Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá krimikomedie Iana Fitzgibbona pojednává o irském mladíkovi Michaelovi (Cillian Murphy), který dluží dublinskému bossovi Darrenu Perrierovi (Brendan Gleeson). Když se ale dluh i s jedním z Darrenových poskoků ztratí, nezbývá Michaelovi než se spolu se svým otcem (Jim Broadbent) a přítelkyní Brendou (Jodie Whittaker) ukrýt v horách a vymyslet, jak získat peníze, za které ručí životem, zpět do 24 hodin. (Haluzz)

(více)

Recenze (77)

waits 

všechny recenze uživatele

Uff. Na Febofestu jsem si během rozvláčného House of Mirth zablokoval záda a z Fresh Film Festu jsem si vybral taky dílko, které bych bez váhání oželel. Úplně zbytečný film, který až nápadně připomíná českou filmovou produkci posledních let (mírně ujetí hlavní hrdinové, příběh který baví snad jen scénárist, humor, u kterého se nezasmějete, údiv diváka nad tím, proč se tohle točilo). Cilliam Murphy musí rychle splatit dluh, do toho se nachomýtne jeho tatík a hezká sousedka, rozdávají se rány basebalovou pálkou, jakoby nic se střílejí lidi, štěkají bojoví psi, proběhne pár černohumorných hlášek i pár drsnějších scén a máme tu konec, jde se domů. Ale mělo nás s kamarádem varovat, že v Aeru bylo při vstupu skoro prázdno, měli jsme to otočit a jit na pivo hned. ()

Nightmare89 

všechny recenze uživatele

Jeden pekný večer sa NICK TOW a NIGHTMARE89 ponevierajú Polusom, čírou náhodou zakotvia v jednej nemenovanej obchodnej sieti s elektronikou, kde ich zaplaví vlna akciových filmových DVD.... Súčasťou tejto záplavy bol aj snímok Perrier´s Bounty, o ktorom som dovtedy nemal ani páru. Vzhľadom na obsadenie, názov, obsah a pochopiteľne spomínanú cenu sa teda ocitol spolu s niektorými ďalšími titulmi v mojich chápadlách... Moje očakávanie by sa dalo charakterizovať ako mix napätia,dynamiky "Harry Brown"-a, spolu s atmosférou "V Bruggách" a dialógmi "Pomáhať a chrániť". Nakoniec sa naozaj jednalo o akísi mix vyššie uvedených aspektov, lenže problém bol v tom, že pokiaľ v spomínaných snímkoch boli tieto prvky jasnými charakteristickými črtami a nosnými piliermi týchto filmov, v tomto prípade mi všetko (scenár, dejový spád, napätie apod.) prišlo jednoducho priemerné. Jediné, čo vyčnievalo, bola skvelá hudba Davida Holmesa, ktorá spolu s mojou slabosťou pre herectvá Gleesona s Murphym spôsobili, že dávam 3* (65%). ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tak se v klidu natáhněte a sledujte. Ty kecy, které uslyšíte maj totiž svůj smysl.............. Spousta Irských keců, Irského humoru a Irských dluhů. A jeden takový dluh je základem tohoto příběhu. CITÁT - Ukradla mi jí, aby se mohla zabít............ DIALOG: MICHAEL (Cillian Murphy) - Chtěla se zabít. Proto měla zbraň. JIM (Jim Broadbent) - Ty jsi se chtěla zabít? BRENDA (Jodie Whitaker) - Ano. JIM - To nerad slyším. A víš, že já umírám na rakovinu? MICHAEL - Jóóó, máte spoustu společnýho! A teď už, kurva, držte huby!!!!!...................... Následná scéna "otec a syn při společné práci" určitě každého rozesměje. Scéna je prostě boží. CITÁT - Sledujete mě pořád? Chápete,.................. Už jsem se zmínil, že film je částečně vyprávěn? Ano je tu neznámá třetí osoba v roli vypravěče a sem tam vstupuje do příběhu. Patří ji i můj úvodní citát. CITÁT - Jak chcete. Ale ještě než tento příběh skončí, bude to pěkně bolet.............. Je to dobrý a já se bavil. Sice to končí několika pohřby, ale to se přece, kurva, dalo čekat. Ale nebojte, zas tak tragické to není. CITÁT - Já jsem taky do vašeho pohřbu nekecal................ Po tomhle filmu získáte pocit, že přeci jen nejsme sami v tomhle velkým Vesmíru. Ve filmu, mimu jiné, zazní "Shark In The Water" od V. V. Browna. CITÁT - Nemůžu popřít, že jsem z toho trochu melancholickej a rozervanej.........do prdele,...ale to je prostě můj styl........................ ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Je to zábavné aj akčné, ale nepochopiteľne len na necelého pol plynu, podobných historiek z podsvetia sme už videli dosť a veľa z nich na oveľa vyššej úrovni, v takýchto žánroch zvoliť pomalé tempo nie je tá pravá voľba, obzvlášť na Ostrovoch, citeľne tomu chýbalo viac konverzačky, viac humoru a možno aj akčnosti, takže 40%. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Slabý, nijak originální film, který má to štěstí, že získal solidní obsazení. Nicméně jediný vážně výrazný človíček z téhle party je Jim Broadbent, který svého "nespícího" Jima zahrál na vyvážené komediálně-dramatické úrovni, což se ostatním moc nedaří (především Murphy je tu za vážného, zdeptaného týpka). Tahle story peněz, psů a homosexuálních gangsterů je někde na půli cesty mezi nezávislou irskou krimi-komedií a "vyprávěčkami" od Ritchieho. 50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv několik postav ve filmu šňupe kokain, nikdo nevykazuje jeho účinky. (Nathaniell)
  • Z finančných dôvodov sa väčšina natáčania odohrávala v Londýne a nie v Dubline, v okolí ktorého prebiehal dej filmu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama