Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z najvtipnejších komédií s Belmondom. Preto ma prekvapuje rôznorodosť hodnotení. Asi je to tým, že film vychádza dosť z nemej grotesky a v spojitosti s veľkými menami to nemusí pripadať každému primerané. Ja som sa ale výborne zabavil, potešila animovaná vložka, ktorú sme potom mohli sledovať v reálnom prevedení. Scenár na prvý pohľad ukazuje situáciu, že kde sa dvaja bijú, tretí vyhrá, ale skôr sa tu bijú všetci traja a potom je samozrejme otázne, kto je víťaz. Ak vôbec niekto. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený film, který až marnotratně hýří slavnými hereckými tvářemi, obsahově trochu připomíná sérii filmů o Růžovém panterovi, tedy ujetou detektivku se svéráznými postavičkami, mazanými zločinci, spoustou náhod, nedorozumění a trapasů. Kdysi bych dal čtyři hvězdičky, ale přece jen se mi zdá, že tenhle film nahlodal zub času a řada gagů už nefunguje nebo je funkční jen částečně. Každopádně se z toho scénáře dalo vytěžit mnohem víc. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Ten film miliju. Oury tu kloubí Růžového pantera s klasickou francouzskou komedií a je velice obratný. Film byl natáčen ve dvou verzích: anglické a francouzské a obě se dostaly do Čech (francouzská před revolucí, anglická po ní) a obě byly jinak dabovány. V obou verzích dabuje Bourvila jako obvykle Jiří Bruder, Davidem Nivenem je jednou Eduard Cupák a podruhé Ladislav Mrkvička a u Belmonda se vystřidalii dva jeho nejslavnější dabéři Jan Tříska a Jiří Krampol. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Arthur a Anatol jsou zločinci okresního formátu, kteří jsou odhodlaní spáchat vlakovou loupež, jež zlehka převyšuje jejich možnosti. Těžko říci, zda by jim plán vyšel, kdyby stejnou akci na daleko profesionálnější úrovni nerozjel Velký šéf. Amatéři útočí zvenčí, profesionál zevnitř a falešní policajti kradou ukradené peníze falešným hasičům ve snímku, jemuž ani zjevné logické nesmysly neubírají na zábavnosti. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si z dětství pamatoval jako záležitost s celkem napínavým dějem a skvělými fóry. Po novém shlédnutí ale musím žel říci, že to není ani příliš napínavé ani příliš vtipné. Přestože se občas objeví i slušný vtip, jde vcelku o poměrně primitivní a předvídatelnou komiku. Belmondo rozhodně natočil i podstatně zajímavější kousky... Celkový dojem: 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Film měl premiéru 7. března 1969. S 5 539 933 diváky v kinech se jedná o nejúspěšnější film celé Belmondovy kariéry. (vangobseck)
  • Keď Anatole (Bourvil) na stanici nechtiac naleje olej medzi nárazníky si je možné všimnúť, že má susedný vagón obdĺžnikové nárazníky, neskôr zas guľaté. (Raketoplan)

Reklama

Reklama