Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších vojnových filmov, ak nie ten najlepší. Napriek tomu veľmi málo známy v porovnaní s inými klasikami. Jeho veľkým plusom je šialený scenár. Tá zápletka musí chytiť aj najväčšieho cynika. A samozrejme bezchybná je aj exekúcia toho príbehu. Niečo také drásavé vo filme nezažijete tak často. Absurdita vojny a jej tragickosť obnažená na kosť. Po pozretí tohto filmu vás neuchlácholí ani Forrest Gump. Brian De Palma je režisérsky boh a tento fillm sa dá pozerať stále dookola. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jedna epizodka z vietnamské války, která je oproti válečným velkofilmům mnohem komornější, přesto chytí za srdce a zanechá v divákovi dojem. Dokonale kladný Michael J. Fox versus dokonale záporný Sean Penn + ti, kteří se nevzepřou, případně násilníka kryjí. Film nemá tolik obětí ani postav, jak bývá obvyklé, zločin vůči jedinci se může zdát banální ve válce, kde umírali lidé po tisících. Nicméně zobrazené zbytečné a kruté násilí vůči jediné ženě působí jaksi osobněji, zrovna tak šikana je téma, které se spousty lidí úzce dotýká. Poselství je až jednoduše jasné, a přestože tento film není monumentální ani kultovní, patří k mým oblíbeným ve válečné tématice. 85% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Trošku neobvyklej film o válce ve vietnamu ukazující, že i Američani nebyli zrovna nějaký svatouškové a nijak se neštítili zmasakrovat jen tak pro legraci vietnamce, i když k tomu nějakej ten důvod měli, jinak se toho ale moc neděje, jenže všechno je tak sugestivně a napíjnavě podaný, že to vůbec nevadí a stejně nemůžete odtrhnout očí od obrazovky. V hercích opět nezklamal Sean Penn, sice někdy jeho projev trošku připomíná jeho roli v Ridgemont high, ale to nic nemění na tom, že je tady jinak skvělej a zdatně mu tady sekunduje neméně dobrej Michael J. Fox, podle mě je tohle jeho nejlepší vážná role, tim si u mě hodně šplhnul, škoda jen, že se do podobných rolí už moc nedostal ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kvalitný vojnový film z obdobia vojny vo Vietname. Nejedná sa ale o žiadny veľkofilm, čiže žiadne veľké bojové scény s Vietnamcami sa nekonajú. Zato je tu rozpracovaný dosť krutý príbeh a stojí za to mu naslúchať. Veľmi dobre do filmu zapadla dojímavá Moriconneho hudba(fakt nádherná melódia). Veľa sa popísalo ako filmu ublížilo obsadenie hlavnej úlohy M.J.Foxom. Keď som to videl pred 15 rokmi prvý krát, tak mi to tak nepripadalo. Teraz to vidím trošku ináč. Naozaj M.J. Fox nebol najšťastnejšia voľba, kto vie, aký názor na to má B.DePalma dnes. Napriek tomu film stojí za pozornosť.80%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po technickej stranke slusne remeslo. Hlavne niektore typicke De Palmove dlhe kamerove najazdy. Ale co sa tyka pribehu, tak vzhladom na to o akej zavaznej udalosti pojednava, tak podla mna nejde prilis do hlbky. Asi najviac ma sklamal Foxov herecky vykon. Podla komentarov sa malo jednat o jeho zivotny vykon, ale podla mna nic extra nepredviedol. Niezeby som si myslel, ze nie je dobry herec, ale scenar mu toho vela nedovolil. Väcsinu casu sa len tvari smutne, z toho co sa okolo neho deje a to je tak vsetko. Paradoxne najzaujimavejsi vykon v celom filme podal neherec Dale Dye. Jemu som toho kapitana veril kazdu sekundu. Co nie je prilis prekvapive, kedze bol dlhe roky vojakom. Jednohubka na jedno pozretie a podla mna pravom zabudnuty film o Vietname. 6/10. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Jde o nejoblíbenější válečný film Quentina Tarantina. [Zdroj: kniha Pulp fiction: kompletní historie mistrovského díla Quentina Tarantina – Jason Bailey] (major.warren)
  • Michael J. Fox často nakupoval darčeky pre zabíjačov hadov, ktorí sa starali o bezpečnosť štábu pri natáčaní. (Smok)
  • Film pôvodne šiel do vývoja v spoločnosti Paramount, ale nakoniec ho dokončila Columbia. (Smok)

Reklama

Reklama