Reklama

Reklama

Bu neng shuo de mi mi

všechny plakáty
Trailer
Hongkong / Tchaj-wan, 2007, 101 min

Na střední školu Tamkang přichází do hudební třídy nový student Le. Ze staré klavírní učebny slyší tajemnou skladbu, jde se proto podívat za zvukem. Spatří tu dívku Yu, se kterou se ihned spřátelí a tráví s ní poté spoustu času. Jenže jednoho dne uvidí Yu Lea s jinou dívkou, a tak uteče. Le na ni čekává před jejím domem, ale dívka se stále neukazuje. Nakonec mu jeho otec poví neuvěřitelný příběh o jedné dívce a hudební skladbě s názvem Secret… (JxMx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že klasickú Kórejskú melodrámu s jej neopakovateľnou atmosférou dokážu natočiť aj Číňania. edit 2023: Tak aj rokoch a na druhý pokus to stále dokonale funguje, až si hovorím, prečo som to videl len dvakrát, keď je to taká pecka. Znova som si užíval aj klavírne predstavenia, ktoré sú úchvatné. A keďže sa mi behom tých rokov z hlavy vyparila pointa, tak som bol znova príjemne prekvapený prerodom žánru filmu v druhej polovici. Tá zmena pôsobí prirodzene a film pozdvihuje o úroveň vyššie. Snáď len na konci som mal znova chuť, aby to pokračovalo ďalej, kľudne aj ďalšiu hodinu. Takže snáď si to tretíkrát pustím skôr ako za ďalších 12 rokov. 9/10. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelá romantická dráma. Má vydarený príbeh o mladíkovi, nadanom študentovi, ktorý prichádza na novú hudobnú školu, aby tu zdokonaľoval svoju hru na klavír a vďaka hry zaujímavej melódie si všimne symatickú spolužiačku, ktorá ho hneď očarí. Prakticky okamžite si k sebe nájdu cestu a vytvoria pár, ale o mladíka stojí aj iné dievča, čo situáciu komplikuje a priateľka zmizne. No mladík sa len tak nevzdá, urobí všetko preto, aby ju našiel a vrátila sa k nemu, no postupne si uvedomuje, že jeho láska ukrýva nečakané tajomstvo. Spracovanie sa ale mimoriadne vydarilo. Už od samotného začiatku som mal pocit, že sa bude jednať o prvotriednu žánrovú kvalitu a presne to sa aj stalo. Skvelé postavy, ktoré si ma získali prakticky okamžite, atraktívne prostredie umeleckej školy a s tým súvisiaca hra na klavír, perfektná chémia medzi hlavnými hrdinami, ktorým som to skutočne prial a dokonca ešte aj ten vzťah medzi tromi postavami, teda hlavným hrdinom a dvomi dievčatami, ktoré ho majú radi pôsobí na rozdiel od mnohých podobných filmov tak prirodzene, že ma to vôbec nerušilo. Navyše sa to celé nesie vo veľmi príjemnej atmosfére a tak už z prvej polovice som bol skutočne nadšený, pričom by mi ani nevadilo, keby film v rovnakom štýle pokračoval až do konca. Ale aj tak len pri tomto nezostane, v druhej polovici sa objaví aj nejaký ten nečakaný zvrat a toto môžem rozhodne len chváliť, celé to tajomstvo ohľadom dievčaťa je vynikajúce zvládnuté, prišlo mi aj celkom originálne a filmu dodá nový náboj. A tak sa ma ten skvelý pocit držal aj v druhej polovici a našťastie nesklame ani úplný záver. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, sympatický Jay Chou v hlavnej úlohe, skvelé dievčenské postavy, obzvlášť Kwai Lun-Mei, poteší Anthony Wong ako otec hlavného hrdinu a nesklame ani tých pár zvyšných vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú perfektné, toto je po všetkých stránkach prvotriedna kvalita a o to viac ma prekvapuje, že to režíroval samotný Jay Chou, ktorý už pri svojom debute ukazuje takýto talent. A plusom je rozhodne aj hudba, pričom mi sadli aj tie klavírne skladby. Takže ma vôbec nenapadá, čo by som tu mohol vytknúť, Secret je rozhodne jeden z najlepších filmov svojej kategórie. 87% ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Postavy sympatické, prostredie školy tak isto, pekná hudba, piano battle ako výborný nápad, taktiež mi sadlo zafarbenie filmu. V polovici to trochu stratilo tempo, potom ma to ale prekvapilo (keď už som si myslela, že viem o čo ide, prekvapilo ma to druhý raz) a finále bolo strhujúce. A Chou má talent. ()

artemis2 

všechny recenze uživatele

Ja som mimo. Nie len z Jayovho skvelého hereckého výkonu, úžasného klavírneho vystúpenia, ale najmä z jeho režisérskeho umenia. Tak to už hej, klobúk dole. Príbeh by som možno ukončila inak, ale ako celok nemá chybu, človeka to drží v kresle a netrpezlivo čaká čo príde ďalej. Počas celého filmu som mala zimomriavky a na jeho konci som si skoro šla po perinu čo mi bola už fakt zima. Skvelé, u mňa za 5*, len tak ďalej Jay. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tak s tímhle filmem jsem se absolutně nepotkal... :( Chyba je z velké části ve mně, měl jsem od toho příliš velká očekávání (aktuálně 84%). Dočkal jsem se ale jen příšerné nudy a špatného vkusu hlavního hrdiny. Kdyby si aspoň vybral tu druhou roztouženou micku... Ale pálit za ošklivou, skrz na skrz nemocnou a ještě žárlivou, to už je nerozum, který dotyčného blouda zbavuje nároku na byť jen ždibec sympatií. Máš, cos chtěl. A je to o to horší, že s ní budeš muset vydržet bez internetovýho porna. Dobře ti tak. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Překlad čínského názvu zní: "Tajemství, které nesmí být vysloveno". (Jirka_Šč)
  • Yuhao Zhan, druhý účastník klavírního duelu, je i ve skutečnosti vynikajícím klavíristou. S Jay Chouem vystupují a předvádějí "klavírní bitvy" naživo. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama