Reklama

Reklama

Inspektor Tarconi a Frank společně rybaří, když Tarconi dostane hlášení o muži, který prchá v Marseille policistům v černém audi. Do Francie přilétá zločinec Johnson a začíná vydírat ministra životního prostředí. K Frankovi domů skrz stěnu vlétne prchající černé audi s mužem, vykonávajícím práci kurýra, která byla původně určena právě Frankovi. Muž je odvezen do nemocnice a Frank ve voze najde dívku. Ta ho upozorní na náramek, který měl i odvezený muž – v určité vzdálenosti od vozu má náramek explodovat. To už ale Frank muži a záchranářům nestihne říct a sanitka vybuchne... Franka po návratu do domu překvapí muž a omráčí ho. Frank se pak probudí s náramkem na ruce ve zvláštní místnosti. Přichází Johnson a Frank je pod pohrůžkou zabití nucen přijmout práci předchozího muže. Jediné, co chce, je jet vlastním vozem. Dostává upravené audi, ve kterém čeká dívka z předchozího vozu, ona a dvě tašky mají být doručeny na místo určení. Inspektor zatím začíná vyšetřovat, kam zmizel Frank, a ministr řeší svůj problém s vydíráním. Při odvozu černého audi je muž s odtahovým vozem zastřelen a z vozu je ukraden navigační systém... Frank je na cestě s dívkou Valentinou a snaží se dopátrat, co je na místě, kam míří – v Budapešti. Policisté mezitím najdou svého zastřeleného kolegu s odtahovým vozem a inspektor si přehrává videozáznam, který je ukryt ve voze. U ministra jsou muži ze společnosti Eco Corp. Vydíraný ministr má této společnosti vyjít vstříc a má podepsat proclení jejich lodí. Nechává si den na prostudování materiálů. Muži, kteří vzali z audi navigační systém, hovoří s ministrem a jsou již na cestě do Budapešti, tam kam míří i Frank... Frank sjíždí z trasy a u kamaráda Otta se chce zbavit náramků. Sem ale přijíždí skupina mužů vyslaná Johnsonem, která má Franka navrátit na trasu, ať už po dobrém, anebo po zlém... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (672)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa veľmi na ďalšie dobrodružstvo Franka Martina a aj som sa dočkal, ale má to háčik. Tie akcie sú sakra nepriehľadné. Ma to strašne rýchly strih a zrýchľovačky tiež stoja za prd. Keby nebolo toho strihu a tých zrýchľovaček, tak by to bolo určite lepšie. Napríklad scéna s bicyklom sa mi veľmi páčila. Ma to dobre tempo, štýlového Stathama a akčných scén a humoru je tu dostatok, ale tie zrýchlovačky sú fakt zbytočne. Rovnako ako ten rýchly strih. Pre mňa je to najslabší film s tejto trilógie a aj keď je tu kopec nelogických blbostí, stále je to v pohode akčňák, ktorý stoji za pozretie. 65% - 3* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se teda dvakrat nepovedlo, melo me varovat, ze se zmenil reziser a misto Leterriera tu je nakej prasak, co ma jmeno jak transformer. Jednak pribeh se bere zbytecne vazne a tvari se desne komplikovane, fakt by naprosto stacilo, kdyby musel jet Frank z mista A do mista B a pritom se parkrat porvat, takle se to neskutecne utapi v mnozstvi kolikrat smesnejch dialogu a na akci zbejva jen minimum prostoru. V ty sice Statham ukaze, ze je porad neuveritelnej bouchac, ale diky zbytecne zbesilymu strihu sem si ji moc neuzil. A ani choreografie neni kdovijak uzasna, vetsinou si proste sunda kosily a kopama je sereze na jednu hromadu. A to uz vubec neumluvim o spouste chyb, predpokladam, ze kdyz proskoci oknem a rozkope ho na sracky, tak v dalsim zaberu by nemelo vypadat jako novy, stejnetak kdyz vypusti vzduch z pneumatik, tak asi v dalsim zaberu nebude zase uhanet a hlavne, ta myslenka na nemoznost se vzdalit od auta, ackoliv dobrej napad, tak je tu vyuzita jen kdyz se to tvurcum hodi, takze jednou popojde o kousicek a uz to varovne blika a jindy si bezi az nekam do prdele a nestane se nic. Takze celkove zbejva jen prumernej akcni film s nadprumernym Stathamem. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Co tohle zase mělo znamenat?! Megaton si myslí, že je kříženec Greengrase s Leonem. Na úvod předvede rozklepanou "akci" ze které nejde vůbec nic vidět a pak v nastolenem trendu víceméně pokračuje až do konce. Kdyby to byla jediná výtka a zbytek bylo prostě béčko se vším všudy, tak se nepohoršuju. Ale jelikož se Megaton totalně zbláznil a zhruba 50% filmu tvoří velmi detailní záběry do xichtů Jasona s tou ruskou pihovatou modelkou, tak fakt nemám slov. Sice se na oba hezky kouká, ale poslouchat ty příšerné dialogy, to vážně ne. Kdyby bylo vedle občasných honiček po zbytek Kurýra trojky na plátně vystaveny jen fotky obou herců, tak to má úplně stejný efekt jako to, nač útrpně zíráte v kině. Jediné co tuhle příšernost drží nad absolutním dnem je dobrý Statham, kterému se prostě nejde posmívat a slušný Robert Knepper jako šílený rusácký záporák. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po zprasené dvojce nebyla očekávání nijak závratně vysoko,a možná proto se mi Kurýr 3 tak líbil. Od začátku do konce to má šmrnc, Frankovy hlášky jsou cílené s odzbrojující přesností, a tři megalomanské akční scény prostě nenechají vydechnout. Zběsilostí nacpané k prasknutí, až musí Statham odfukovat pneumatiky. Mezi tím klasika: sem tam rvačka na efekt (většinou dvacet proti jednomu); totálně idiotská romantická vsuvka; no a řízná muzika. A auto. Jedno zatraceně rychlý, sexy černý auto. Takže ruku na řadící páku, neohlížet se a jedem. I´ll drive, You shoot! Shoot! Shoot!!! - Mikhaela to v Transformers (2007) vystihla asi nejlépe... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V rámci očekávání sympatické překvapení, protože návrat do Evropy Franku Martinovi evidentně prospěl. Bessonův scénář je sice jedno velké absolutní ‚wtf?!‘ a Megatonova akce v závěru notně ‚over the top‘, ale na druhou stranu jsem si celou dobu liboval, jak to hezky odsýpá, jak tradičně charismatický Jason rozdává v Yuenově choreografii jeden slušný úder za druhým a jaký, že je to Robert Knepper parádní zloduch. Na druhou stranu, kurýrovat protivné Ukrajinky s visáží lepší šlapky, porušovat jedno pravidlo za druhým a sexovat na zadních sedadlech je moc i na moji benevolentní maličkost. Slušnější dvě, těším se na čtyřku. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Režisér Olivier Megaton se ve skutečnosti jmenuje Olivier Fontana. Umělecký pseudonym zvolil podle data narození. Když poprvé spatřil světlo světa (6. srpna 1965), bylo to zrovna dvacet let poté, co Američané svrhli atomovou bombu na Hirošimu. (Pumiiix)
  • Keď Valentína (Natalya Rudakova) vystúpi z auta na benzínke a chce čúrať, Frank (Jason Statham) jej chytí ruku. V jednom zábere ju drží pod náramkom, v druhom za zápästie. (Johnny.ARN)

Související novinky

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

19.05.2010

Chtěl bych být Luc Besson. Když mu padne do oka nějaký herec, řekne: „Hej, Roberte Marku Kamene, pojď sem, kámo, a spíchni mi zase scénář nějakého přímočarého akčňáku, abych mohl obsadit tu prima… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Reklama

Reklama