Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Zatím velké zklamání. Pilotní díl kromě pár vtipných momentů (výběr Tučného písně při rozprašování popela nemohla být tragikomičtější :-) přidal jen neurážející charaktery, ale především naprosto pitomý scénář. Když je režisér a scénárista tatáž osoba, může dojít k absenci sebekritiky a k tomu zde zřejmě skutečně došlo. Snad se seriál ještě zvedne... EDIT: Po druhém díle kvalitativní posun o 100%, tedy na 4*, a proto zatím průměruji na 3*. Celkové hodnocení přidám po první sérii, ale aspoň se seriálu povedlo mě přilákat k obrazovce... EDIT 2: Tak fajn, žádné oplétačky - tohle si 5* zaslouží. Neskutečné, jak je tahle hovadina návyková - a díky bohu za úžasně "buranského" Vetchého! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Prostředí 6/10/// +námět, pár hlášek, hodně poutavé fotbalové prostředí, kdo nezná, není Čech -působí hodně levně, oblíbenec Ondřej Vetchý se mi tady nelíbí, spousta postav a dialogů celkem o ničem/// Na Okresní přebor jsem se hodně těšil. Námět pro spoustu Čechů jak vyšitý, ale přezevšechno mě to moc nezaujalo a ani nebavilo. Teď u posledních částí už si začínám zvykat na postavy, děj, náladu seriálu a občas se bavím. Nicméně je to zahozená penalta a šance na výhru tento seriál ztratil už při prvním poločase. Uvidíme jestli se chlapci do druhé sezóny zmátoří./// Celkem 42%/// ()

Reklama

gudaulin

všechny recenze uživatele

Má to být dosud nejlepší seriál z dílny televize Nova, ale sledování prvního dílu mě ani v nejmenším nepřesvědčilo o tom, že by stálo za to věnovat svůj čas sledování tohohle projektu. Tak jako o tom, jestli budete koukat na televizní film, rozhoduje prvních deset minut, tak i seriál nastavuje nějakou laťku, a ta z Okresního přeboru mi přišla docela nízko právě v tom nejzákladnějším, a to je scénář. Navíc prostředí fotbalu nejen v nižších soutěžích považuju za opravdu problematické a za jeden z mála úspěchů při výchově svého syna považuju, že jsem mu rozmluvil fotbal a přivedl ho ke karate, které má jako sport určitě zdravější morální klima a navíc ho může v životě i prakticky upotřebit. Nehodnotím ani procenty ani hvězdičkami, protože zůstalo u jediného dílu. ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se hodně. Po prvním dílu přišlo totální vystřízlivění v podobě ( až na pár vyjímek ) naprostého kýče. - 20%Naštěstí jsem seriálu dal druhou šanci a musím říct , že jsem ( prozatím ) udělal dobře. Dnes to byl tedy pořádný Úlet :o) 2díl - 70% Uvidíme, kam se seriál posune příště. Já doufám, že to nebude jak na horské dráze a seriál bude mít vzestupnou křivku. p.s. Lonaldo je zpátky v Jižní Amelice a tlustej jak plase :o) 3díl - tak to nakonec na tu horskou dráhu vypadá :o( 3díl - 30% ....a skutečně potvrzeno - 4díl- 80% jj dostat " HOUSLE ", to je skutečná potupa. Jediná věc horší než dostat housle, je dostat je " tam a nazpátek " :o)..... To bylo moc hezký....Ještě kdyby jsi se mnou začal víc mluvit....dobrou noc :o) ... není kráva jako kráva :o) p.s. Prý mám zastydlý( pubertální ) humor, když se mi toto líbí...když já si nemůžu ( a nechci ) pomoct :o) Já osobně bych uvítal, aby samotné téma fotbal bylo více upřednostňováno, ale zároveň musím přiznat, že to není tak špatné a má to vzestupnou tendenci. Nicméně na jedné věci je potřeba zapracovat a to tak, že VELMI... Jingl mezi reklamními bloky! Koukat na " odborníka " z Kozlovny a smějící se štístko Vláďu Šmicra mě stojí spoustu sil a roků..... díl? 18.10.2010...konečně je to tady a samotný fotbal dostal více prostoru, což se ve výsledku projevilo v tom nejlepším možném světle. Musím přiznat, že scénku s roteirem a místním potokem jsem si opravdu vychutnával. Ano, i tohle je možné :o) v LM ji sice neuvidíte, ale mám v živé paměti náš jeden zápas při futsale, kdy se kamarád parádně opřel do balonu, výsledkem z toho byly " výstavní hodiny " a balon neomylně skončil v místním potoce, unášen proudem vody :o) p.s. je příjemné po dlooouhé době sledovat Luďka Sobotu při jeho civilním hereckém projevu ( bez toho jeho HEHEHE ), při kterém jsem vždy dostával tik do pravého oka :o( Milé překvapení. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Psal jsem komentář k tomuto seriálu krátký, po prvním díle s perspektivní vyhlídkou na další díly... A každý další díl mě nezklamal, naopak vždy potěšil a ještě víc (už tak dost) bavil... Na seriály v podstatě v současnosti nekoukám. Jenže, když jsem před vysíláním tohoto seriálů viděl, že je o fotbale, tak jsem neváhal se sledováním tohoto serálu... Fotbal je totiž moje "všechno" spolu s dalšími pár věcmi/ lidmi :-)) Když navíc byl tento fotbalový seriál z prostředí a z třídy "nejhorší" a to okres, který sem sám hrál, kde jsem měl prakticky stejné podmínky, jaké tento seriál (klub) měl, tak "povinné" sledování bylo jasnou věcí... Herci zahráli skvěle, jak předseda klubu Václav Orel (Luděk Sobota), tak Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) coby kapitán, trenér, hecíř týmu, atd... Hodně se mi líbil taky Ludvík Hovorka (Pavel Kikinčuk) jako uředník, kterého bych charakterizoval prohrávačem automatů:-D a skvělým srandovním vystupováním, které mě hodně bavilo.. No a Adolf Větvička (Leoš Noha) a jeho pověstné "ř" hláškami: hele pjedsedo, či na kjaj netřeba víc dodávat...:-) a jak jsem už psal díl od dílu byl seriál pro mě lepší a lepší... Koncem to gradovalo, prostě skvělý (povedený) seriál, který se dostal do aktuálního čísla časopisu (převážně) o fotbale a to dokonce s fotkou na titulní stranu.. Čili jsem se dozvěděl, jak těžko vybírali hřiště, kde by byla za ním řeka, do které kopali balony a další zajímavosti... Jinak jsem si všiml, že to mělo ke konci ohromnou sledovanost, a tak jsem spokojen, po prvním díle jsem dával 4* s optimistickou vyhlídkou, tak po sledování celého seriálu okresní přebor dávám 5*, paráda, víc takových seriálů.. Možná se dočkáme dvojky, ale to už by nemohl být okresní přebor, ale krajský přebor... Navíc sám Sobota říkal, že spíš se další serie točit nebude, tak uvidíme, jak bych další pokračování rád uvítal..:-) 90% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Představitel Jirky Luňáka Ondřej Vetchý jistý čas rehabilitoval se zraněným kolenem a nemohl hrát fotbal. Ve scénách zápasů z inkriminovaného období tak Vetchý pouze chodí a nadává. (Šéfik)
  • Žádný ze zmíněných fotbalistů (Ronaldinho, Robinho, Romário, Rivaldo) v době natáčení seriálu nehrál za tým, který herci zmínili. V roce 2009 hrál Ronaldinho za AC Milán a nikoli za Barcelonu, Robinho za Manchester City a ne za Real Madrid, Romário již ukončil aktivní kariéru a Rivaldo působil v uzbeckém týmu PFK Bunjodkor a již nehrál za Olympiakos Pireus. (ELBobes)
  • Tomáš Rosický měl hrát původně sám sebe. Tři dny před natáčením však volal Rosického agent, že známý fotbalista z rodinných důvodů nemůže natáčet. Místo něj se tu tedy objeví postava Tomáše Vápeníka, kterou hrál Lukáš Příkazký. Vápeník stejně jako Rosický hraje v Anglii a v reprezentaci nosí kapitánskou pásku a dres s číslem 10. Tuto skutečnost tvůrci seriálu i přiznávají vtípkem v závěrečných titulcích, kdy je Lukáš Příkazký uveden jako "Tomáš Rosi... Vápeník". (TomasSlach)

Související novinky

Reklama

Reklama