Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Charon11 

všechny recenze uživatele

První díl TV seriálu se zdál být odpovídající TV- kvalitě. Kvalita má bohužel klesající trend. Pominu pomalé tempo, skřípající scénář, ale herecké výkony a dialogy to nejde přehlédnout. Mezi slabšími hereckými výkony vyčnívá doslova trapně přehrávající Pavel Kříž. Co poslední dobou tento "herec" předvádí je neskutečné a nechápu režiséry, že po takové šmíře sáhnou! Opět pominu komicky vypadající "bitvy" na křížové výpravě (když nemám peníze na pořádnou bitevní scénu, raději ji vynechám nebo ji zahalím do šera, mlhy, písečné bouře....cokoliv jen ne to co bylo předvedeno, ale nemohu opomenout dialogy. Ten kdo je psal byl buď hoštapler nebo na drogách. Děti chvíli hovoří skoro staroslověnštinou a hned zase jako by se vracely z odpoledního vyučování v r.2010. To fakt nechápu. Škoda, filmů z doby středověku je opravdu málo a kvalitní české vytvořili snad naposledy páni režiséři Vláčil a Vávra. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Trošku Pán prstenů (vážně, koho to nenapadlo při dobývání tvrze?), pár špatných hereckých výkonů dětských herců, pár dobrých výkonů Prachaře a Kříže, pár vtípků, pár akčních scén, pár zamilovaných trapásků, které však místo milého pousmání vykouzlý spíš posměšný úšklebek, alespoň u mě. Není to špatný nápad, mohla to být relativně milá rytířská pohádková komedie, jen kdyby to dostal na stůl někdo jiný než idiot Janák. Takhle bohužel nic moc. Spíš nic. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jsem vlastníkem DVD a viděl jsem kousek běžet i na ČT. Jelikož střefověk ve filmech , knižně i v archeologii mám rád, celkem jsem se na to těšil i když jsem se bál, že to bude spíš pro hodně malé děti cosi o rytířích a princeznách...Asi každému je jasné, že tohle nebude žádná středověká řezničina ve stylu Ironcladu apod... Je to vlastně pohádka o zlém šlechtici s bandou tupounů, který má zálusk na hrad hodného šlechtice, který má kupu dětí co mu pomáhají bránit hrad... A pomáhají tak, že nakonec (jak to ve správné pohádce chodí) zlí prohrají... jejda snad nespoileruji ! .-) Ačkoliv máme skvostné exteriéry i interiéry pro středověké filmy, lecos ve filmu působilo dost papundeklově. K ději samotnému se nebudu vyjadřovat, protože již nejsem cílovou skupinou diváků. Herecké výkony jsou rozporuplné. Zatímco u dětských hrdinů na hradě hodného šlechtice (Prachař) se místy o herectví nedá ani moc mluvit, na hradě zlouna (Kříž) celá jeho banda neskutečně přehrává... A tak jediné co mne jako dospělého diváka zahřálo na srdci (ano vím, jsem s tím v komentech již otravný) byl pohled na krásnou Terezu Voříškovou... že to jako celek nebylo ono mi však vlastně nenápadně předvedl syn, který to viděl jednou a už o to nejeví zájem což bych si u jiných oblíbených a stokrát jím pouštěných filmů zatraceně přál.... Celé to na mne působí jako dost nedotažené dílko. A přitom to nemuselo být v souhrnu až tak špatné, ale těch nedodělků tam bylo přespříliš.... * * ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ehm. Připitomělý scénář vypocený kolem jakž takž dobrodružného děje, za kterým není ale lautr žádná myšlenka, poselství, prostě nic; místo postav jednorozměrné figurky, nanicovatě podbízivé dialogy v ryze současné češtině/pražštině (hlavně aby malým konzumentům hladce vklouzly do uší), herectví pro kočku (aspoň od toho Pavla Kříže jsem čekal podstatně víc než levnou karikaturu složenou z naklánění hlavy, falešných úsměvů a cezení slov mezi zuby), splácaná sterilní výprava bez ksichtu, dtto hudba, minimum atmosféry, stupidní zesměšňování muslimů, zapomněl jsem na něco? Jo – děti jsou z toho úplně na větvi: „Táto, že to bylo legrační, jak tam byl ten velitel zavřený v té kleci?“ (Ne, synáčku, nebylo.) Přidal bych hvězdičku za snaživou kameru, ale nepřidám, takováhle falešná rutinérská náhražka filmařiny si druhou hvězdičku nezaslouží. Sorry, Karle. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku to nechápu. V Český republice existují fantastický kulisy na parádní rytířskou pohádku. Města, kde se dá točit, tu jsou, a mají po historické stránce úžasné možnosti. Kromě toho tu i lidi, kteří ten středověk dokáží oživit taky jsou. Šermířské skupiny tu totiž taky jsou a řekl bych, že patří mezi jedny z těch nejlepších, co existují. Proč pak ale musí samotnej film vypadat strašně uměle, rádoby cool a debilně? Vždyť mi neřikejte, že samotnejm tvůrcům Pavel Kříž na plátně nepřišel jak debil...To je fakt strašný. Člověk se těší na film ze středověku, i když pro děti, a dostanu ultrapravicovou sračku s hustejma výrazama jak ze současnosti a s příběhem, kterej by rozdováděl i samotnou nesmrtelnou tetu. A přitom tu ty možnosti máme! Celkově mi nejde na hlavu, proč se v naší zemi netočí více historických filmů. Jako kdyby to byl problém...hlavně že cizinci ty historický filmy točí právě u nás. A proč? No protože na to máme kulisy. Dřív bych nad tím nepřemýšlel, ale když poslední roky jezdím do měst a vídám, jak každé město má svojí osobnost a má co nabídnout, tak se opravdu divim. Jen v mým okolí to jsou Nymburk, Mělník, Kouřim, Kutná Hora a další....vždyť to není složitý. Jen by lidi měli svoji práci dělat pořádně a ne to odfláknout a pak na zajímavý nápad nahnat do kina tuny diváků a ukázat jim práci, na které si ani z poloviny nedali záležet. Je to škoda. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Lokace natáčení: Novohradské hory, Český kras, Českolipsko, Lipnice, Křivoklát, Hlubočepy a hlavně úžasná tvrz Cukenštejn (POMO)
  • Jedná se již o druhý český historický film, který byl v roce 2009 uveden v kinech, i když se původně počítalo se seriálem pro televizní obrazovky. Oním prvním je snímek Jménem krále, což měl být původně televizní „pilot“ k seriálu. (Taninaca)
  • Lenka Krobotová, ktorá stvárnila rolu kráľovnej, bola iba mesiac po pôrode, keď jej ponúkli zahrať si vo filme. Štáb preto musel vyriešiť jej brnenie, ktoré musela mať na sebe pri natáčaní. Nedotiahli jej na ňom skrutky, aby mohla svojho potomka kojiť. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama