Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad roztažený na 5*36minut působí dost sterilně a zbytečně. Je to škoda, protože Big Brother jako takový se zombíky za branami domu je myšlenka překvapivě jednoduchá a fungující. Jenže postavy se chovají jak totální idioti a příběh samotný nedává nikomu pochybnosti, že postavy jsou jen loutky, které prostě mají vše jisté dopředu. Žádná snaha, žádné přemýšlení, prostě jen čekání. Hororově to funguje z počátku, kdy zombíci nejsou všude a tak je všude nečekáte, ale později to přejde do pouhého krvavého představení, které nekončí a nekončí a nekončí a ... velký bratr se dívá. Taková postava zrzky, která nesnese čekání v místnosti s režisérem, to je vrchol demence. Pokud takhle chtěl scénárista nějakým zvráceným způsobem zkusit divákovi ukázat nějakou tu "barbínu z kosmetického salonu" tohle přehnal a to výrazně. Proč tedy sledovat? zajímavá myšlenka s první cca hodina je opravdu fajn, ale pak se to zvrtne a z hororu se stane nesmyslná vyvražďovačka, která člověka přestane rychle bavit. A na strach zapomeňte. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Využití prostředí reality show v zombie hororu vypadá na první pohled zajímavě, ale bohužel s výjimkou několika situací nemá výraznější opodstatnění a tak je nakonec využita pouze vila soutěžících plnící funkci bezpečného obydlí obklopeného hladovými zombie. V podstatě se jedná o klasický, velmi dobře zpracovaný zombie horor alá Dawn of the Dead se skupinou jedinců, jež sice byla evidentně vytvořena se snahou o co největší rozmanitost, ale já osobně si mezi nimi nedokázal najít jedinou postavu, která by mi byla výrazněji sympatická či které bych dokázal fandit a tak mě seriál i přes své nesporné kvality a silnou atmosféru nedokázal výrazněji nadchnout. Silné 3*. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Kdyby Usain Bolt a Jarmila Kratochvílová byli zombíci, neujelo by jim lidstvo ani na kole a byla by po něm veta. Zombíci ze seriálu Mrtvá souprava sice nejsou žádní rekordmani, stovku zaběhnou za zcela průměrných 10:72 a stačí jim strčit pod nohy vozíčkáře, aby vám přestali funět za zády, přesto dokáží udělat ve vile Velkého bratra pěknou rotyku. Kde jsou ty Romerovy časy, když se oživlé mrtvoly potácely jako na výletě klubu anonymních alkoholiků a zdrhli jste jim i o berlích. Jinak chválím dokonalou zápletku. Je skutečně zábavné, když se skupinka dementů z reality šou chová pod tlakem a v ohrožení života jako skupinka dementů z reality šou. Úplně vidím útok na vilu VyVolených (z fuj fuj pořadu, který nikdy nikdo nesledoval), jak Vladko piští jako nadraná šlapka, Regina živé mrtvé likviduje Biolitem a Petr Zvěřina všechny vypíčuje a unikne na babetě do Prahy. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Počas priebehu jednej pofidérnej reality show začnú okolitý svet ohrozovať nemŕtvi. (16.9.2008) --- Vo svetle tejto pecky vyzerá DIARY OF THE DEAD len ako akademický "blábol" Mr. ROMEROa. A ešte jedna nezabudnuteľná hláška: Producent (díva sa na správy plné nepokojov a horiacich áut): "Prečo kurva tí vandali nesedia radšej doma ? Veď pre nich robíme takéto skvelé programy !!!" :-) (16.11.2008) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pekne temný a drsný miniseriál. Má priamy ťah na bránu a na nič sa nehrá. Práve vďaka svojej určitej prostoduchosti vyznieva uveriteľne. Podobne ako v mnohých iných zombie filmoch tu trochu nesedí teória o tom, že sa zombie živia mäsom - tak prečo ich je tak veľa? a prečo sa nejedia navzájom? Ae to už narážam na limity žánru... Určite lepšie než prvé dve série WALKING DEAD... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama