Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad roztažený na 5*36minut působí dost sterilně a zbytečně. Je to škoda, protože Big Brother jako takový se zombíky za branami domu je myšlenka překvapivě jednoduchá a fungující. Jenže postavy se chovají jak totální idioti a příběh samotný nedává nikomu pochybnosti, že postavy jsou jen loutky, které prostě mají vše jisté dopředu. Žádná snaha, žádné přemýšlení, prostě jen čekání. Hororově to funguje z počátku, kdy zombíci nejsou všude a tak je všude nečekáte, ale později to přejde do pouhého krvavého představení, které nekončí a nekončí a nekončí a ... velký bratr se dívá. Taková postava zrzky, která nesnese čekání v místnosti s režisérem, to je vrchol demence. Pokud takhle chtěl scénárista nějakým zvráceným způsobem zkusit divákovi ukázat nějakou tu "barbínu z kosmetického salonu" tohle přehnal a to výrazně. Proč tedy sledovat? zajímavá myšlenka s první cca hodina je opravdu fajn, ale pak se to zvrtne a z hororu se stane nesmyslná vyvražďovačka, která člověka přestane rychle bavit. A na strach zapomeňte. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som absolútne, maximálne nadšený. Netušil som, že zombie-horror mi môže priniesť väčšie uspokojenie ako geniálny 'Dawn of the Dead (2004)'. Toto je ale zatiaľ prvotriedny unikát žánru. Odkazy a inšpirácia z niektorých Romerových skorších snímkov je citeľná a viditeľná, ale sú spracované s úctou a rešpektom, pretože ako celok ich všetky s prehľadom prekonávajú. Nápad je úchvatný. Seriál je rozdelený na päť dielov, ktoré dávajú dokopy dve a pol hodiny maniackej hrôzy a násilných brutalít. Skvelým ťahom bolo rozštiepenie deja na tri dejové línie. Každá z nich ponúkala čosi iné, stretávajú sa tu výrazne odlišné charaktery postáv, ktoré zaručujú slastnú zábavu (miestami totálna paródia), porciu unikátne beštiálnych hlášok (Andy Nyman - klasa hláškar najväčšieho kalibru, moje uznanie), zároveň je mixom tragických momentov, lásky, ale teda najmä znamenite krutého zombie holokaustu s množstvom originálnych nápadov a zvratov. Televízne spracovanie nie je cítiť ani na moment, práve naopak, ešte viac sa tým pritvrdil pocit reálnej atmosféry. 100%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Námět pět - zombie apokalypsa během natáčení Big Brothera je skvělý nápad. Scénář čtyři a něco - vyumělkovaná postava dominantní maminy s puškou mě dost štvala, ale ostatní týpci a typky fajn (bezkonkurenčně vede neurvalé produkční hovado Patrick, jehož hlášky mě fakt dostávaly do kolen, a jehož konec je nezapomenutelný). Nadprůměrné body i za stručnost - seriálů s podobnou stopáží bych uvítal víc. Kamera ovšem čistokrevný odpad! - opět další retardovaný prasopes se schválně co nejvíc se třesoucími prackami, kterého bych rád přivázal v garáži k ponku a trochu si na něm zablbnul s kleštěma a letlampou. Někdo tu napsal, že Dead Set je lepší než Walking Dead, kvůli absenci telenovelické vaty. Zaprvé není to tak úplně pravda, zadruhé Walking Dead nemají kameramana s pokročilým Parkinsonem, jen s mírným. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ono to není špatný, ale vlastně ani nevím, čím přesně mě to zaujalo a připadalo mi to hodně v pohodě koukatelné. Příběh je hrozně předvídatelný, prakticky se tam všechno děje až pár vteřin až minut poté, co vás napadne, že by se přesně tohle mohlo stát. Postavy jsou spíše ploché, nijaké až nezajímavě nesympatické. I když ta, co tu soutěž uváděla byla docela dobrá. Zombíci tu a tam ujdou, ale utíkají, že jo. Musím ale říci, že mi to přišlo zábavnější než třeba Zombieland. Ono možná je to tak obyčejné, normální, a tuctové, až to vlastně baví. Hodně určitě dělá ten prvotní nápad nahnat zombíky do reality show. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Po delší době shlédnutý nějaký hororový seriál (v tomto případě mini série), která byla vážně peckovní a zaslouží si trochu pozornosti. Je to celé úžasnej nápad, Big Brother, proč ne, britům se to fakt povedlo a celé je to prostě bomba. Jak se zde píše podobné The Walking Dead je oproti tomu mrtvej zombík. Hlavní hrdinka seriálu, ach bože, to si nechám raději pro sebe a producent Patrick, k němu nemám co dodat, ten se na svou roli vzhledem hodil na 100% a byl to boží dement. Dead Set za těch 140 minut strávených u TV vážně stojí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama