Reklama

Reklama

Jake a Tlusťoch

(seriál)
USA, (1987–1992), 79 h 30 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

William Conrad, Joe Penny, Robert Clohessy, Melody Anderson, Ernest Borgnine, Gregg Henry, Robert Culp, Rick Zumwalt, Danny Masterson, Charles Cyphers (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Státní návladní J. L. McCabe (William Conrad) je na první pohled bručoun, jehož nálady musejí trpělivě snášet všichni zaměstnanci úřadu. Jinak je to ale zkušený obhájce, opravdový profesionál ve svém oboru. Pro jeho kancelář pracuje soukromý detektiv Jake Styles (Joe Penny), pohledný muž a skvělý vyšetřovatel. V kanceláři s nimi je i McCabeův mladý asistent Derek Mitchell (Alan Campbell). Ústřední dvojice, vyšetřovatel a státní návladní, tvoří dohromady sehraný tým. Společně se jim daří odhalit nejednoho zločince. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jake a Tlusťoch pro mě byla jen jedna nevýrazná kriminálka z mnoha, kterou jsem občas viděl v mládí v televizi. Hlavní dvojka mě moc nebrala. Nejsem ženská, aby na mě zapůsobil Jake se svou rozepnutou košilí a chlupatým hrudníkem. Moc mě nebavil ani Tlusťoch ve dvojroli se svým psem, ta podoba byla ovšem úžasná. Viděl jsem jen pár dílů, bylo to všechno dle stejného mustru a brzy mě to přestalo bavit. Dnes už není důvod se na tento seriál dívat, je mnoho lepších. Pokud chcete nějakou podobnou starší věc, raději doporučím Profesionály, případně Dempsey a Makepeaceovou. ()

hary04 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto seriálu jsem chtěl jít studovat práva a jedním z mých hlavních snů je jet na Haway, tak snad alespoň to se mi splní. Tlusťoch, Jake, Derek, Max a sekretářka Geltruda (která váží snad 250kg) jsou hlavními hrdiny. Jen mezi námi, pokud chcete přepadnout banku, no dnes už asi ne, nebo benzinku či něco na ten způsob, doporučuji nejdříve shlédnout tento seriál ať neuděláte nějakou primitivní chybu a švestky vás nechytnou dříve než si to stačíte užít. ;-) ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Průměrný americký seriál. Pamatuji si, že se žádné zajímavé a napínavé příběhy nekonaly. Státní návladní a jeho vyšetřovatel přijdou všemu na kloub, ale čím více dílů, tím větší stereotyp. Patřilo to ale do své doby a pochybuji, že kdo počátkem devadesátých let čučel na televizi, že by to neznal. Hlavně Jaka Stylese v klasických plísňových riflích. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Občas jsem jako malý měl z názvu toho seriálu slušnou srandu. Možná sám Conrad měl taky. Zbývá jen otázka, proč to byl takový kult a snadno rozeznatelný seriál. Protože pro sympatičtější či charismatičtější dvojku byste vůbec nemuseli chodit daleko. Možná v tom lidi s nadsázkou viděli trope Laurela a Hardyho na poli kriminálek - štíhlý Brit, tlustý Američan. Kde ovšem veškeré podobnosti zdaleka končí. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

V době kdy neexistoval internet, v ČR běželi celoplošně sotva dva kanály byl tento americký krimi seriál celkem hit - tlustý státní návladní Tlusťoch se svým americkým buldočkem Maxem ( jestli po tomto seriálu něco zbylo, tak reklama na tuhle prapodivnou psí rasu ) a jeho soukromý detektiv Jake Styles vřeší inteligentně a akčně případy nejprve v L.A. pak na Hawaii. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Ve 12. epizodě 3. série "V tichu noci", čas 07:08, už při záběru na auto je vidět, že SPZ je tam jenom opřená, a když pachatel rozbíjí zadní světlo, tak dokonce nadskakuje. (Proste..Jana)
  • Druhá série měla zpoždění kvůli dvěma stávkám: tou první byla stávka scénáristů v létě 1988, kterou následovala na podzim nelegální stávka pracovního oddělení. William Conrad Conrad (J.L. McCabe) tehdy přijel inkognito na Havaj a zůstal v ústraní dokud nebyla druhá stávka rozhodnuta, aby se vyhnul obvinění z konfliktu zájmů. (HappySmile)

Reklama

Reklama