Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (641)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žádnýmu tvýmu referátu z kombinatoriky vůbec nikdo nerozuměl." V souboji okradačů kasín a hlídačů kasín stojím vždy na straně matematiků. Jsem totiž matematickej génius a ve Vegas jsem nezbohatl jenom proto, že mě učili profesoři matematiky bez fantazie, hezký holky mi odmítaly hledat zahřátý stoly a hlavně proto, že ve stresu trochu panikařím. No dobře, nepanikařím. Jen jsem chtěl bejt zajímavej. Takže když si spočítám změnu proměnných, provedu nekonečný množství zkoušek kapacitního odporu a nakonec to celý zintegruju, tak mi vychází, že tohle mě docela bavilo. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey si tuhle roli ve svém životopisu nejspíš speciálně zvýrazňovačem nepodtrhne, soundtrack velký úspěch na iTunes asi taky slavit nebude. Tedy možná ano, hudba by to možná byla ještě celkem poslouchatelná (téměř se neliší od 3/4 toho, co se k nám většinou valí z rádia jako moderní hudba pro teenagery), to ale nemění nic na tom, že zatímco lidi jako Hans Zimmer nebo John Williams dokáží notami příběh provázet a často i povznést o několik příček výš (jak se mi během filmu zastesklo po The Doors, kteří hrají v traileru), u tohohle filmu spíš s každou novou skladbou naprosto vypadnete z děje. Nejdřív si zvyknete na pomalou bezvýraznou romatickou skladbičku, bum, spustí se rocková vypalovačka, bum, je tu hudba jak z Karibiku. Když nad tím ale tak uvažuju, možná bych ani neměla vinit režiséra hudebního doprovodu jako spíš toho, kdo sestavoval scénář; toho, kdo tak rád za 10 minut stihl proskákat z casina ve Vegas, do nočního klubu, následně university MIT a znovu do casina. A jakkoliv budou jednotlivé střípky této skládanky zajímavé, dohromady bohužel moc smyslu nedávají a zpočátku i trochu nudí. Jednoduše typ filmu, který nenadchne, neurazí, neoslní. Lepší tři hvězdičky, nebo horší čtyři? Jakožto nadšený hráč Texas Hold'emu (druh pokeru), který se s každou vyloženou kartou dostával více a více do svého živlu (škoda, že tam těch scén z casina nebylo víc), nakonec dávám to vyšší číslo. Ale výhra jistá jako 21 v blackjacku to rozhodně není. / Poznámka: Naprosto nejvtipnější mi na celém filmu přišel moment, kdy při závěrečných titulcích naskočil nápis: "Nezapomeňte tento film ohodnotit na www.CSFS.cz" :D ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nic co bychom už jinde neviděli. Celý si to jede podle šablony, příběh nemá čím překvapit a už na začátku tak nějak víte jak to celé dopadne. Režisér tomu nedal nic navíc, pravda scény v casinu byly docela fajn, ale zbytek chvilkama dost váznul a chtělo to místy trochu odlehčit (Aaron Yoo z Disturbie je jedinej co tady dělá nějaký fóry, ale je tam strašně málo). A taky je to strašně dlouhý. Dvě hoďky jsou na takovýto film opravdu moc, zvlášť když se hlavně v půlce nic zajímavýho neděje. A s hercema je to tak napůl. Kevin Spacey hraje jako vždycky nadprůměr Kate Bosworth je sypmatická (i když ty kratší vlasy jí moc neslušej). Laurence Fishburne měl docela blbě napsanou roli, ale ještě se s tím jakž takž popral. Největší problém jsem měl ale s Jimem Sturgessem, který mi přišel nesympatickej a moc jsem mu to nevěřil. Suma sumárum ve všech směrech průměrná,trochu delší karetní podívaná. 50% ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Pravidla blackjacku jsem neznal, Monty Hallův problém taky ne, přesto mě výlet do třpytivého Las Vegas nadstandardně bavil a čas strávený ve společnosti party studentíků a jednoho proradného profesora nepokládám za zmařený. Jistě, o přelomové dílo se nejedná, scénář je vlastně jednoduchý a pseudochytrý děj také nepřekvapí skrytou rafinovaností, ve své dvouhodinové stopáži ale Oko bere kupodivu nenudí, na Kate Bosworth se dobře kouká a eskapády "Mickyho parťáků" neztrácejí drajv od začátku až do závěrečné honičky. A Las Vegas je cool. 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový a klišéovitý scenár zaujme a prekvapí len v pár minútach od úvodných titulkov a pár minút pred tými záverečnými. A to je vo filme, ktorý sa točí na slušnej a cool diváckej zábave žalostne málo. Pod nátlakom záverečných zvratov som zostal chladný a nedokázal som len tak mávnuť nad predvídavosťou počas takmer celého deja. A je fuk, či máte za sebou mat-fyzácku univerzitu, alebo sa doma trápite nad malou násobilkou. Tento film si treba užiť a nechať sa (na pár minút sa to podarilo) uniesť vymazlenosťou tejto partie mozgových šialencov. Tento film je totiž o zábave, o zaujímavých a nedosiahnuteľných možnostiach a o originálnom (životne pravdivom) nápade. 70%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • U nás populární hra Oko bere se od amerického blackjacku liší hlavně tím, že se nehraje s žolíkovými kartami, nýbrž s tzv. "mariáškami". (Siriuss)
  • Otázka, ktorú dá učiteľ študentom ("Vyber si z 3 dverí, z ktorých je za jednými skrytá výhra auta a za ostávajúcimi koza."), je hlavolam známy vďaka americkej televíznej relácii Let's Make a Deal (od r. 1963). (PATWIST)
  • Systém počítání karet, který byl ve filmu použit, je mezi blackjackovými hráči nazýván Hi-Lo, kde existují pouze tři hodnoty, které se postupně sčítají či odčítají. 2-6 s hodnotou +1, 7-9 s hodnotou 0 a 10-A s hodnotou -1. (comicsJan)

Reklama

Reklama