Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Už jsem dlouho neviděl film s Demi Moore, a už je to dlouho, co jsem viděl nějaký, kde by vynikala hereckým uměním - a konečně je tu. David není Hank Moody, jako kterého si ho nejvíc pamatuju z Califaornication, ale postava mu celkem sedne a s Demi se k sobě hodí. Přidáme jejich "děti" a máme ideální rodinku. Film je pohodový a originální. Nějakou dobu sledujete american dream, žádné trable a baví vás to. Ale kdy už přijde zvrat? Scénář je jednodušší, místy bych uvítal trochu hlubší psychologii postav. Ale celkem vzato pohodová oddechovka, 70% SPOILER: Závěr moc možností nenabízel, alespoň ho tvůrci neprotahovali. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jsem neuvěřitelně úspěšná obchodnice......... Hned na začátku je jasné, že Jonesovi něco tají. Něco tu není v pořádku, někdo má problém. 16 minuta příběhu a já mačkám STOP/PAUSE a jdu si udělat kafe. Ne proto, že by mě to nabylo, ale proto, že tuším že pak už nebude čas. CITÁT - Vypadáš spokojeně, spal jsi dobře ?.......... Jedná se tu o psychologickou manipulaci z lidmi a různými druhy zboží. CITÁT - Proč doporučujete utrácet ?......... Rozhovor o záchodě okolo 40 minuty vás určitě rozesměje. CITÁT - Samo se zvedlo prkénko a zamávalo mi.......... Jonesovic život je velice imaginární, ale někde to musí mít své hranice. Rodina je v rozkladu, kde je chyba ? Lidi jsou však kvůli reklamě, image a chamtivosti schopni udělat téměř vše. Třeba dovést svou rodinu až na pokraj finančního a životního krachu. CITÁT - Co je tohle za život ?......... A konec příběhu ? Prostě bylo nebylo. Pravdivé story o reklamě. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 19.10.2013, réžia slovenského znenia (Markíza 2013) = - Opäť sa mi rozum pozastavuje nad tunajším mimóznym žánrovým zaradením v ktorom figuruje komédia, čoho následkom sú zmätené komentáre o tom, že (neexistujúca) "srandovná" rovina filmu až tak nerozosmiala. Nuž bodaj by aj. Veď ani ĽADOVÁ BÚRKA Anga Lee, z ktorej si debutant Derrick Borte odlúpol jednu dramatickú vrstvu, žiadne salvy smiechu nevyvoláva. Ako debutantovi mu odpustím, že našlapanú (a absolútne nevadí, že okato pvoplánovú) ostrú kritiku materialisticko - konzumného spôsobu existencie, ktorá je zlatým teľaťom drvivej väčšiny tzv. západnej civilizácie, v závere gradoval akousi nepravdepodobnou romantickou katarziou. Nebyť tohto komerčného ústupku, cieliaceho presne na toho konzumenta, ktorého kritizuje, dal by som full house. (20.9.2013) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si, že je teď v módě vrznout reklamu těsně před titulky, které se pak useknou. Nevím, který Jones to vymyslel, ale mám pro něj vzkaz, že jsem ochoten na to zapomenout, když mi na pár reklamních bloků půjčí svou Demi Moore. Pak jsem si tedy všiml také toho, že Jonesovi jsou všude kolem nás. Respektive jsme si jimi my sami navzájem, akorát je potíž v tom, že nám nikdo neplatí. Naopak - platíme my jim. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Parádní příklad marketingové manipulace. Asi to navrhnu do svojí diplomky :).. Ale abych se marketingu zastala, tak to není jen o tom oblbnout lidi, aby jako ovce slepě nakupovali. A tady je skvěle nasimulované, jak to zblbne i lidi, kteří v tom dělají.. jako u nás v Brně už snad není týdne, kdy by u nás ti otravní příživníci nezvonili a nevnucovali vám kraviny.. a ani 100x NE je neodradí. Ale všechno se koneckonců odvíjí od naší chamtivé povahy. Myslím, že Češi a Slováci by na toto nereagovali, my jsme zmagoření slevami, takže kdyby pokaždé Duchovny nezmínil, že to koupil ve výprodeji, jeho procenta by nestoupala. Příběh je to příjemný a konec fakt dobrý, měla jsem obavy, že tím zas všechnu to moc těch rodin zabijí, ale povedlo se jim zachovat si tvář. Ale pořád je to jen průměrně strávené odpoledne u tohoto filmu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Většina filmových záběrů ze školního prostředí byla pořízena na Carlton J. Kell High School v Mariettě ve státě Georgia. Mnoho studentů, kteří se ve filmu objevují, byly studenty právě této školy. (Conspi)
  • Duchovny uviedol, že on a Demi Moore mali počas natáčania k dispozícii pre seba kaštieľ: "Bola to plánovaná štvrť McMansions, postavená v časoch rozmachu a dnes je asi z polovice zaplnená. Tak sme sa vtedy presťahovali do niekoľkých z týchto úžasne obrovských domov," povedal. (Arsenal83)
  • V pôvodnom znení sa po 16. minúte filmu udeje chyba, keď po noci, kedy sa Jenn (Amber Heard) snažila zviesť Steva (David Duchovny), ráno pri káve Duchovny osloví herečku jej vlastným menom ("Amber, we should talk about..."). (Arsenal83)

Reklama

Reklama