Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (798)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle nenapsal Shane Black nevím, nevím jestli by to byl až takhle vynikající film. Spousta dialogů je k popukání, hlavně když jde Riggs kupovat od překupníků drogy, vše za stovku a následně po malém rozmýšlění, že jde přece jen o dost peněz, se začne hrabat v peněžence. Má nejoblíbenější scéna celé série. 100% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Donner vytvořil nejlepší duo policistů, které se ukázalo na velkém filmovém plátně. Gibson (pro mě jeho životní role), hrající si na totální psycho je opravdu vynikající a Danny jak je z něho uplně v prdeli, to je mocné, tento díl mě vždy sestřelí do kolen. Výborný mix akce a humoru, okořeněné ještě prvky krimi. Brilantní počin. Od úvodního strhujícího pádu, přes tunu chytlavých,vtipných a chytrých dialogů až po zběsilou akci a parádní výslech. Geniální blues hudba dotváří tento výtvor k totální dokonalosti. "Im Too Old For This Shit" ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se této smrtonosné dvojice bál, měl jsem strach, že se mi to určitě nebude líbit, ale když jsem měl zrovna dobrou náladu, tak jsem to nechal běžet a ono šlo celkem o slušnou akční komedii, teda spíše akční krimi. Zase na druhou stranu jsem čekal o hodně víc, když se film pohybuje na 69. místě v top žebříčku. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Výborný začátek skvělé série. Jedná se o jednu z nejlepších sérií všech dob. Někteří si na tuto jedničku lehce stěžovali, že postrádala akci. Akce zde byla, nebylo ji moc, byla především na konci. O akci vůbec ale nešlo. Film byl dost humorně pojatý, bylo zde dost úsměvných scén. Jednička dobře působí i jako drama. Ve filmu perfektně funguje atmosféra, např. rodina D.Glovera. Policejní vtípky atd. Mel Gibson zde hraje opravdu šílnece a ta role je pro něj tím nejlepším. Potěší pár známých herců, třeba Gary Busey. Líbila se mi i hudba od Michaela Kamena a Erica Claptona, kde skvěle vykreslovali pocity ve filmu. Film hodnotím na 97% = ***** ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prva cast stvordielnej serie ma zoznamila so sialenym Martinom Riggsom, ktory mal obrovske psychycke problemy kvoli mrtvej manzelke a nastastie spoznal svojho kolegu Murtaugha a jeho rodinu, ktori mu pomohli najst nielen zmysel zivota, ale aj on sam pomahol Murtaughovi hladat gang paserakov drog. Gibson je tu v ulohe, v akej ho mam najradsej, tu snad ani netreba komentar. Najoblubenejsia scena: skokan na streche a Gibson sa ho pokusa dostat odtial prec. Namiesto toho s nim skoci dolu a potom sa vystraseneho skokana opyta: ,,Chces si este raz skocit?" A podobnych humornych situacii je tu viacej. Proste Donner je macher... 14.11.2008 __________ Mel Gibson - (Martin Riggs) +++ Danny Glover - (Roger Murtaugh) +++ Gary Busey - (Joshua) +++ Mitch Ryan - (General Peter McAllister) +++ Tom Atkins - (Michael Hunsaker) +++ Steve Kahan - (kapitan Ed Murphy) +++ Darlene Love - (Trish Murtaugh) +++ Ed O´Ross - (Mendez) +++ Hudba: Michael Kamen, Eric Clapton +++ Producenti: Joel Silver, Richard Donner +++ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (74)

  • Když se chce Murtaugh (Danny Glover) na střelnici předvést Martinovi (Mel Gibson), tak vystřelí na terč, který je trochu nakřivo. V dalším záběru ale terč visí rovně. (Duoscop)
  • Na začátku závěrečné scény, kdy Riggs (Mel Gibson) vyzývá Joshuu (Gary Busey) na souboj, má košili i vlasy suché. V dalším záběru má však košili i vlasy dokonale promočené. (fifas2)
  • Ve scéně, kde Riggs (Mel Gibson) leze na římsu za sebevrahem, můžeme vidět v záběru v levém dolním okraji jistící lano, které drží sebevraha. (KRYSIOPICE)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama