Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 201)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nejmilejší akční mazlík co jsem za posledních x let viděl. Akční scény jsou jak kdyby je dělal bůh osobně a akce na Burj Khalifa vejde do dějin a to především díky snový práci kameramana, ať už to udělali amíci jak chtěli, jak se kamera postupně přibližuje k Tomovi, jako by se překulí přes jeho záda a hodí pohled dolu z Burj Khalifa, tak ty vole nevím zda to bylo tím že jsem si tohle dopřál v Imaxu, ale prostě to by vzalo dech i čerstve udělané nynfomance. Posun oproti předchozím dílům byl v daleko větší sázce na tým, tohle nebyla mise Ethana Hunta, ale týmu a dalo to filmu novej mnohem napínavější a dynamičtější náboj. Dřív šlapalo samotný provedení akce jak čerstvě vyrobený švýcarský hodinky, tady výser stíhal výser a dynamiku filmu to násobí jak svině. O akčních scénách jsem už mluvil na začátku, ty už v MI3 patřily do akční výkladní skříně, ale tady i fight Cruise vs Nyqvist působí naprosto reálně, kdo by tohle kdy řek, když tyhle kluky vidí vedle sebe na nějaký fotce. Herecký výkony taky paráda, tenhle tým by si klidně pohl prospěvovat někde u Kremlu song od Michala Davida "my sme ten správnej tým", protože fakt, ty přiject do Nagana tak naši hokejisti maj konečně adekvátního soupeře. Trošku jsem se bál jak svou roli zvládne Paula Patton, ale když ladným krokem divoké šelmy napochodovala na milionářskou party v zelených šatech z rozparkem až po prdel, začal jsem z toho mluvit japonsky. Po všech stránkách totální akční dokonalost. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že MI serie je jedna z mála, kde má každý díl naprosto rozdílný režijní rukopis. První díl byl nejvíce špionážní jízda, druhý akční poetika (mnozí nedocení), třetí fyzično a kinetická akce. Je zajímavé sledovat, jakým směrem se ubírá díl další, aneb pro Brada Birda to byla velká výzva jak chce tuhle hru vlastně hrát. Čtyřka se daleko nejvíce podobá trojce. Přesto nejsem přesvědčem, že dosahuje jejích kvalit. Cruise je magor. Jeho kaskadérské kousky jsou over the top. Akce je DOKONALE natočená, předeveším pak adrenalinové "finále" v dubaji a akční scéna mezi auty (vše útržkovitě v traileru). Fyzično je i zde, ale na rozdíl od trojky spíše v detailech a polocelcích. Necítím jí "nasáklý" celý film a to trochu zamrzí. Přece jen Abrams je Abrams. Maximální důraz je zde kladen na tým (výborné obsazení, výtečná chemie) a to je dobře. Po čtvrté sám proti všem - to už by nebylo ono. Camea jsou ok (Sawyer i Ving Rhames na konci jsou trefa do černého). Je to jízda. Zřejmě nejrychlejší akční film roku, Tom ve vrcholné formě. Možná trochu moc mainstreamové (BMW, iPhone), ale tak s tím se v dnešní době marketingu tak nějak musí počítat. Zašel bych do kina i znovu. Není to tak "opravdové" jako předešlý díl, ale zdatně mu sekunduje. Ethan Hunt na téhle vlně - to je naprosto v pořádku. PS: Sekvence v Dubaji - možná nejvíce strhující kaskadérská scéna ever. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible je a vždycky byla skvělá série výborných akčních záběrů. Ty mě vždycky zajímali víc, než samotný příběh, který se nikdy nedržel nijak vysoko, ale zaujmout stihnul. V tomhle díle mě spíš zaujal obrovský seznam zajímavých herců. Sympaťák Tom Cruise je klasik, ale Simon Pegg mě také hodně pobavil. Stejně tak i Jeremy Renner ukázal, proč se z něj stal jeden z nejvýraznějších herců současnosti. Na druhou stranu škoda, že Michael Niqvist se víc neprosadil a že Česká republika z tohodle filmu není ani znát. Podstatný je, že režisér animáků dokázal natočit jeden z nejlepších akčních filmů za posledních několik let, co jsem vůbec viděl. A přemýšlím, že až to dám znova, tak tomu napálím plnej počet, protože tady některé scény byly opravdu na úrovni akčního orgasmu a nedokázal jsem se na ně vynadívat. Super, Tom Cruise je fakt bourák, i vzhledem k tomu, co jsem slyšel, jak se choval k obyčejným lidem na place v Mladé Boleslavi, tak hlavně skutečností, že veškeré akční scény si točil sám. Fakt klobouk dolů. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil. Je to fakt špionsky nápadité a srandovní v těch správných místech. Určitě je to nejkomediálnější díl série a hodí se to tam. Nejvíc jsem ale nepochopil, proč je tajný agentský středisko ve vagónu! To jako Rusáci ty vagony neodpojujou, nebo co? Cruise je ale furt dobrej a Jeremy Renner mi taky přišel hyper. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Všechno, co žádám od akčního filmu. Dobře napsané dialogy, detailisticky vypiplané scény, které si klidně půl hodiny počkají, než zapojí některých z naznačených elementů, vybroušený vizuál, soundtrack, který zrcadlí jemnou ironii a nadsázku celé podívané. Dvě hodiny našlapané dynamikou, invencí a infiltracemi, z nichž každá má víc nápadů, než kterákoli předchozí MI jako celek. Konečně si to nadměrně nehraje na vážnost a sází to jedinou velkou devizu - špionskou zábavu. Nejlepší MI a úhrnem jeden z nejlepších a nejsvéráznějších blockbusterů posledních let. Thumbs up for Brad Bird - vidí akci jinak. Tam, kde by jiní sázeli na monumetalitu a množství, si režisér hraje s dokonalým provedením de facto poměrně sevřených scén, jejichž spektakulárnost nespočívá v množství explozí, ale v inteligentním použití měřítka a vytěžení prostředí. Bird prostě vidí líp. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (53)

  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška AK 74, útočná puška G 36, AKU 74 a samopal G 26. (K98)
  • Mobilní telefon, který Ethan Hunt (Tom Cruise) používá pro navigaci, je Dell Streak 5 Mini. (rainman93)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama