Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Devadesátková Praha jako předpeklí pervitinu, zdrogovaých prostitutů a vyjetých turistů ze západu s divnými choutkami. Místy ta temnota a dekadence postav jde až do absurdna, což tomu filmu bohužel ubírá -- chci věřit, že se dívám na reálné záznamy tehdejší situace prostitutů, ale přes všechny ty obskurní figurky nějak nemůžu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Kluci, zvedněte svoje prdele a běžte se osprchovat do koupelny. Máte tam ručníky a mýdlo. A ne abyste použili moje parfémy na ty vaše smradlavé kokoty!“ Klasická cesta nahoru. Prvotní odpor odezní při vidině „snadno“ vydělaných prachů. Ovšem opustit tenhle bludný svět pouličního života nebude lehké. Marek pláchnul z Přerova do Prahy, v anonymitě velkoměsta sledujeme jeho příběh ze života mladých prostitutů. Celovečerní debutant Wiktor Grodecki už pár dokumentů o dětské prostituci v Praze natočil, nechal se inspirovat pohledem několika kluků, kteří prostě vzali do ruky tužku a napsali své příběhy. Právě neherci tu mají prezentovat naivitu, nevinnost, nezkušenost… v 90. letech muselo jít o „důležitý“ film, protože drogy, protože AIDS, protože zblbnutí rychlým zbohatnutím. O dvě a půl dekády později, no, ocením hlavně tu atmosféru 90. let. ()

Reklama

Endyis 

všechny recenze uživatele

Snímek je mistrně natočen - kamera, hudba, scénář... Co bych mírně vytkl jsou herecké projevy a občasné dialogy... Toto kritérium sice nerad přehlížím a asi by v některých případech normálně znamenalo hvězdičku dolů. Ať se jedná o nezávislý, či "závislý" film, ale musím uznat, že zde je natolik vyváženo výrazovými prostředky a za to, že se to autorům skutečně povedlo realizovat, i přes to že podobná tvorba bohužel nemá u nás "na růžích ustláno" dávám plný počet... Přesněji bych to viděl tak na 90% (film vidím v podobné rovině jako např. Anděl Exit). ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších komentářů se už budu jedině opakovat, zdá se totiž, že film má jen dva proudy diváků. Ty, které naprosto dostal a ty, kteří řeší nedokonalou režii atd. a film posílají kamsi. Já se budu řadit k těm prvním. Mandragora je šokující, realistická, napínavá, syrová, má neuvěřitelnou atmosférou a já se nenudila ani minutu. A to že je vidět, že na film asi nebyl tak velký rozpočet je možná jedině dobře. Ono to totiž působí tak, jakože někdo vzal kameru a prostě to natočil tak jak to je = naprosto realisticky. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

No přečíst si zase komenty některých lidí - velkých znalců filmu - na tento film, to stálo za to.....Tenhle film je hodně depresivní, ale hodně se mi líbil. Zatím neznám Grodeckého další filmy, ale myslím, že celé zpracování toho filmu bylo záměrné. Ten diletantismus ve zpracování (jak hojně se tohle slovíčko tady používá) mi k tomuto tématu absolutně seděl. Také neherecké výkony - především neherců Krysy a toho Američana. Z herců pan Karel Polišenský, který se svou vizáží snad ani jiné typy hrát nemůže. Hudba velmi povedená, skvěle dokreslující film. Postavy zákazníků podle mě perfektně vystihnuté. Film hodně dobrý ! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • David Švec byl do filmu vybrán z důvodu jeho zkušeností s drogami. (prometheusll)
  • Death/grindová kapela Demented Retarded vydala v roce 2001 demo s názvem „Mandragore“, kde můžeme jako intro slyšet úryvek z filmu Mandragora. (pornogrind)
  • Natáčelo se i v bývalém Eurobaru v Ústí nad Labem, který byl svého času místem pro setkání gayů a lesbiček. Natáčelo se i na zámku Hrádek u Nechanic. (AmonK)

Související novinky

Reklama

Reklama