Reklama

Reklama

It's Always Sunny in Philadelphia

(seriál)
  • USA It's Always Sunny in Philadelphia (více)
Rozhovor 1 - Charlie Day, Kaitlin Olson
USA, (2005–2023), 61 h 5 min (Minutáž: 18–43 min)

Hrají:

Charlie Day, Rob McElhenney, Danny DeVito, Glenn Howerton, Kaitlin Olson, Jaimie Alexander, Autumn Reeser, Kristoffer Polaha, Ted Rooney, Sabrina Machado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(169)

Seriál It’s Always Sunny in Philadelphia sleduje "partu", majitele neúspěšné hospody u Paddyho; parta zhýralců, která nemiluje nic jiného než plánovat, konspirovat a většinou si libovat ve vzájemném neštěstí. Ať už obcházejí systém sociálního zabezpečení, zneužívají děti z popelnic, předstírají, že jsou mrzáci, vydávají se za policisty nebo falšují pohřby, parta se nikdy nesníží k tomu, aby vydělávali peněz. (Disney+)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 1 - Charlie Day, Kaitlin Olson

Recenze (67)

Toj 

všechny recenze uživatele

Jak je tohle možné? Parta kamarádů se rozhodne a natočí seriál, kde si postavy můžou dovolit všechno, kde síla politické nekorektnosti je měřítkem kvality. Seriál neukazuje stylizovaný pohádkový příběh krásných a bohatých lidí v New Yorku, kteří řeší nějaké banální problémy se vztahy. Tohle je seriál o naprostých nulách, chudácích a duševních mrzácích, ktěří jsou schopni všeho. Nikdy jsem si nemyslel, že něco takového z televziních obrazovek vzdejde... Vzešlo a přestože se v některých dílech řeší h*vna (ehm.. doslova), tak naprosto úžasným způsobem reflektuje svět kolem nás. Jedná se o Family Guy hraných seriálů bez zbytečné snahy o explicitní morální poselství.. Jak je tohle možné? ()

Kubaaaa 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční sitcom o čtveřici (resp. pětici) kamarádů, kteří mají bar. První série je taková rozjezdová a seriál Vás chytne až tak od její poloviny. S přibývajícími díly se začne ovšem jednat o závislost, které najisto propadnete ve druhé řadě, kde už se jen vezete na vlně euforie a skvělých vtipů. Tou odlišností od ostatních seriálů jsou zápletky ožehavých témat a neobvyklé vyústění situací. Navíc Charlie Day je fakt blázen a super herec. [IMDB 9.2/10] ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (IV. séria): JOJ Plus = 2.12.2011, v pôvodnom znení s titulkami - Mýliť si "politickú nekorektnosť" s imbecilitou je zdá sa v móde. Ale to nevadí, pretože na tých epizódach, ktoré som zatiaľ videl som sa doslova a do písmena rehotal ako "kvoň". A to sa mi už poriadne dávno nestalo. - Mimochodom to prečo JOJ Plus odpremiérovala iba 4. sériu naozaj nepochopím. V tej televízii sa to podobnými "premiérami" mimo akúkoľvek logiku iba hemží ... (15.1.2012) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Seriál staví na tom, že se zdánlivě vozí po tabu politické korektnosti každodenního amerického života (alespoň soudě podle prvních dvou dílů, které se věnují rasismu a Židům), ale bohužel to dělá trapným způsobem. Coby barový sitcom se seriál opírá o stálou skupinu bizarních figurek, na rozdíl od klasického a usedlého "Cheers" jsou zdejší hrdinové především mladí (tři mladíci spolumajitelé baru a číšnice/sestra jednoho z nich) a profilovaní jako hystericky afektovaní tupci bez osobnosti. Během prvních dvou dílů se o postavách nic nedozvíme, jen zpovykaně žvatlají kraviny, ukazují se jako blbci a neschopáci a i jejich postoje vůči centrálním tématům jsou krajně jalové. A v tom se odhaluje bezzubost a ubohost seriálu, neboť se prsí výbušnými tématy, ale přistupuje k nim tupě a místo satiry či konfrontačního humoru vše zahlazuje nenapadnutelnou stupiditou. "It's Always Sunny in Philadelphia" evidentně hraje na image nevycválané a loserštější opozice vůči sluníčkově vztahovým "Přátelům", ale ve výsledku je jen o krapet neurotičtější variací téhož, neboť jeho postavy se liší pouze v míře uječenosti, ale nemají o nic propracovanější psychologii (na rozdíl od např. perfektní profilace postav a jejich motivací ve "Scrubs") ani neřeší o nic závažnější problémy. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou dobré, některé naopak dost špatné - bohužel však převládají ty špatné díly. Každopádně jsem si k postavám nevytvořil žádný vztah a snad to ani nešlo. Sitcom, který se snaží bořit hranice politické korektnosti, ale dělá to bohužel příliš násilně a bez vtipu. 3* za těch pár dobrých scének a se seriálem se v druhé sérii raději loučím. ()

Galerie (1 508)

Zajímavosti (17)

  • Seriál byl po odvysílání první řady málem zrušen, prezident stanice FOX však odsouhlasil pokračování po dohodě se svým kamarádem DeVitem, který se k show přidal. (D3VIL)
  • Pracovní název seriálu byl "Jerks". (D3VIL)
  • Danny DeVito byl při natáčení druhé řady k dispozici pouhých 20 dnů, během nichž musel natočit 10 epizod, ve kterých se objevuje. (D3VIL)

Související novinky

Minecraft má režiséra

Minecraft má režiséra

22.07.2015

Svět šílí z animovaných kostiček. Tedy alespoň ten herní, populární Minecraft totiž minulý měsíc překročil 100 milionů registrovaných uživatelů. Dokonce má i vlastní velké akce (nedávno se v Londýně… (více)

Reklama

Reklama