Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

BoPo 

všechny recenze uživatele

To že tento seriál bude populárny aj za desať rokov, tak o tom som pevne presvedčený. Okresní: Přebor sa totiž nesnažil zachytiť žiaden svetový trend, ani byť úžasne originálny. On vsadil na tú atmosféru, na tú mentalitu ľudí, na ten každodenný život. Teda na to, čo je každému nejakým spôsobom známe. Ale hlavne skvelý výber hercov z toho robí kultovú záležitosť. Ondřej Vetchý je bezchybný. Najlepšia časť je Na váhu. Hosťovanie Ivana Trojana bol skvelý ťah. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Na českou novodobou tvorbu neskutečně kvalitní počin se spoustou nezapomenutelných postav a scén. Typicky české archetypy a poměry na vesnice vystihuje jako málo co (ač jsem rodilý Pražan, část dětství jsem vyrůstal na malé vesnici a mohu tak víc než dobře posoudit). S každým dílem zraje jako víno. Vetchý pak v roli cholerického trenéra je naprosto vynikající. Jednou bude kult. 91% ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Zatím velké zklamání. Pilotní díl kromě pár vtipných momentů (výběr Tučného písně při rozprašování popela nemohla být tragikomičtější :-) přidal jen neurážející charaktery, ale především naprosto pitomý scénář. Když je režisér a scénárista tatáž osoba, může dojít k absenci sebekritiky a k tomu zde zřejmě skutečně došlo. Snad se seriál ještě zvedne... EDIT: Po druhém díle kvalitativní posun o 100%, tedy na 4*, a proto zatím průměruji na 3*. Celkové hodnocení přidám po první sérii, ale aspoň se seriálu povedlo mě přilákat k obrazovce... EDIT 2: Tak fajn, žádné oplétačky - tohle si 5* zaslouží. Neskutečné, jak je tahle hovadina návyková - a díky bohu za úžasně "buranského" Vetchého! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

postavit veškerou srandu,na koktavém imbecilovi,evidentně stačí,protože kam přijdu někdo ze sebe vyblije hlášku nazdaj!nebo dva jumy,nebo taky to je ale situace...pjekejní co?celý díly jsem vydržel asi 3,jinak sem to vždycky musel vypnout,protože se mi z toho tupého vesnického humoru zvedal kufr a sem nasranej,protože mě ten koktavej debil nakazil taky a občas ze sebe to pitomé nazdaj vybliju taky!role vetchého je na kopačku,nevim proč tak skvělej herec,musí vždycky hrát takovýho kreténa a navíc je tenhle seriál jen vykrádačkou televizního filmu kožené slunce,ve kterém se objevil jak odnřej vetchý,tak david novotný.zbytečná hloupost,kvůli které musim čekat na odložený comeback! ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Jako by nestačila celková vymaštěnost tématu, teď se na stejný téma ještě točí seriály, v nichž jsou všechny hlavní postavy jen koláží vymaštěnejch hospodskejch dementů. Co jinýho taky čekat u NOVA produkce?! Jediným pozitivem tak je, že to nevypadá jak točený na hnusnou VHS jako ostatní perly se stejným produkčním zázemím. Na vydržení srovnatelný předvídatelný křeči dýl než pár minut to je ale přecejen trochu málo! O pseudohumor ve stylu každý druhý slovo "ty" a každý třetí slovo "vole" fakt nezájem! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Fotbaloví rozhodčí v seriálu jsou profesionální rozhodčí, kteří pískají soutěže na této úrovni. Tvůrci kontaktovali Okresní fotbalový svaz, odkud byli rozhodčí delegováni. (ČSFD)
  • Během natáčení si herci neustále hráli s míčem. Když pak měli natáčet, byli často unavení. Proto jim režisér Jan Prušinovský bago s míčem zakázal. (ClintEastwood)
  • Pro potřeby seriálu jeho tvůrci vymysleli sponzora fotbalového klubu Slavoj Houslice – Jatka Matějka. Pro něj museli vyrobit logo, plakáty i propagační materiály, jimiž vyzdobili hřiště i klubovnu. Vymyšlené je i pivo Brigadýr s patřičnými etiketami, které popíjejí štamgasti místního hostince, a cigarety Dubina a Golf v patřičných krabičkách. Ty první jsou bez filtru, druhé s filtrem. Speciálně pro seriál byla vymyšlena i značka sportovního vybavení Rapid. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama