výborná, či už choreografia a pod. ale na druhej strane to v kontexte pôsobí oveľa fádnejšie. Ostatné aspekty, výprava, efekty celkom slušné, Hybória sa mi páčila, Jason Momoa ako Conan slušný a hlavného záporáka v podobe Stephena Langa ani nemá význam komentovať. Z celkového hľadiska komerčný prepad chápem, toto nie je film pre každého a s pôvodným filmom toto nemá cenu ani zrovnávať. Rovnaký púser ako remake Clash of the Titans. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Kdepak... Marcus Nispel nikdy nebyl dobrý režisér, ani vypravěč a Conan byl od počátku odsouzen ke zkáze. Ve své rádoby velkoleposti (velkohubosti, chcete-li) tak prohrává i s Nispelovou Cestou bojovníka, která, ač stejně tupá, alespoň věděla, kde je její místo a nesnažila se ze sebe dělat něco víc. Zajímalo by mě, na základě čeho, proboha, dostal režii zrovna Nispel, když se přitom za celou svoji kariéru stále nedokázal oprostit od svých trademarků, kterými jsou absolutně nepřehledná akce, nesmyslné a nefunkční záběrování a zcela do očí bijící nenávaznosti prostorové, skriptové, logické... Tím ale výčet problémů nekončí. Už ve scénáři je zakopáno tolik psů, že nad tím zůstává rozum stát. Conan a jeho pomocník - zloděj - se pomocí pěti klíčů dostanou skrz složitou kanalizaci do města, kde deset minut bojují s chapadly, která stráží jeden z poskoků zlého krále (který se od krále nikdy nehnul), a po vítězství nad chapadly oba zjistí, že v hradě vlastně vůbec nikdo není. Odbočka na téměř dvacet minut a pádný důvod k tomu, aby trojice scenáristů už nikdy nic nenapsala. Z toho pak vyplývá, že herci povětšinou netuší, co hrát, a tak jen zoufale přehrávají. U Rose McGowan je to mimořádně smutné, Stephen Lang alespoň ke konci začne být trošičku zábavný, Momoa je dřevo, co má chlupatou hruď a hladkou prdel a jediný, kdo z toho vychází s čistým štítem, je, kromě Perlmana, skvostná Rachel Nichols. Překvapivě dobře funguje verbální komika a humor, jako takový, a představují jediný důvod, proč jsem Conanovi nenapařil jednu hvězdu, kterou si jinak zcela objektivně zaslouží. Suverénní průser roku... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, do jaké míry to celé souvisí s původním Barbarem, ale o to tady asi ani nejde. Nutno podotknout především to, že podobný biják nám v kinech už dlouho nebyl naservírován. Dobrodružná fantasy show se vším všudy, co k ní patří a bez čeho se neobejdete. Z toho ovšem vyplývá i to, že scénář nepobral mnoho originality. Nu což, nevadí. Dohání to akcí, která je však na můj vkus až příliš brutální a ke konci ztrácí na obrátkách. Rovněž charaktery postav jsou humorně klasické. Namakaný a tupě zírající hrdina, charismatický otec a nádherná dívka, pro kterou bych se i já stal Barbarem. K projekci si připravte tužku a papír. Věřte mi, že se vám budou hodit! :-) P.S: Neodpustím si již klasické rýpnutí do hradeckého CineStaru. Víte, jsou u nás kina (a není jich málo), kterým nedělá zatěžko pustit v sálech topení, když se v nich divákům div nekouří od pusy. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (21)

  • Snímek měl původně režírovat Brett Ratner. (Zdroj: empireonline.com) (oje)
  • Ešte vo fáze rokovaní s filmovými producentmi, podstúpil hlavný predstaviteľ, Jason Momoa, kvôli svojej úlohe 6-týždňový intenzívny tréning bojových umení na akadémii v Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama