Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 2
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (537)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, NE-chci spadnout do dalšího úžasného komediálního seriálu! Jako by už tak těch filmů, Dexterů, Fringeů a Doktorů Housů nebylo dost! A dál? V dubnu tu máme Hru o trůny, v červenci další řadu Breaking Bad... Co se dá dělat: spalte knihy, prodejte herní PC a zatáhněte žaluzie (venku je dneska fakt hezky) - Amerika se nás rozhodla zabít papučovou kulturou. Čekal jsem odvar Big Bang Theory, místo toho jsem dostal něco jako Takovou moderní rodinku na škole prodchnutou pop-kulturními hláškami a odkazy. I´m in. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom si mě získal až po nějakých dvou-třech úvodních dílech. Rozjezd je trochu pomalejší a teprve se tu formuje dynamika skupiny outcastů i pravidla, na jakých staví hodně specifický humor. Obecně je kvalita jednotlivých dílů mírně kolísavá. Některé jsou prostě jen fajn s pár dobrými vtipy, ale ty, které napodobují a parodují filmové žánry a celý díl se tak proměňuje do podoby jedné velké aluzivní citace, jsou prostě výplodem geniálního mozku. Goodfellas/Casino díl s kuřecími křidélky, buddy kriminálka v aprílovém dílu a hlavně válečný paintballový díl se závěrečnou citací hong-kongských mafiánských opusů - to jsou prostě nezapomenutelné záležitosti... Bohužel, jak to tak bývá, od konce druhé série začíná kvalita hodně upadat. ()

Reklama

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Existuje-li moderní komediální seriál, který si zaslouží přízvisko "výjimečný", pak je to bezpochyby Community. Seriál jako z jiného světa, jež s extrémní až absurdní nadsázkou dokáže napodobit všechny historické události, slavné celebrity, filmy, seriály, postavy, prostě vše, na co si jen tvůrci vzpomenou, a to s neuvěřitelnou grácií, elegancí a energií. Dokonalá pestrost postav, jednoduchost jejich charakterů, jež se navzájem proplétají v komické symbiózy (Troy a Abed zvlášť), nádherně stylizované díly do specifických žánrových kabátů (westernový paintball, loutkový díl, Halloween apod.) a pro mě jako vášnivého filmového fanouška opravdu perfektně parodované ty největší klasiky audiovizuální historie (moje nejoblíbenější je parodie na Good Will Hunting z první řady nebo Goodfellas taktéž z první). Herecky skvělý Chevy Chase (jako postava otravný bastard, ovšem skutečně bezchybně zahraný), geniální Danny Pudi i geniální Abed, parádní charakterem-mně-velmi-podobný Jeff a v neposlední řadě fantastický Ken Jeong/Chang. Ani dámy však nejsou zastíněny skvělými výkony pánů, Gillian Jacobs umí mluvit jako mimozemšťan a Alison Brie je zase nepřekonatelně roztomilá. Co postava, to šílenec, co situace, to absurdita, co hláška, to perla, co díl, to legenda. Vedle Přátel nejlepší komediální seriál všech dob, ačkoli (a možná i proto) je úplně odlišný. A Modern Warfare shledávám nejlepším dílem všech komediálních seriálů historie. I'm lovin' it! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tento seriál aj ako snehová guľa, ktorú niekto pustil dole kopcom. Na začiatku nevytvára žiaden zásadný dojem. Čím sa však viac a viac blíži k záveru jazdy s názvom Prvá séria, tak naberá na obrátkach, kvalite a predovšetkým vtipnosti. Začnú sa objavovať momenty ako je Batman, Valentín, Pool v trenkách, Abedova upírská verzia, kuracie prsty, paintball. A kto tu vlastne účinkuje? To Vám najlepšie povie Pierce: „Troy, Já, Jeff, Rainman, malé prsa, stredné prsa a černé prsa.“ Na záver už len dodávam, že Britta je dokonalý príklad netuctovej tuctovky s najlepšími čelovými vráskami v brandži. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Prvá séria - zo začiatku som sa dostávala do toho prostredia, ľudí a hlavne ich zvláštnych a rôznorodých charakterov. Potom však prišla už presne nešpecifikovaná scéna po pár zhliadnutých dieloch, kedy u mňa nastal zlom a tento seriál sa mi vštiepil do srdca. Spolu s celou "Jeffovou" Study Group. Druhá séria na moje veľké sklamanie započala nejako divne, niečo mi tam stále chýbalo, boli tam fóriky, boli to tí istí ľudia ale nemalo to tú iskru.. (too much community?).. našťastie to takto u mňa fungovalo len do polky série a potom to zase začalo naberať tie staré dobré kvality :) Paintball na konci, klasika. Tretiu sériu mám rozpozeranú, ale čo pozriem, to mi spraví úsmev na tvári. SUPER, len tak ďalej :) ()

Galerie (2 042)

Zajímavosti (199)

  • Seriál „Inspector Spacetime“ odkazuje na seriál Doctor Who (od r. 1963). (SONY_)
  • Dan Harmon vytvoril postavy Jeffa (Joel McHale) a Britty (Gillian Jacobs) podľa seba a svojej bývalej priateľky. (David_SVK)
  • Komunitní škola Greendale má na webu greendalecommunitycollege.com vlastní fiktivní stránky. (7trpasliku)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama