Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 2
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (2 008)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Svet "prepadol" smrteľný vírus meniaci ľudí v besné beštie bažiace po mäse. Jedinou záchranou sa stáva Gerry. Bývalý pracovník OSN je vyslaný do miest zrodu infekcie, kde má za úlohou zistiť príčiny vzniku vírusu, aby sa tak podarilo vytvoriť ochrannú vakcínu. Žáner dráma tento film vystihuje úplne najviac. Takmer do "puntika" prešpekulovaný príbeh s dokonalou dejovou osou, ktorá je v tomto druhu hororu tak málo vídaná. "W.W.Z." nie je typickým zombie hororom. Nečakajte Resident Evil, Dawn Of The Dead či La Horde. Napriek tomu, že sa dočkáte dostatočného napätia, scifi akcie či pár slušných ľakačiek, tento snímok v prvom rade rieši problém ohrozujúci existenciu ľudstva. Marc Forster má u mňa obrovské +. Podarilo sa mu natočiť zombie drámu, ktorá má, ako jedna z mála, hlavu aj pätu. Bez výčitiek, s možnosťou vytknutia kadečoho - 90%. P.S.: V žiadnom prípade na tento film nechoďte v 3D. Klasické hororové scény totiž plynú v rýchlom slede pohľadu kamier a tak pôžitok z gore či masiek strácal na kvalite. Mne je z tohto štýlu točenia filmov proste na grcanie!!! Novodobý výmysel "šarlatánov" na mňa určite nezaberá. Vaše 3D si môžete strčiť do p... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Scenáristické trio s mistrem Lindelofem v čele zřejmě řešilo především způsob, jak může nechat narážet Brada Pitta během plížení laboratoří do co největšího množství předmětů, protože to přece vzbuzuje napětí! Film má scénář na úrovni béčka z videopůjčovny a natočen je jako supervážná oscarovka. Složitou produkci můžu brát jako vysvětlení, ne jako omluvu. Výsledek je přesto podivně stravitelná jednohubka s několika zajímavými (i když na zombie horor vždy velmi měkkými) scénami. Naštěstí tedy není výsledek tak velmi nudně WTF jako Kazatel Kalašnikov, v němž nebylo zajímavé vůbec nic, přesto vidím ve Forsterovi jisté shyamalanovské tendence naprosto nechápat primitivnost scénáře. Jen teda za nimi přímo nestojí, jen je nerozumě přebírá. 2 a 1/5, zatím zaokrouhleno nahoru, protože šrapnel prakticky rozpůlivší Brada Pitta snad nemohl být myšlen vážně, takže je třeba humor záměrný? Každopádně se potvrzuje, že Forster není "můj" režisér. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na časy kdy zombíci nebo co to je za hovada, byli tak pomalí, že než se z hrobu dostali k živýmu člověku, stačil bych přečíst všechny knížky Václava Klause pozpátku a zombík by ještě pořád pajdal někde na silnici. Leč doba se nám zrychlila a pro zombíky to platí několika násobně. Dneska jsou rychlý jak kráva co má v prdeli trysky. Celej tenhle biják má neskutečně vyrovnaný rychlý akční scény a scény pomalé, kecací s prostorem pro výborný herecký projev Brada Pitta. Obzvláště začátek, kdy je Brad v roli táty ochránce je radost pozorovat jeho gesta, je vidět že Angelinka si pro svoje óbr faganstvo vybrala fakt dobrýho taťku. Když jsem zmínil scény s tempem šneka a nazval je kecacíma, vůbec to neznamená že to je nějaká nuda, naopak u mě převažovali nad těma akčníma, protože u těch si kameraman bohužel asi připomínal svůj dlouhodobý pobyt na houpačce nebo když si v dětství hrál ze zoomen dalekohledu a bohužel se mu tohle všechno vybavilo právě při natáčení akčních sekvencí zetkový války. Na druhou stranu mám proto jistý pochopení, protože ty akční scény jsou záměrně dělaný v obrovským tempu, kterou podporuje výborná hudba, nulový dialogy, prostě bum, bum, prásk, prásk případně ham, ham. Ve filmu jsem nenašel jediný hluchý místo a výškový záběry na řádící zombíky ve městech jsou naprosto skvělý. Zkrátka tady v tom filmu nuda žádnou party nepořádá. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Od začátku nastavené pekelné tempo sice do závěru nevydrží, ale jízda je to opravdu slušná. Zběsilá akce, moře digitálních a ultrarychlých zombies, sem tak nějaké gore a Brad Pitt coby ukázkový hrdina, který když rodině slíbí, že se vrátí, tak se prostě vrátí. Jeho totiž nezastaví ani havarující letadlo. Kamera místy vážně nepřehledná, ale ta Beltramiho hudba se vskutku povedla. Trochu zamrzí, že Fox a hlavně Morse tu mají jenom štěky. Ale jinak spokojenost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Spíše než klasické zombie to vypadalo na nakažené lidi např. jak ve 28 dní poté. Jsou zde extrémně rychlé a agresivní, klidně skočí ze střechy nebo vymlátí okno v autě. Když se to tvůrcům hodí (poslední část filmu, spojovací křídlo zdravotnického centra), tak ale pokojně zůstanou stát za zatarasenými dveřmi, ze kterých by, dle předchozího chování, nadělali třísky za pár vteřin. Ten film ale ustojí všechno. I superrychlý rozjezd, kde si máte vytvořit vztah k Pittově rodině, která mi byla totálně u anusu. Opravdu bavit mě to začalo až od výsadku v Koreji. Film pak nabírá neskutečné grády a Pittova postava tam zažívá fakt globální megadobrodružství. Zdrhá milionům zombií v epických scénách, i se potichu plíží po chodbách, kde je čekání na zvuk kterým to někdo posere přímo nesnesitelné. Finální pointa mi přišla chytrá a Marc Forster potvrzuje status univerzála, který dokáže natočit cokoliv. ()

Galerie (421)

Zajímavosti (61)

  • Ve filmu jsou používány satelitní telefony Iridium v uzavřených prostorech, jako je podpalubí letadlové lodi nebo paluba letadla, ačkoliv ve skutečnosti potřebují mít přímý výhled na oblohu. (Cheeker)
  • Ve scéně, kdy je Garry Lane (Brad Pitt) odhalen jedním ze zombie ve stanici WHO, se otáčí a utíká bez jakékoli zbraně po chodbě. V dalším záběru však svírá páčidlo, kterým odláká zbytek nemrtvých po schodech nahoru. (Ogen)
  • Hlavní postava Gerry Lane (Brad Pitt) nosí hodinky značky Terra Cielo Mare Orienteering PVD. (dyfur)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama