Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Komedie o nejlepším agentovi Mossadu Zohanovi bojujícím v izraelsko-palestinském konfliktu, který touží po tom dostat se do Ameriky a stát se kadeřníkem? Wow! Tohle je teda na hollywoodské poměry teda poněkud odvážný námět. Když k tomu ještě přičtu fakt že všichni arabové ve filmu milují disko a pijí zvláštní žlutý nápoj, který má asi být něco jako arabská Coca-cola, tak se docela divím, že dali hlavouni v Hollywoodu tomuto filmu zelenou. Všechny předešlé "sandlerovky" byly komediemi víceméně uchycenými v realitě (pokud pominu Malého Nickyho a Click), ne tak Zohan. Tenhle agent má takřka nadlidské schopnosti a provádí takové kousky, za které by se nestyděl ani Neo z Matrixu. Na Sandlerův film poněkud nezvyklé a spíše než k ostatním Sandlerovým filmům bych Zohana přirovnal třeba k takovému Austinu Powersovi Mikea Meyerse. Je to taková parodie na všechny ty filmy s nepřemožitelnými agenty. Dočkáte se tedy šílených akrobatických kousků (ke slovu se dostane i nyní velmi oblíbený parkour), gagům odtržených od reality (chození po stropě, chytání kulky do nosní dírky, ping-pong s granátem a mnoho dalšího) a spousta sexuálních výjevů (sex s obtloustlými důchodkyněmi nevyjímaje). Zní to poněkud nevkusně, že? Ono to taky nevkusné je, ale zároveň to je taky tak roztomile naivní a hlavně většinou i zábavné, takže si myslím, že Zohanovi těch několik přešlapů a trapných momentů rádi odpustíte. Stylizace Sandlerovy postavy do jakéhosi superhrdiny, pro kterého není nic nemožné (dokonce ani zabití teroristy právě amputovanou rukou) je prostě k sežrání. Jen škoda, že se pro všechny ty vylomeniny nenašel více soudržnější scénář, takhle to je více méňě jen snůška vtipných epizodek. I tak si u mně Zohan vybojoval celkem solidních 70%. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak, ale já vcelku trpěl... Nevím zda je to filmem či mým rozpoložením, nicméně... krátce a jednoduše, Sandler dle mého názoru přetáhl, a nadsázka se změnila v upachtěný pokus být vtipný a to za každou cenu.... byť pár kousků bylo zdařilých ale celkově? Přeloženo odborně: "Mně se to nelíbilo a basta fidli" ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou prostě začínám pochybovat, že Adam Sandler, dříve můj oblíbený herec, je normální. Zohan mi přišel nevkusný a slizký. Nevadí mi, když se film motá kolem sexu, snesu když za každým slovem slyším "fuck, fuck, fuck", ale tohle je mi úplně proti srsti. Jedna hvězda jen za krásnou a příjemnou Emmanuelle Chriqui. A přesně tak jak se dívala ona na Zohana, když vešel poprvé do kadeřnictví jsem se já dívala na celý tento film. Opravdu jsem čekala, kdy do sebe Sandler píchne nůž nebo si ho začne přímo před kamerou honit jen aby byl zajímavý. A jediný důvod proč jsem se nezvedla a neodešla, byl přítel sedící vedle mě, kterému se film bohužel líbil. Tady Dugan hodně, hodně ujel. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Když měsíc rozlije, světlo své po kraji a hvězdy řeknou, že čas je jí spát.. Pramínek vlasů, jí ustřihnu potají, komu, no přece té, kterou mám rád.“ Fyzicky zdatný Zohan, toho času bijcem ve službách tajné izraelské organizace, sní o kadeřnické kariéře, proto nafinguje vlastní smrt a vydá se do „země nekonečných možností“. A od té doby se mu podaří plnit NEJEN kadeřnické orgasmy postarším paničkám v salóně, který patří jedné arabské krásce. Přehnanost téměř všeho, změť nedotažených nápadů, útok na menšiny, parodování na všech frontách (Rocky s krávou vede), všudypřítomná sexualita, míšení etnických otázek v krutém balení od bandy z proslulého pořadu Saturday Night Live (ano, Judd Apatow nechybí). Vrcholně přehnaný Adam Sandler v poměrně náročné úloze nezklamal, náramně kroutí prdelkou a dělá si legraci sám ze sebe. Opět vstoupil na tenký led a opět mu to, ač už si o jeho filmech myslíte cokoliv, vyšlo. Je jen škoda, že řada motivů je omílána dokola a některé vtipné gagy po čase hořknou v ústech (preclíkování jest příkladem). Ale i přesto, že Zohan obsahuje nespočet vyloženě trapných momentů, příjemný celkový feeling se přeci jen dostaví. V obrovském tempu a s řadou epizodních rolí tak vznikla další VELMI úderná "sandlerovka", která se na izraelsko-palestinský konflikt dívá z kapku jiného úhlu (velká škoda zpackaného závěru). A abychom nemluvili jen o tomhle východním diskoborci, tak nelze přehlédnout krásnou (původem) Maročanku Emmanuelle Chriqui. Absurdní hardcore.. a rozhodně to lepší ze současné komediální produkce!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $100,018,837Tržby Celosvetovo $202,518,837Tržby za predaj DVD v USA $24,711,828 //počet predaných kusov 1,295,780║ Na tak chatrný dej je tam až pramálo vydarených gagov, aj tie sa prevažne zhromaždené zhruba v strede filmu a naokolo kde nič tu nič, čakal som od toho teda omnoho viac, je to celé tak na pól plynu. /45%/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • V čase 01:23:00 se objeví scéna, která odkazuje na film Rocky (1976). (Duoscop)
  • Keď sa Adam Sandler rozhodol stvárniť Zohana, celkom sa do nej ponoril. "Pracoval veľmi, veľmi tvrdo. Štyri mesiace cvičil s jednotkami SEAL," prezrádza scenárista Robert Smigel. "Posilňoval, behal, robil sklapačky, minimálna strava. Nikdy som ho nevidel šťastnejšieho." (PeterJon)

Reklama

Reklama