Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 203)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle mi tu už chybělo nějakou dobu. Pořádná špionážní akce okořeněná eye-candy záběry, high-tech vybavením, pořádnou akcí, a taky velkou nadsázkou, vtipností a skěle fungující partou. Prostě IMF je zpět v plné síle. Tom Cruise ne a ne začít pořádně stárnout, Patton vypadá hlavně na konci filmu naprosto úžasně, Pegg je typický komediant a skvělá technická podpora (no, ty rukavice...) a snad budoucí nová tvář série Renner správně tajemný a nakonec i dobře padnoucí do motivace a příběhu.. Druhá strana barikády je trochu odbytá, Nyqvist byl značně nevýrazný a mohl dostat více prostoru, ale na druhou stranu to vyvažuje závěrečná ne a ne skončit bitva v nadzemních garážích. A rozhodně si nemyslím, že poslední část mise byla zbytečná a ztratilo to tu předchozí propracovanost. Pravda, tvůrci si to Dubajskou akcí zavařili, protože mrakodrapová lítačka (venku i uvnitř) byla od začátku až do konce potěcha pro oko a nadšením jsem se musel pohupovat. Ale na druhou stranu, líbilo se mi, že to bylo vygradované až do posledního momentu. Úplný závěr jsem tak zcela nepochopil, ale jinak tedy po dějové stránce prospělo s vyznamenáním. Hereckou stránku jsem už zmínil, Seydoux by byla úžasná i jako bondgirl, taková elegance, chlad a sexy vražednost jsem už déle neviděl. Holloway mohl setrvat na plátně déle, a Kříž definitivně :) Jelikož nejsem Pražák, ani k ní necítím nějaké supervlastenecké pocity + znám jen to nejznámější, většina Budapeště či Moskvy nevadila (Hrad jsem poznal :)). Co se týče té high-tech části, vynálezy jsou správně přitažené za vlasy a rozhodně tu nechybí velká dávka dělání si srandy ze sebe. Nejlepší bylo to promítání chodby. Po technické stránce tedy vládne taky spokojenost, lepší audiovizuál si ani neumím představit, a Brad Bird na Abramse má. Odkazů se tu taky pár najde a prostě, další ze zástupců krásné akce, která baví, neznechutí blbými pokusy o humor a valí si to dopředu jako tank v Zlatém oku. A ted Skyfall. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Přiznám se - špatně jsem spal, ale už je to pryč. Od doby, kdy můj klidný spánek bedlivě střežil major Honza Zeman, uběhla již nějaká doba a já jsem tvrdohlavě odmítal svěřit osud planety do rukou frajeřícího Hunta. Jenže on si zvolil vhodný tým ve složení kráska, šašek a pan záhadný, naklonil si všechny náhody světa na svou stranu a zvítězil tak uvolněně, že jsem dostal chuť vysmát se všem jaderným hlavicím bloudícím na obloze. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Nová nemožná mise mě nezklamala. Má to vše, co divák chce od filmu (akci, nadhled a humor, krásku, která když vkročí do místnosti v zelených šatech, tak se svět přestane točit, Pavla Kříže, který je zneškodněn tím, co hrál Sawyera v seriálu Lost)… no pro každého se něco najde. Zpočátku jsem tomuto filmu moc nevěřil, ale pak jsem se prostě poddal a nechal se unášet na adrenalinové vlně. Na akci v Dubaji budu ještě dlouho vzpomínat, stejně jako na film samotný. Zapomeňte na Fast Five, tohle je popkorňák roku (speciální kategorie, do které vybírám filmy, u kterých opravdu jen vypnete a sledujete tu krásně nabušenou akci). Bradovi se přechod od animáku k akci povedl na výbornou. A pokud vám ještě tohle nestačí, tak to řeknu takhle - měl jsem hodně blbý den, náladu pod psa a jakmile skončil tento film a já vycházel z kina, vše bylo zapomenuto a já jsem přemýšlel jen o tom, jak moc mě tenhle film bavil. 100 %. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nejmilejší akční mazlík co jsem za posledních x let viděl. Akční scény jsou jak kdyby je dělal bůh osobně a akce na Burj Khalifa vejde do dějin a to především díky snový práci kameramana, ať už to udělali amíci jak chtěli, jak se kamera postupně přibližuje k Tomovi, jako by se překulí přes jeho záda a hodí pohled dolu z Burj Khalifa, tak ty vole nevím zda to bylo tím že jsem si tohle dopřál v Imaxu, ale prostě to by vzalo dech i čerstve udělané nynfomance. Posun oproti předchozím dílům byl v daleko větší sázce na tým, tohle nebyla mise Ethana Hunta, ale týmu a dalo to filmu novej mnohem napínavější a dynamičtější náboj. Dřív šlapalo samotný provedení akce jak čerstvě vyrobený švýcarský hodinky, tady výser stíhal výser a dynamiku filmu to násobí jak svině. O akčních scénách jsem už mluvil na začátku, ty už v MI3 patřily do akční výkladní skříně, ale tady i fight Cruise vs Nyqvist působí naprosto reálně, kdo by tohle kdy řek, když tyhle kluky vidí vedle sebe na nějaký fotce. Herecký výkony taky paráda, tenhle tým by si klidně pohl prospěvovat někde u Kremlu song od Michala Davida "my sme ten správnej tým", protože fakt, ty přiject do Nagana tak naši hokejisti maj konečně adekvátního soupeře. Trošku jsem se bál jak svou roli zvládne Paula Patton, ale když ladným krokem divoké šelmy napochodovala na milionářskou party v zelených šatech z rozparkem až po prdel, začal jsem z toho mluvit japonsky. Po všech stránkách totální akční dokonalost. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Těžký týmový error! Padesátiletý scientolog, jemuž za všech okolností perfektně drží účes, by už měl pomalu začít šouravým krokem obcházet americká předměstí s nějakou tou Hubbardovou Strážní věží pod paží a shánět nové, slaboduché ovečky k auditu a nikoliv mlátit na potkání ruské speciální jednotky. Testosteronová muskulatice, které jsem věřil akorát to, že si mezi jednotlivými záběry musela přeholit kníra, asi chytla nějakého producenta za koule a vyhrožovala, že pokud ji neobsadí, tak nepustí a navíc mu ještě ukáže čuráka. Anglický kašpar, jenž se má v nejbližší době objevit snad i v roli Hamleta, aby se království Dánské mohlo potrhat smíchy, co za debila to huhňá do lebky, je na roli agenta stejně vhodný, asi jako by hrál Ace Venturu Max von Sydow. Jediný Zmrd, co číhá všude, byl v poho a myslím, že má vystaráno, až Tomík odletí za Aštarem na orbit. A mělo to trvat hodinu! Do té doby to byla pohodová, Imposibilní mise, na jaké jsme zvyklí. Pak ale asi scénárista odmítl vstoupit do církve a doškrábali to samotní Křižník s Pomádou. Druhá hodina je Imbecilní mise bez koulí, plná násilně nadstavovaného, nudného a bolestivého honění, které by snad zvládla i vysloužila jeptiška s amputovanou pravou rukou. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (53)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 145 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčení v Bubenečské čističce probíhalo dle jejího nájemce v následujícím sledu: přibližně rok vyjednávání, asi dva měsíce ladění smlouvy přímo v Praze, čtrnáct dní navážení techniky, stavba zázemí, přípravy a tři dny intenzívního natáčení. Celková stopáž nakonec ve filmu o mnoho nepřesáhne 30 vteřin. (Jirka_Globus)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama