Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 069)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Správně potrhlá komedie, která si dělá mimo jiné velmi ostrou srandu z izraelsko-palestinského konfliktu, který v jednom kuse trefně připomíná. Povedená zábava. PS: Když jsem shlédnul Volání o pomoc (Reign over me - 2007), řikal jsem si, proč se sakra Sandler nedrží takovýchto vážnějších rolí, že mu za to ty přiblbý komedie stojej, ale Zohan za to opravdu stojí:) ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Klasická bláznivá parodie ve stylu Naked Gun, která vyměnila Leslieho Nielsena za Adama Sandlera. Izraelský špión Zohan je stejně nesmrtelný jako Chuck Norris, multitasking zvládá lépe než Windows a jeho libido nezná hranic. Už ho však nebaví izraelsko-palestinské spory, hledá nový smysl života, předstírá svou smrt a odjede do USA, kde se chce stát kadeřníkem. Zde se mu však získat přízeň prestižních salónů krásy zrovna dvakrát nedaří a tak skončí až v izraelské čtvrti pod vedením krásky Dalie, u které si postupně získává důvěru, aby se mohl především starším dámám náležitě předvést nejen jako kadeřník a stylista. Právě salónové pasáže jsou jedny z těch lepších, jinak je většina vtipů a hlášek spíše průměrného ražení a navíc ty lepší zazněly již v samotném traileru. Za zmínku ještě stojí Zohanovi všemožné disko kreace a zákaznická linka Hezbollahu. Sečteno, podtrženo se jedná o velmi (pod)průměrnou oddychovku (navíc skoro 2h dlouhou s koncem plného klišé), která je určena především Sandlerovým fanouškům. (5/10) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film svou úrovní někde mezi 50x a stále poprvé a Když si Chuck bral Larryho. Akční scény jsou natočeny perfektně. Některé komediální vložky také působí, ale jako celek je film velmi nevyvážený. Dlouhá je i stopaž a ke konci je to už jen nuda. Konečný verdikt: Film mě neurazil, ale tímto židovským tématem se mi Adam Sandler moc do mého gusta netrefil. 50% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda fakt film s obrovskou porcí nadsázky. Přesně tyto snímky jsou obvykle na pokraji trapnosti a vtipu. Ovšem přímo tenhle pobaví a ač jsem to nečekal, zabavily i ty lehkovážné vtipy, kterých je tam hromada a především díky Adamu Sandlerovi fungují lépe než třeba v Dikátorovi, kterého jsem viděl dříve. Ve filmu se objeví taky mnoho známých tváří, což potěší. Jedná se hlavně o Roba Schneidera, ale objevil se i Chris Rock, který tu měl sice malé, ale o to více vtipné, cameo. PS : Ten českej překlad je hodně divnej...70% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Adam Sandler, Robert Smigel, Judd Apatow .. Komik Adam Sandler sice spojil své tvůrčí síly se současným "komediálním guru" jímž je Judd Apatow, jenže mega pecka se nekoná. Chytrá komedie, co se reálného a velmi humorně přestřeleného kopání do nepřátelských vztahů muslimů a židů týče, sice vznikla, jenže celek utápí klasická "apatow přepálenost" stopáže a nevýrazný, moralizující závěr, který s každou další minutou pohřbívá (ne)překonatelné úvodní situačně-klišovité gagy i horoucí přitažlivost Emmanuelle Chriqui. 60%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Na konci filmu se objevují dcera Adama Sandlera (Zohan) Sadie a jeho manželka Jackie. Dcera sedí na koze v krámku Goat Ride a manželka ji přitom drží. (c.tucker)
  • Kadeřnický salon, který se na konci objeví v novém nákupním centru, se jmenuje Dalohan, což je kombinace jmen Dalia (Emmanuelle Chriqui) a Zohan (Adam Sandler). (Jyrka)
  • Vo filme môžeme vidieť aj vtedajšieho prezidenta filmovej Akadémie Sida Ganisa. „Takže asi nebudeme nominovaní na Oscara, pretože Sid musí byť nestranný,“ povedal scenárista Robert Smigel. (PeterJon)

Reklama

Reklama