Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Jediný příšera tam byl Kříž. Nic proti němu, ale nemám ho moc ráda, a tady mi celkem překážel. Jinak výborný. Krásný kulisy, kostýmy, historické filmy mám ráda. A tady jako málokde to vypadalo, jako že je divák součástí. Neměla jsem pocit že se koukám na natočený film, ale dokázala jsem si představit tam být. A to u filmů oceňuju. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Taky už by si nejmenší generace zasloužila nějaký film, u kterého jednou bude nostalgicky vzpomínat a vychutná si ho i se svými ratolestmi. Rytíři to nebudou. Ani nevadí "malost" filmu, Martin Preiss s kamerou umí a občas vykouzlí opravdu povedený obraz a i ta akce je na místní poměry slušná. Soundtrack má energii a umí i záběr na 4 jezdce epochálně nafouknout. Jenže, jediný Pavel Kříž ví, jak se přehrává (a vychutnává si to), tak jak žádá žánr. Děti jsou opravdu otřesné, ale i to je slabota proti Prachařovi a spol. Janák tak nějak drží tempo příběhu, ale gagy mu jdou do ztracena s tím, že čím horší, tím častěji se opakují. Takže už Karlovi nevěřím ani na poli žánrovek a je to poslední film od něj, na který jsem koukal úmyslně. Přitom ten příběh, atmosféra a sdělení jsou nadčasové, univerzální a mají potenciál bavit. Třeba se jednou dočkáme povedeného remakeu. Zlý Albrecht, chce hodného Martina tvrz, ale nepočítal s tím, že Martinovi děti jsou horší než vozová hradba - jak pro něj, tak pro zábavnost filmu... 30% ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu se rozepisovat, jak by se to asi líbilo malým capartům, když o ty tady vůbec nejde. Těm se líbí kde co a nejspíš bude i tohle. Otázka zní, zda-li Karel Janák dokáže zabavit i dospělý doprovod. Odpověď je spíše polovičatá, stejně jako tento film. Chápu, že zrovna vrcholí ekonomická krize, ale vynechat ve svém štábu pozici dramaturga bylo vyloženě nešťastné. Filmu chybí potřebný tah na bránu, zápletka drží pohromadě jen z vůle diváků a vůbec všechny peripetie titulních hrdinů připomínají ze všeho nejvíce hru malých dětí. Dramaturgická výstavba je ledabylá a postrádá kouzlo nenucenosti.Tyto nedostatky jsou vykoupeny přirozeností titulních hrdinů a zdařilou výpravou. Jen ten Pavel Kříž až příliš načichl hereckému umění z Ulice. Charisma nahrazuje afektovaností, což i ty děti vědí, že tudy cesta nevede. Karel Janák a zejména Martin Preiss umí točit filmy a rozhodně se za to nestydí, takže od televizního filmu jsou Ať žijí rytíři na míle daleko. Dospělé diváky tak ve výsledku nemá film čím strhnout, ale nakonec to bude příjemných 105 minut strávených ve společnosti jejich potomků. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Sakra, kdo toho Janáka furt tlačí? Snad se spolu brzo rozkmotří, ale nevypadá to tak... Všem špatnostem tohoto filmu vládne "moderní rytířská" hudba mladýho Brzobohatýho a výkon Štěpána Šafránka, kterej by to měl do důchodu dohnít v Ulici. Ale abych mu snad nekřivdil, oni jsou tam příšerní skoro všichni. ()

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem omylem větší část jednoho dílu minisérie pro TV a už po pár vteřinách mě praštilo do očí totální neherectví několika protagonistů. Po pěti minutách jsem dospěl k závěru, že tak neuvěřitelně špatně hrají všichni a po deseti minutách jsem odepsal i dementní scénář. Tohle je čirý utrpení. A když je i technická stránka věci na skoro amatérský úrovni, tak nemůžu jinak než vyzvracet ten odpad do záchodu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Lenka Krobotová, ktorá stvárnila rolu kráľovnej, bola iba mesiac po pôrode, keď jej ponúkli zahrať si vo filme. Štáb preto musel vyriešiť jej brnenie, ktoré musela mať na sebe pri natáčaní. Nedotiahli jej na ňom skrutky, aby mohla svojho potomka kojiť. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)
  • Jedná se již o druhý český historický film, který byl v roce 2009 uveden v kinech, i když se původně počítalo se seriálem pro televizní obrazovky. Oním prvním je snímek Jménem krále, což měl být původně televizní „pilot“ k seriálu. (Taninaca)
  • Na hrade Cuknštejn sa niekedy robil len hlavný záber a v štúdiu sa dotáčali ďalšie, pretože tak bolo ľahšie prispôsobiť sa nárokom režiséra a bolo to aj z dôvodov nižších nákladov. Filmový architekt pritom požadoval, aby sa vzadu smerom do priekopy pristavovala skoro polovica filmového hradu. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama