Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

RedHot 

všechny recenze uživatele

Snad jediný Nesvadba mě jako dítě opravdu bavil a dokázal z Kouzelné školky udělat zábavnou, poučnou a komickou show. Pokaždé na děti vytasil něco nového (případné pubertální asociace si prosím nechejte pro sebe), pobavil svými neskutečně ulítlými vynálezy a nezřídka skončil na zemi zamotaný lepenkou nebo paralyzován pod hromadou smetí. A to nás ve školce bavilo. Později se však začali přidávat různí přestárlí herečtí penzisté, kteří toho dětskému divákovi mohli nabídnout už jen málo. A to i ve společnosti milého tupce Františka, který v jednom kuse otravoval dotěrnými dotazy. Pohádky se také modernizovaly, nejspíš ne k horšímu, ale celé školce najednou chyběl nějaký vtipuschopný moderátor, který dokáže caparty spolehlivě rozesmát. Snad jedině kdyby se nechal přemluvit pan Kraus... :) ()

lele 

všechny recenze uživatele

Není to úplně blbé, ale ani naše děcka to moc nebaví. Odvíjí se to vesměs od kvality pohádek (nic moc) a výplňového programu. Ten je většinou otravný a záleží na moderátorovi. Osobně mě irituje ekoterorista Nesvadba se svými kvanty izolepy, ale zase to kompenzuje nápaditostí "vynálezů". Jitka mě i děti nudí, Lucka je asi nejlepší. No a František, tady mám problém, jako u většiny dětských pořadů, s dabingem. Františka přiškrceným hláskem mluví nějaký pán a je to pro mě stejně trapné jako když dětské herce dabují pitvořící se dospělé ženy. Jinak ten nápad s loutkou je takový neškodný. Přínos Fanynky a toho červeného ušatce mi zatím naprosto uniká. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Program českej verejnoprávnej televízie, ktorý je určený tým najmenším divákom, ďeťom v predškolskom veku. Nahlúpli moderátori, nahlúplo sa správajúci hostia a do toho celkom pekné animované rozprávky. Ťažko sa hodnotí niečo podobné. Pre malé deťúrence to má určite veľkú hodnotu a zmysel, čo je celkom fajn. No ja nemôžem dať "Kúzelnej škôlke" viacej ako jednu hviezdičku. * ()

dewil21 

všechny recenze uživatele

Tento pořad oceníte zejména ve chvíli, kdy už vás další "a proč?" motivuje ke skoku z okna. Je úplně jedno, kdo to uvádí a co se tam řeší, hlavně, když malí šklebáčci zanechají své sofistikované hudební produkce na plechový bubínek - škodolibý to dar prarodičů, usadí se a s otevřenými mordičkami sledují obrazovku. ()

Sylviiik 

všechny recenze uživatele

Existence Fanynky a toho červeného ušatého skřeta Filípka je mi opravdu záhadou. Jako by nestačil ten bambula František, který mě iritoval už za mého dětství. Co se pamatuju, je to pořad převážně pro ty menší děti, proto nerozumím nynějšímu výběru pohádek. Kam se poděl Noddy, pošťák Pat, různé večerníčkové pohádky, Bali nebo třeba prasátko Pepa? Místo toho se tam teď vysílá norský blábol o dvou dětech s oživlými plyšáky a nudná pohádka o psu Barykovi, který vypadá, jako by ho nakreslil pan Josef Lada. Změnu moderátorů však chválím. Michal, Jitka a babička mě nudili, sledovala jsem jen s Dádou a Majdou. Lucka a Matouš jsou příjemné oživení. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Michal Nesvadba používá speciální pásky, mají méně lepidla a obsah v krabici by neudržely. Spotřeba pásek za měsíc je několik kilometrů. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba po 24 letech ukončil účinkování v Kouzelné školce. Poslední díl s Michalem Nesvadbou byl odvysílán 30. června 2023. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba s nápadem na gag se samolepící barevnou páskou přišel v obchodě, když pozoroval muže, kterému nešlo zabalit balík. Gegy se samolepícími barevnými páskami předvedl v roce 1997 na festivalu v Japonsku a měl tam velký úspěch. Na světě prý nikdo nic podobného nedělá a Michal umí s lepicí páskou udělat cokoliv a kdykoliv. (TomasSlach)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno