Reklama

Reklama

Melrose Place

(seriál)
USA, (1992–1999), 170 h 8 min (Minutáž: 43–93 min)

Tvůrci:

Darren Star

Hrají:

Thomas Calabro, Heather Locklear, Andrew Shue, Josie Bissett, Doug Savant, Grant Show, Courtney Thorne-Smith, Jack Wagner, Laura Leighton, Marcia Cross (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Melrose Place je obdoba Beverly Hills 90210. Skupina mladých úspešných a najmä sexi ľudí byvá spolu v nájomnom dome a majú medzi sebou rôzne aférky a pletky. Navzájom sa milujú, neznášajú, podvádzajú a klamú, prosto Hollywood ako sa patrí. (ethos)

Recenze (144)

k212 

všechny recenze uživatele

Tak jsem neodolala a znovu jsem shlédla pár dílů tohoto amerického seriálového hnoje, jenž pojednává o jednom idylickém promiskuitním domečku v L.A. v uličce zovené Melrose Place. No a nebyla jsem zklamána, rozumějte, nic mě nepřekvapilo, protože vzpomínky na mé teenagerské roky, kdy jsem to děsně baštila a neustále vedla ve školních lavicích "duchaplné" diskuze o tom, co je lepší zda MP nebo BH, tak ty vzpomínky už jsou dávno vyhodnocené jako dočasné hormonální pomatení smyslů i mysli. Ale přece jen jsem vždycky měla větší slabost pro aktivní středostavovské třicátníky než pro telecí středoškoláky, připadala jsem si nejspíš o něco starší a moudřejší (uhááá). Dnes už vím, proč je MP tak špatný a hrozný seriálový výpotek. 1. Má nesympatické hlavní hrdiny, které čas od času znenadání -jako blesk z čistého nebe- popadne záchvat špatnosti, načež časem -a opět znenadání- přichází záchvat dobrosti. Což má nejspíš evokovat vývoj jejich osobností. 2. Má toliko nevydařené, stokrát okopírované a předvídatelné zápletky, které společně s klišoidními dialogy tvoří nejstupidnější, zároveň však nejvtipnější, momenty. 3. Mezi hlavními -střídajícími se- hrdiny nefunguje téměř žádná chemie, o lásce se víc krdá a kydá, než aby se prožívala a ukazovala (fakt, MP je umírněný na to, jak tam každý s každým leze do postele). Vztah obvykle začíná kamarádšoftem, pokračuje přes postel až k nenávisti a pomluvám. Někdy se to cyklicky opakuje. A to je to nejnudnější část. 30% a z nostalgie zaokrouhluju hvězdičkově nahoru. ()

jossC 

všechny recenze uživatele

A všichni se mají nejdřív rádi a pak samá intrika...Správně...Dal jsem jednu hvězdu a přitom jsem to vydržel sledovat.Prostě tenkrát byly tři tv programy a nazdar...Viděl jsem asi deset dílů.Možná i víc a nemám s tím problém.S 90210 to nemá vůbec nic společnýho,ale s reálným životem ve USA taky ne...Takže to vlastně má s 90210 společnýho spoustu...:-))Prostě limonáda pro holky a kluky,co věří ve štěstí v baráku z bazénem a tak podobně..:-))Jo a hlavně všichni můžou z fleku dělat modeling...:-))To je taky velice reálný.Tlusťocha abys pohledal..-)) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Asi bych se bál osudu, když to začalo celkem realisticky, ale pak scenáristickému týmu dojdou nápady, a tak musí každý hrdina/hrdinka téhle limonády povinně: potratit, být nevěrný, být postřelen, v nebezpečí požáru, pobodán, napadnut, být součástí kolotoče všemožných intrik, ale taky si pořádně (nejen postelově) užít s každým obyvatelem domu (respektive ulice). Což není právě málo. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to sledoval s našima v odpoledních nedělních hodinách až jsem přešel do fáze, že jsem na tomhle seriálu začal ujíždět víc jak máma... :-D tenhle seriál je opravdu americký - v jednom díle se toho odehraje tolik, co by snad běžnému člověku ani ne za celý týden, ale mně tyhle intriky, spletě, vztahy,... prostě bavily a to je to hlavní. Nejlepší jsou ty dramatické konce, které vás prostě přinutí se dívat příště znovu... O:-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní spin-off klasického BH 90210, na který navázaly ještě Modelky s. r. o. Doba intrik v seriálech 90. let v tom nejlepším (nejhorším) světle. Ve 4. sérii byla nezapomenutelná Hudson Leick a pro další televizní zábavu mi zůstala Courtney Thorne-Smith (Ally McBealová, According to Jim nebo Dva a půl chlapa). Kapitolou samo pro sebe pak vždycky byla Marcia Cross. Nejsem si jistá, jestli jsem někdy viděla všechny díly, ale valnou většinu určitě a dodnes mám velmi dobrý pocit z finále, ve kterém to rozbalila Heather Locklear (jako kdyby šlo o úplně jiný žánr). ()

Galerie (206)

Zajímavosti (19)

  • Podnikaví zamestnanci zo štábu po skončení seriálu zarábali tým, že na eBay predávali vo fľašiach vodu zo seriálového bazéna. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)
  • Melrose Place a Beverly Hills byl zpočátku lehce propojené seriály. Grant Show účinkoval ve dvou epizodách Beverly Hills a stejně tak se v Melrose Place objevili Jennie Garth, Ian Ziering, Brian Austin Green a Tori Spelling z Beverly Hills. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama