Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Recenze (460)

brasek 

všechny recenze uživatele

Sklamanie! Snímok má silný nádych amatérskej produkcie, postavy sú silne nevyrovnané a dejová línia príbehu nie je veľmi záživná. Paste a pastičky po dome... hm, vyvolali zmiešané pocity. ()

Catella 

všechny recenze uživatele

Nóbl rodinka se stěhuje do novýho nóbl bejváku, mají tam spoustu sluhů a poskoků, protože přece nebudou krabice s věcma tahat sami. Jenže jeden z těch sluhů se rozhodne, že až rodinka nebude doma, tak je vykrade a bude nóbl on. A tak jde na to, šup do domu, tam rychle do pvního patra do ložnice, kde je pod zrcadlem ukrytej sejf. A jak tak opatrně otevírá sejf, tak zjistí takovou nemilou věc - v domě je už jinej zloděj, vlastně vrahoun, kterej zabíjí na potkání. A aby toho nebylo málo, tak je v domě narafičená asi triliarda pastí. Toť vše, konec je velmi nejasnej, a proto je dobrý se podívat na pokračování The Collection. ()

Světloslav 

všechny recenze uživatele

Co se týče žánru, tak řemeslně je ten film v pořádku. Filmy útočící na jistotu domova musí znejišťovat, provokovat, aby znejistili diváka. Ale tady je to spíše program, takové menu, které dostáváme pěkně servírované, ale strava je dost obyčejná. Scénař byl původně míněn jako prekvel k Saw. Ale víte proč to nevyšlo? Aby mohla začít nová série, kde na konci našeho hrdinu strčí do krabice, aby se na chvilku objevil na začátku dalšího dílu. O padouchovi nevíme nic, jediný projev jeho emoce je, že ho zaujmou odhalená prsa Madeline Zimové, to samozřejmě chápu ;-) A hudba skvěle Jerome Dillon - bicák Nine Inch Nails. ()

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

áno, áno a ešte raz ÁNO. aj s naklonovaným Pennom:) (fugazi..) a poznámka k výhradám ohľadom logiky - ak by som sa chcel dívať na logické hororové krváky, asi by som ich veľa nevidel:) ()

joywork 

všechny recenze uživatele

Isherwood zde přirovnal tento film kvalitou k francouzskému dílu Martyrs, dle mého názoru je ale tento zmiňovaný film v porovnání s Collector klenotem ve všech ohledech. Zjišťuji, že asi začínám mít velké nároky na dějovou linii v horroru, narozdíl od ostatních - jinak si nedovedu vysvětlit tak vysoké hodnocení tohoto filmu.Jeden můj přítel mi v rozhovoru zdělil, že o ději v tomto žánru vůbec nepátrá a jen vstřebává tu temnou atmosféru. Já se ale odmítám koukat na tak příšernou slátaninu jenom proto, že je v domě tma a potácí se tam jeden dement v masce. Myslím si, že i v této oblasti vznikají filmy, které mají co nabídnout a na ty si počkám... ()

dextrush 

všechny recenze uživatele

Po čase, žiaľ nie až tak dlhom, tu máme film, ktorého režisér si myslí, že každý divák je hlupák. Musím sa pochváliť, že nabudúce túto hlúposť nespravím. Saw pre mňa stratil šmrnc, keď sa vytratila originalita a prekvapenie prvotného nápadu. Nechápem, ako som sa mohol prinútiť dopozerať Collector-a až do konca, pretože brutalitou sa to jemne podobá na Saw, no nezmyselnosťou ho predbehlo. Celý film je pôsobí ako myšlienková anorexia a hlúposť strieda hlúposť. Atmosféru som si ani nestihol vychutnať, pretože som premýšľať nad tým, čomu režisér očividne veľa času nevenoval - nad logikou. Stačí, že strieka krv.. Pozitívom boli snáď len prednosti slečny Madeline. Ako inak, dlho si nezahrala.. ()

petrxx 

všechny recenze uživatele

Dobrý, celou dobu jsem fandil tomu zlodějičkovi a on toho týpka nedostal... Další věc byla ta Jill, taková pěkná kost a takhle skončí. Jinak se mi to líbilo. Byl jsem napnutej jako struna, ale horror, ani náhodou... ()

naytsirk 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobrý. Pár nechutných scén, strašidelná atmosféra, hnusnej padouch, příjemný "kladný" hrdina a konec potěšil. Collector dosáhl svého... ()

Martens14 

všechny recenze uživatele

Já jsem z takových hororů úplně v prdeli z nervama. A přitom předem vím, co se dopředu stane anebo to alespoň očekávám a stejně jsem v prdeli. Jedno oko přivřené nebo skryté za novinami, to druhé přimhouřené minimálně polovinu filmu. Ale na mě to zabírá. Vynikající hudba, výborná atmosféra, perfektně natočeno. Dal bych plnou palbu, kdyby si ovšem tvůrci filmu nevzali pár námětů ze série SAW. ()

Cubah 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za hudbu, druhá za to, že režisér není úpný břídil, jen se jaksi brodí v krvavé řece, do níž už vstoupilo hodně tvůrců před ním a on do ní možná vinou scénáře žádný nový svěží proud nepřivedl... ()

montel 

všechny recenze uživatele

Arkin (Josh Stewart) potřebuje své manželce splatit dluh a tak se rozhodne vykrást dům rodiny Chaseových u kterých nedávno pracoval. Vše probíhá podle plánu až do chvíle, kdy uslyší ze sklepení domu hrozivý křik. Rodina je zde brutálně mučena neznámým mužem nazývaným Sběratel. Arkin navíc zjistí, že dostat se z domu nebude vůbec jednoduché. Všude jsou totiž nastraženy smrtící pasti a navíc zde musí najít schovanou Chaseovic dcerku dříve než je Sběratel objeví...Dlouho jsem s tímto filmem otálel a bylo to chyba. Collector je napínavý už od samého počátku a i když by se dal trochu přirovnat k slavnéjšímu Saw, bavilo mě to o dost více, než posledních 5 dílů již zmiňované série. 75% ()

LadyAjva 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, ANO! Mám pocit, že jsem se nadechla na začátku filmu a vydechla až se závěrečnými titulky. Dokonalé, geniální, vytříbené. Nemám co vytknout, sžila jsem se s nebohou rodinou, žasla nad důmyslnými pastmi ( promiň Jigsawe, ale můžeš se jít zahrabat) a konec mě sice nepotěšil, ale překvapil. Více takových filmů, prosím... ()

lubbax 

všechny recenze uživatele

do hrnce postupně přidáváme:2 stroužky sawu, 1 plátek hostelu, 20l krve, 2špetky temné hudby, krabici hřebíků, sadu nožů, partičku neokoukaných herců, čtyři lžíce hlouposti, kýbl klišé, to všechno promícháme se scénaristickou impotencí a je hotovo. ()

LUCIM 

všechny recenze uživatele

Hodně funny. :) Dostatečné množství brutality mě uspokojilo nehehe. Doufám, že se objeví pokračování. Rozhodně podařený snímek roku 2009 ()

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Dávám 5* pro dusivou a brutální krvavou podívanou,dle mě jednoho z nejlepších Béčkových hororů poslední doby.Sadistický maniak a holý boj o přežití zde prostupuje ruku v ruce,spolu se spoustou krve a šílenství a nadměrným napětím plným strachu.Hnusné,nevkusné vynikající! ()

MilesWheeler 

všechny recenze uživatele

Paráda. Neměl jsem páru, co od toho čekat a tak jsem si to prostě jenom pustil. Atmosféra člověka zatraceně rychle vtáhne i za pomoci charizmatického Joshe Stewarta. Pěkně se to vyvíjí a hlavní postava se chová racionálně, konečně!! Vlastně nejen ona. Co mi zkazilo dojem byl konec, ale naštěstí už jsem si mohl pustit i dvojku. ()

Reklama

Reklama