Reklama

Reklama

Ghost in the Shell 2.0

(festivalový název)
  • Japonsko Kōkaku kidōtai 2.0
Trailer

Obsahy(1)

V Japonsku roku 2029, v době, kdy každá část těla lze nahradit kyberimplantáty a většina lidí je neustále připojena k síti, vzniká speciální jednotka (sekce 6) určená ke stíhání hackerů. Když ovšem zatknou hackera, který si říká loutkař, zjistí, že to není člověk, ale pouze samoudržovací program zhotovený pro státní účely. Stojí tedy před otázkou, zda je tento program, který si vyvinul osobnost, bytost nebo ne.
Ghost in the Shell 2.0 je pouze remake původního filmu z roku 1995. Je překreslený do moderní animace a jsou přidány realističtější zvuky. (Mello)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Zajímavé sci-fi anime o budoucnosti plné augmentací i androidů a stejně jako u nás politických malichernosti a utajovaní informací mezi různými sekcemi. Příběh je veden jako kriminálka, takže se zde najdou i akční momenty a vlastně je to celé o tom jestli lze mít duši i v celo-umělém těle. Rozhodně velmi zajímavý film. Hodnocení: 84/100. ()

Venous666 

všechny recenze uživatele

Bohužel během filmu jsem se zamotal v dějové linii, musel jsem si to pustit 2x. Některé úseky nedávali vůbec šajn proč to tak má být, ale jinak luxusní animovaná záležitost. Odpouštím i ten zmatený závěr. Akce, akce a bum bác zavěrečné titulky. Proč ne, třeba zas příště. Ale i tak silně nadprůměrný snímek. 80% ()

Reklama

nikolafojtu 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke nie je čo riešiť.. Nové animácie vôbec nevadia, prave naopak, pastva pre oko a spolu s pútavým soundtrackom vytvárajú skvelý základ pre jedinečné dielo. A tým Kōkaku kidōtai 2.0 rozhodne je, aj keď som sa miestami zamotával do scenáru, konečné posolstvo filmu je na hoooodne dlhé zamyslenie. A to mám rád, fimy, po ktorých ostane v hlave ten povestný brouk ;-) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Geniální dílo ohnulo svá kolena do prachu a dobrovolně se nechalo zmutovat do čistosti a občasného cgi vizuálu, který dokáže kompletně zprznit některé neskonale ikonické a geniálně dokonalé scény (úvodní titulková sekvence) a udělat z nich něco podřadného, ve srovnání s původní verzí, proto taky hodnotím o jednu hvězdičku méně, místo krásně nedokonalé oku lahodící kresbě je tu totiž animace moc čistá a co je nejdůležitější, je o mnoho méně atmosferická a nehezké 3D vytrhávající z pozornosti a zcela se nehodící je dalším rezavým hřebíčkem do téhle jinak velice úhledné kyber-rakve. Dejte božstva všech pohanských národů, aby se Mamoru Ošii neinspiroval u George Lucase a nedělal další a další verze jako on u Star Wars. Leda by tu Jawové kradli kusy kyborgů. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nevím, esi sem zrovna neměl tu správnou náladu, ale tenhle film mě vůbec nebavil, cca v půlce sem vytuhnul a pak už sem neměl vůbec chuť to dokoukávat. A to při tom podobný kousky můžu. Celkově mám rákosnický anime hodně v lásce, ale jak říkám, tohle se se mnou potkalo tak, asi jako náš 1.svatební tanec s manželkou :o)). ()

Galerie (5)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama