Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Han22 

všechny recenze uživatele

Remake si moc nepamatuju, jen že to byl celkem napínavý zlodějský film. Originál je bohužel tak trošku meh. Hlavní hrdina po propuštění z vězení zorganizuje "dokonalou" loupež v Itálii - 4 miliony ve zlatě z automobilky Fiat. Stačí vyvolat dopravní zácpu a v chaosu ujet i se zlatem. Michael Caine to táhne, bavila mě postava hlavního bosse, který je ve vězení víc než ředitel věznice. Nikdo další zajímavý už tu ale není, samotný zlodějský plán je jeden velký chaos a náhoda. A protože film je napůl komedie, ty honičky ve finále jsou spíše jak z grotesky, než napínavé. Autíčka v chrámech, v kanále, na střeše atd... no ale bylo to celkem vtipné. 3* za naprosto stupidní konec... SPOILER autobus se všemi a zlatem se houpe nad propastí... a rozjedou se titulky. Hergot to aspoň jeden zlodějský film nemůže dopadnout "dobře"? ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se líbil remake mnohem víc, i když „remake“. Společného mají filmy snad jen název, úžasná autíčka Mini Cooper a loupež v dopravní zácpě po té co je vyřazen z provozu dopravní systém. Ale protože zub času si zahlodá nejenom na každém z nás, ale i na filmu, budu shovívavá a dám taky 4*. Navíc buldozer na kterém sedí člověk v obleku s kravatou a kloboukem, to se opravdu nevidí každý den. ()

Reklama

melloun 

všechny recenze uživatele

Tak nějak vždycky fandím těm zlodějům, aby se jim to povedlo. Zde mi trvalo mnohem déle dostat se do jejich kůže a být s nimi v jednom autobuse plném zlata. Nakonec se mi to podařilo. Charlie Croker (Michael Caine) mi přece jen nepřišel jako takový obvyklý sympaťák, na jakého jsme zvyklí z jiných zlodějských filmů. I to je možná důvodem, proč se na Italian Job podívat. Škoda jen tak nečekaně useklého konce. Zřejmě bylo počítáno s natáčením pokračování. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tohle je skvělý zástupce lupičských filmů. Jen mě moc nenadchnul začátek, než se začalo něco vůbec chystat. Ale následovalo opravdu originální provedení loupeže s oněma úžasnými minicoopery. Na celou akci je radost pohledět. Úník je doprovázenou velmi hodící se hudbou. A konec? Nemá chybu... -"Hang on a minute, lads. I've got a great idea. Eee..." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V několika komentářích se objevuje tvrzení, že remake působí zábavněji. Remaku jsem svého času nadělil velmi průměrné 3* a prakticky dokonale jsem ho vytěsnil z paměti. Opravdu není nač vzpomínat. Originálu nakonec nadělím pouhé 2*. Jedna je za jako vždy výtečného Michaela Caina, druhá za záblesky britského humoru koncentrované především v postavě šéfa britského podsvětí, toho času v nápravně výchovném zařízení. Zbytek tak nějak drhne, není dost vtipný ani dost chytrý, mám pocit, že ani pořádně neví, čím chce být. Vedlejší postavy zlodějského týmu jsou většinou nezajímavé a akční prvky na mě nefungují. Ovšem co stojí za zmínku, je závěrečná scéna, která mi patrně jako jediná zůstane navždy v paměti. Kdyby takhle vypadal i zbytek filmu, byla by to lahůdková věc. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • Športové vozidlo, ktoré môžeme vidieť počas úvodných titulkov, je Lamborghini Miura, ktoré bolo s maximálnou rýchlosťou 285 km/h jedno z najrýchlejších áut tej doby. (Laslo)
  • Ačkoliv je děj snímku úzce spjat s automobily, Michael Caine v době natáčení neuměl řídit. Ve filmu ho za volantem nespatříme. (Marek#33)
  • Skok ze střechy na střechu, který se odehrál během závěrečné automobilové honičky, byl natočen v továrně Fiatu. (Marek#33)

Reklama

Reklama