Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 1

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (904)

genetique 

všechny recenze uživatele

Neveril som, že stará partia, ktorá to všetko začala a následne počas ôsmych rokov aj udávala tempo kvality podobnému žánru filmov (aj svojej série pokračovaní), sa ešte niekedy stretne. Čomu som však neveril viac je, že sa stretne, aby tomuto žánru filmov a nám divákom ukázala, prečo mu doteraz kraľovala a svoju pozíciu si pevným víťazstvom voči divákovi aj potvrdí. Konečne tu nejde len o to vyhrať nejaký nelegálny závod, ktorý má v pozadí niečo primitívne, čomu sa hovorí scenáristický nápad. Zápletka sa naozaj podarila, takže nad dejom som si od začiatku prestal lámať hlavu. A aj keď autonaháňačiek bolo vcelku dosť, tak ma prekvapilo, že tentokrát som si na nich toľko neulietaval. Jednoducho možno (okrem tunelových chodieb) boli spracované triezvejšie. Trošku sentimentu na úvod a nejaká romantická (opakovaná) zápletka nemohli filmu uškodiť, zvyšok filmu je totiž naozaj poriadne zbesilý. V tomto momente idem stiahnuť soundtrack, takže je vám asi jasné, aký aspekt by som rád vyzdvihol. A celkovo vlastne aj celý film. 80%. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Rýchlo a zbesilo po štvrtý krát ale tentokrát znesiteľnejšie a svižnejšie ako pri predošlých dvoch pokusoch a naviac s istou dávkou nostalgie, ktorá zaručene poteší fanúšikov prvej jazdy. Výčitky k scenári ostávajú rovnaké ale návrat Vina Diesela do série pôsobí ako pokropenie živou vodou a niektoré výčitky k tejto letnej oddychovke idú razom stranou. Aj napriek naznačenému pokračovaniu Fast & Furious pôsobí ako dôstojný dovetok, hoci ešte jednému stretnutiu s tak sympatickými hrdinami by som v prípade zaujímavého námetu nebránil. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původní jedničce jsem naložil čtyři hvězdičky, a tady o jednu polevim, i když je to vlastně první regulérní pokračování původního příběhu, který se skutečně povedl. Pokračování mi totiž ukázalo, že vzniknout může inteligentně a s nápadem, a tady ten nápad rozvinout to rozhodně dopadl takřka na jedničku. To, co tomu všemu podřezává hnáty je fakt, že akční scény jsou už tak moc přehnané a hrajou na poslední sekundu tak okatě, až už to není hezké, a nejvíc to odsíraj právě závody, které jsou natočené opravdu hezky, ale v takové Tokijské jízdě jsem si je užil daleko více, proto právě "jen" tři hvězdičky. Rychlí a zběsilí se na jednu stranu povedli, ale na druhou se mi zdálo, že chtějí být lepší než jejich předchozí pokračování a můžou za to hlavně akční scény, jináč hláškující Vin Diesel absolutně neměl chybu :)... ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Myslím si někdy, že život jest dobré víno, které chce býti zbožně srkáno. Totéž tvrdily první dva navýsost odlehčené a prostopášné díly vysokooktanové filmové frančízy Rychle a zběsile. Nikoliv však díl čtvrtý... jak může ale v tak vážném a „vyspělém“ filmu krmit kamioňák leguána sušenkama? S tímto prohřeškem se střetáváme nejčastěji tehdy, kdy se na hladině plynoucí řeky pohnutého děje jaksi sám od sebe zaleskne z vlasce utržený splávek nečekaného, neboť neodůvodněného humoru - izolované „zjevení“. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tento snímek změnil pohled na moderní pojetí automobilových honiček a režisér Justin Lin přetransformoval sérii o nelegálních závodech v akční nářez s nádechem "heist movies" . Ovšem nebýt jeho, nebyla by ta série takto úspěšná. Navíc se vrátila většina hlavního osazenstva z jedničky a dvojky, což tehdy alespoň v tomto směru muselo potěšit většinu původních fanoušků. Navíc je i tentokrát film plný závodění, takže se alespoň trochu neupustilo z původního záměru série...70% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. března 2009 v Universal City v Kalifornii. (Varan)
  • V závěrečných titulcích je v poděkování společnost Sunoco Racing Fuel chybně uvedena jako Sunco Racing Fuel. (ČSFD)
  • V čase 37:26 při závodu o místo Bragova (Robert Miano) řidiče prohlásí jeden ze závodníků: "Tak jak se ti líbí můj zadek?" Závodník za ním mu odpoví: "Máš ho černej," přestože jej nemohl slyšet. (A7X92)

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama